ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΗ: Το γκράφιτι-σύμβολο του Χρήστου Κακουλλή αποκαλύπτεται – «Ποτέ ξανά ένας Παναγιώτης» στο Πάρκο Τρουλλών

Στο Πάρκο Τρουλλών παίρνει μορφή ένα έργο που δεν περιορίζεται στην τέχνη – γίνεται κραυγή αφύπνισης. Ο Χρίστος Κακκουλής (CRS) φιλοτεχνεί ένα γκράφιτι αφιερωμένο στον Παναγιώτη Στεφάνη, τον έφηβο που συγκλόνισε το Παγκύπριο και μετατράπηκε σε σύμβολο στον αγώνα κατά του σχολικού εκφοβισμού. Με έντονα χρώματα και καθαρές γραμμές, ο καλλιτέχνης αποτυπώνει ένα ισχυρό κοινωνικό μήνυμα: ένα διαρκές κάλεσμα για ενσυναίσθηση, πρόληψη και δράση.

Τα αποκαλυπτήρια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 24 Μαΐου 2025, στις 4:00 το απόγευμα, μετατρέποντας το Πάρκο Τρουλλών σε τόπο μνήμης, ελπίδας και δράσης. Το γκράφιτι, αφιερωμένο στον Παναγιώτη Στεφάνη – τον έφηβο που συγκλόνισε ολόκληρη την Κύπρο με την απώλειά του εξαιτίας περιστατικών σχολικού εκφοβισμού – στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα: «Ποτέ ξανά ένας Παναγιώτης».

Η εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων θα πραγματοποιηθεί παρουσία των γονιών του Παναγιώτη, του καλλιτέχνη Χρίστου Κακκουλή, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και πλήθους πολιτών. Το έργο, αποτέλεσμα συλλογικής πρωτοβουλίας από πολίτες, μαθητές και γονείς, δεν περιορίζεται σε μια εικαστική παρέμβαση. Λειτουργεί ως ζωντανό σύμβολο εγρήγορσης και ενεργητικής στάσης απέναντι σε κάθε μορφή σχολικού εκφοβισμού, στέλνοντας ένα διαχρονικό μήνυμα: η κοινωνία δεν ξεχνά και δεν μένει σιωπηλή.

Με το μήνυμα «Ποτέ ξανά ένας Παναγιώτης», η εκδήλωση φιλοδοξεί να αφυπνίσει συνειδήσεις και να εμπνεύσει ουσιαστικές αλλαγές στον τρόπο που η κοινωνία αντιδρά στον σχολικό εκφοβισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΖΩΝΑΚΗΣ: Έφυγε από τη ζωή από ανακοπή καρδιάς – Εξέπνευσε στο νοσοκομείο «Ελπίς»

Σε σοκ βρίσκεται ο καλλιτεχνικός χώρος και όχι μόνο,...

ΝΕΠΑΛ: Δεν εγκαταλείπουν την προσπάθεια για τους 121 αγνοούμενους – Συνεχίζονται αδιάκοπα οι επιχειρήσεις διάσωσης

Δεν εγκαταλείπουν την προσπάθεια οι διασωστικές ομάδες στο Νεπάλ, οι οποίες...

Topics

Related Articles

Popular Categories