27.8 C
Nicosia
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΠΑΙΔΟΟΓΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ: Γονείς και φιλανθρωπικά σωματεία και ιδρύματα αντιδρούν στην απόφαση του...

ΠΑΙΔΟΟΓΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ: Γονείς και φιλανθρωπικά σωματεία και ιδρύματα αντιδρούν στην απόφαση του ΟΚΥπΥ – Κύριο μέλημα πρέπει να είναι η διασφάλιση της υγείας των παιδιών που νοσηλεύονται

-

Την έντονη ανησυχία τους, εκφράζουν οι γονείς, τα παιδιά και πέντε φιλανθρωπικά σωματεία και ιδρύματα στην απόφαση του ΟΚΥπΥ σχετικά με τις επεκτάσεις και αναβαθμίσεις στο Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος ΙΙΙ.

Σύμφωνα με την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή με την παρουσία της προέδρου της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, οι γονείς και οι πέντε φιλανθρωπικές οργανώσεις, Σύνδεσμος «Ελπίδα» για παιδιά με καρκίνο και λευχαιμία, Παγκύπριος Σύνδεσμος για παιδιά με καρκίνο και συναφείς παθήσεις «Ένα Όνειρο Μια Ευχή», Παγκύπριος Σύνδεσμος Γονέων και Φίλων Παιδογκολογικής Μονάδας, Ίδρυμα Αλκίνοος Αρτεμίου και Ίδρυμα Μικροί Ήρωες εκφράζουν τις ανησυχίες τους αναφορικά με τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν και τις αποφάσεις που πάρθηκαν.

Όλοι επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους, ότι παρά το γεγονός ότι οι ασθενείς στην Παιδοογκολογική κλινική είναι σε υψηλό κίνδυνο ότι η νέα κατασκευή της Παιδοογκολογικής επιφέρει υψηλά επίπεδα σκόνης και άλλων τοξικών αερίων ή μικροσωματιδίων, δεν έχει ληφθεί καμία ενέργεια μέχρι σήμερα για την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση των αρνητικών επιπτώσεων από την κατασκευή του νέου κτηρίου.

Τα πέντε φιλανθρωπικά σωματεία και ιδρύματα παρέδωσαν αντίγραφο της επιστολής που απέστειλαν στον Υπουργό Υγείας, ζητώντας την προτεραιότητα στον σχεδιασμό ενός νέου νοσοκομείου για μητέρα και παιδί ή, εάν αυτό δεν είναι δυνατό, στην ανέγερση μιας νέας παιδογκολογικής κλινικής.

Μάλιστα, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι εάν οι οικονομικοί λόγοι αναγκάζουν το Υπουργό να απορρίψει αυτή την πρόταση τότε γονείς, παιδιά και φιλανθρωπικά σωματεία και ιδρύματα θα προβούν σε λήψη μέτρων με στόχο να αποτραπεί αυτή η απόφαση για την προστασία των παιδιών της Παιδοογκολογικής κλινικής.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι του ΟΚΥπΥ δεσμεύτηκαν να δώσουν σαφείς απαντήσεις και μέχρι τότε να μην υπογράψουν οποιονδήποτε κατασκευαστικό συμβόλαιο και το θέμα να επανεξεταστεί για το καλό του δημοσίου συμφέροντος και την προστασία της δημόσιας υγείας και πολύ περισσότερο για την υγεία των παιδιών στην Παιδοογκολογική κλινική του Μακάρειου Νοσοκομείου.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε:

ΚΥΠΡΟΣ: Ψηλή θερμοκρασία – Βροχές αναμένονται από την Παρασκευή

Η θερμοκρασία συνεχίζει να παραμένει υψηλή, με το θερμόμετρο να φτάνει σήμερα πάνω από τους 30°C σε πολλές περιοχές. Ωστόσο το μεσημέρι και...