ΠΑΤΡΑ: Ανάρτηση ιατροδικαστή Λέων μιλάει για ασφυξία των παιδιών

Με νέα ανάρτηση επανήλθε μέσω Facebook ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, Γρηγόρης Λέων, για την υπόθεση με τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα.

Ο κ. Λέων κοινοποιεί ένα απόσπασμα από βιβλίο ιατροδικαστικής και συγκεκριμένα από το κεφάλαιο που αφορά στον ασφυκτικό θάνατο. «Διαβάζω σε έκθεση: “Εκτεταμένη κενοτοπιώδη εκφύλιση ηπατικών κυττάρων. Αυτές οι μικροαιμορραγίες και εξαγγειώσεις παρατηρούνται κυρίως στα διάφορα όργανα που περιγράφηκαν και η έντασή τους εξαρτάται από την ένταση της ασφυξίας και της εργώδους αναπνοής. Στο μικροσκόπιο παρατηρούνται: Χαρακτηριστικά στοιχεία είναι η ανεύρεση κενοτοπιών πλησίον των πυρήνων των ηπατικών κυττάρων, κυρίως σε παρατεινόμενες ασφυξίες».

Σημειώνεται ότι στην ιατροδικαστική έκθεση για τον θάνατο της Μαλένας υπάρχει σημείωση για «εκτεταμένη κενοτοποιώδη εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων». Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, αυτή η αλλοίωση μπορεί να οφείλεται και σε έλλειψη οξυγόνου στα παιδιά. Ο Γρηγόρης Λέων, μιλώντας στο MEGA, πριν από λίγες μέρες είχε πει ότι «τα στοιχεία προέρχονται από τη δημοσιοποίηση όλων των πορισμάτων των πραγματογνωμόνων. Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι με τα συγκεκριμένα ευρήματα, το φαινόμενο του ασφυκτικού θανάτου τουλάχιστον ως σενάριο στη συγκεκριμένη υπόθεση, δεν μπορεί να αποκλειστεί και για τα δύο παιδιά. Υπάρχουν κοινά στοιχεία και στα δύο παιδιά (σ.σ. Ίριδα, Μαλένα)».

«Ο τρόπος που επήλθε η ασφυξία είναι μια διαδικασία που θα διερευνηθεί από τις αρμόδιες Αρχές. Το εάν υπάρχει ένα ανθρώπινο χέρι ή κάποιο άλλο μέσο θα διερευνηθεί» πρόσθεσε ο κ. Λέων. Σχολιάζοντας τη δήλωση του Θανάση Κατερινόπουλου για προσπάθεια ορισμένων να καλυφθούν οι μώλωπες στο πρόσωπο ενός εκ των παιδιών, ο ιατροδικαστής σημείωσε ότι «οι ιατροδικαστές πρέπει να καταγράφουν σε κάθε έκθεση κάθε κάκωση που προκύπτει κατά την εξέταση του σώματος. Καταγράφουμε όλα τα ευρήματα. Αν υπήρχαν εκχυμώσεις θα έπρεπε να είχαν καταγραφεί».

«Οι ιατρικοί φάκελοι στα παιδιά που παρέμεναν νοσηλευόμενα θα παίξουν καθοριστικό ρόλο. Στο πρώτο παιδί θα μας πουν αν υπήρξε ηπατική ανεπάρκεια», τόνισε κλείνοντας ο κ. Λέων.

Hot this week

H ΚΕΑΝ με την καμπάνια «Κανένα Παιδί Αόρατο» ενώνει τις δυνάμεις της με το Hope For Children

Η ΚΕΑΝΙΤΑ εντάσσει τη Γραμμή Βοήθειας και Στήριξης Παιδιών...

ΤΡΟΧΑΙΟ ΣΤΟΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟ: Τραυματίστηκαν 33χρονη οδηγός και η 9χρονη κόρη της μετά από πρόσκρουση σε κιγκλίδωμα

Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό μητέρας και της ανήλικης κόρης...

ΔΥΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ της Louis Hotels στα Best of the Best της Ευρώπης

Μία σημαντική διάκριση πέτυχαν δύο ξενοδοχεία της Louis Hotels,...

Topics

H ΚΕΑΝ με την καμπάνια «Κανένα Παιδί Αόρατο» ενώνει τις δυνάμεις της με το Hope For Children

Η ΚΕΑΝΙΤΑ εντάσσει τη Γραμμή Βοήθειας και Στήριξης Παιδιών...

ΔΥΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ της Louis Hotels στα Best of the Best της Ευρώπης

Μία σημαντική διάκριση πέτυχαν δύο ξενοδοχεία της Louis Hotels,...

AMOR BEACH RESTAURANT: Ο νέος all-day παραθαλάσσιος προορισμός της Λεμεσού

Ένας νέος προορισμός γαστρονομίας, χαλάρωσης και διασκέδασης άνοιξε τις...

CITY OF DREAMS Mediterranean: Ολοκληρώθηκε το συναρπαστικό τουρνουά πόκερ με έπαθλο €216.351

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το δημοφιλές τουρνουά πόκερ του...

Related Articles

Popular Categories