16.9 C
Nicosia
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΗΣ: Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΓΡΑΜΜΕΝΗ ΣΕ ΔΕΚΑΤΡΕΙΣ ΤΟΜΟΥΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΗΣ: Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΓΡΑΜΜΕΝΗ ΣΕ ΔΕΚΑΤΡΕΙΣ ΤΟΜΟΥΣ

-

Ένα τεράστιο έργο που όλοι αξίζει να έχουμε στην βιβλιοθήκη μας κυκλοφόρησε ο έμπειρος δημοσιογράφος, Παναγιώτης Παπαδημήτρης. Ένα έργο που αποτελείται από δεκατρείς τόμους και αποτελεί τεράστια συμβολή και πολύτιμο βοήθημα για νέους φοιτητές, δημοσιογράφους αλλά και καθηγητές.

Αποτελείται από 13 τόμους, 400 σελίδων και περιλαμβάνουν τα πάντα για τους ανθρώπους που υπηρέτησαν τον Τύπο στον τόπο μας, όπως δημοσιογράφους, φωτορεπόρτερ, εκδότες, εφημεριδοπώλες, ανταποκριτές, τυπεργάτες κλπ. και που  αγωνίστηκαν από τα πρώτα τους βήματα να τον κρατήσουν ελεύθερο και μακριά από  παρεμβάσεις της εξουσίας.




O Παναγιώτης Παπαδημήτρης, ως πρόεδρος του Κλάδου των Βετεράνων της ΕΣΚ απονέμει αναμνηστικό δώρο στον Αλεξ Ευθυβούλου. Το ίδιο κάνει και ο τέως Πρόεδρος κ. Μακρίδης
 
 

Σ΄ αυτούς τους αγώνες τους οι δημοσιογράφοι έχοντας στο πλευρό τους δυναμικά τους υπόλοιπους ανθρώπους του τύπου, διώχθηκαν, φυλακίστηκαν, ή δολοφονήθηκαν, αλλά δεν έσκυψαν το κεφάλι στις απειλές και τις σφαίρες, γιατί όπως είπε ένας μεγάλος Βρετανός δικαστής που τιμούσε το λειτούργημά του στο δικαστήριο της Λευκωσίας, πριν από εκατό χρόνια, «ο δημοσιογράφος δεν είναι έμμισθος ιεροκήρυκας της Κυβέρνησης, αλλά το καθήκον του είναι να εκπροσωπεί και να διερμηνεύει την κοινή γνώμη».

Στις 5.197 σελίδες των πρώτων 13 βιβλίων της σειράς, (πλέον 4.860 φωτογραφιών και φωτοτυπιών), ο συγγραφέας παραθέτει τα όσα κατέγραψαν οι δημοσιογράφοι όλων των εποχών που ο κάθε ένας τους άφησε το δικό του στίγμα στην κυπριακή δημοσιογραφία.


Ο Παναγιώτης Παπαδημήτρης με τον πρώην υπουργό Εσωτερικών Χριστόδουλο Βενιαμίν και τον δημοσιογράφο Αντρέα Χατζήπαπα


Να σημειωθεί ότι ο πετυχημένος δημοσιογράφος βραβεύθηκε για δύo μελέτες τoυ από τηv Εvωση Συvτακτώv και τo Υπoυργείo Εξωτερικώv της Κυπριακής Δημoκρατίας και τις σχέσεις της Κυπριακής Δημoκρατίας με τα Ηvωμέvα Εθvη. Μέχρι σήμερα, έχει συγγράψει 40 βιβλία, κυρίως ιστoρικoύ περιεχoμέvoυ, με απoκoρύφωμα τηv Δεκαεξάτoμη Iστορική Εγκυκλοπαίδεια της Κύπρου σε συνεργασία με τov συvάδελφo του Πέτρo Πετρίδη κατά τη δεκαετία τoυ 1980.  Η εγκυκλοπαίδεια θεωρείται η πρώτη και μοναδική πολιτική ιστορία της Κύπρου η οποία αργότερα αποτέλεσε τη βάση, μαζί με άλλα βιβλία, για την ιστοσελίδα www.Papademetris.net

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: