ΠΑΙΔΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ: Μια κοινωνική αποτυχία-Το τραγικό τέλος του 3χρονου παιδιού-Η υπόθεση του μικρού Άγγελου δεν πρέπει να ξεχαστεί

Ένα αθώο παιδί, μόλις τριών ετών, υπέστη αδιανόητη βία από εκείνους που όφειλαν να το προστατεύουν. Ο εγκεφαλικός του θάνατος δεν είναι απλώς το τραγικό τέλος μιας ιστορίας, αλλά ένα σύμβολο της αποτυχίας της κοινωνίας να προλάβει τέτοιες φρικαλεότητες.

ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΠΕΛΕΚΑΝΟΥ

Αυτή η υπόθεση είναι μια αδιανόητη τραγωδία που μας γεμίζει οργή και θλίψη. Το γεγονός ότι ένα αθώο παιδί υπέστη τόσο ακραία βία από την μητέρα του αλλά και τον σύντροφο της δείχνει το πιο σκοτεινό πρόσωπο της κοινωνίας μας. Η αναβάθμιση των κατηγοριών σε βάρος της μητέρας και του συντρόφου της είναι το ελάχιστο που μπορεί να γίνει σε επίπεδο δικαιοσύνης. Όμως, αυτό από μόνο του δεν αρκεί. Πρέπει να ανοίξει ξανά η συζήτηση για την παιδική κακοποίηση, για τους μηχανισμούς πρόληψης και προστασίας, για το πώς μπορούν να εντοπίζονται εγκαίρως τέτοιες περιπτώσεις πριν να είναι αργά.

Δεν πρέπει να κλείνουμε τα μάτια, τα στόματα και τα αυτιά μας. Όταν αντιλαμβανόμαστε κακοποίηση σε μια οικογένεια, δεν αρκεί να σχολιάζουμε, αλλά να αναλαμβάνουμε δράση. Δεν χρειάζεται να επέμβουμε μόνοι μας, αλλά οφείλουμε να καταγγείλουμε, να ενημερώσουμε και να πιέσουμε με τη γνώμη μας.

Το παιδάκι, που έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από την 26χρονη μητέρα του και τον 44χρονο σύντροφό της, υποβλήθηκε σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις που προβλέπονται βάσει πρωτοκόλλου, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχε εγκεφαλική λειτουργία.Σήμερα, πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία τεστ και όλα ήταν αρνητικά. Το παιδί είναι και επίσημα «εγκεφαλικά νεκρό», όπως επιβεβαίωσε ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Χαλκιαδάκης. «Η κατάσταση του παιδιού ήταν τόσο τραγική που εξαρχής ήταν μηδαμινές οι ελπίδες», πρόσθεσε, αποτυπώνοντας με λόγια τη φρίκη που βίωσε ο μικρός Άγγελος.

Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε ότι επειδή δεν αφορά το δικό μας σπίτι, δεν μας νοιάζει. Η αδιαφορία είναι συνενοχή. Την ίδια στιγμή, πρέπει να σταματήσουμε να κατακρίνουμε χωρίς γνώση, να μην αναπαράγουμε κουτσομπολιά και αβάσιμες υποθέσεις. Είναι εύκολο να μιλήσουμε, αλλά το σημαντικό είναι να μιλάμε στα σωστά πρόσωπα και στις αρμόδιες αρχές, ώστε να προστατευτεί ένα αθώο παιδί πριν να είναι αργά.

Η υπόθεση του μικρού Άγγελου δεν πρέπει να ξεχαστεί. Γιατί αν ξεχαστεί, τότε η κοινωνία μας θα έχει αποτύχει ξανά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

ΛΑΡΝΑΚΑ: Παράπονα για την πρόσβαση στην παραλία σκύλων – Πολίτες ζητούν λύσεις για ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρία-(Φώτο)

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα...

Διεθνώς αναγνωρισμένα κρασιά στην κορυφαία σχέση ποιότητας-τιμής από τη Lidl Κύπρου

Με σφραγίδα ποιότητας από τους Masters of Wine, η...

Ξεκίνησε η αντικατάσταση 100 χιλιομέτρων δικτύου ύδρευσης στο κέντρο της Λεμεσού

Έργο προϋπολογισμού €9,2 εκατ. με συγχρηματοδότηση από την Ε.Ε. Με...

Η Mercedes-Benz γιορτάζει έναν αιώνα ιστορίας και κοιτάζει προς το μέλλον

Λίγες αυτοκινητοβιομηχανίες μπορούν να ισχυριστούν ότι το όνομά τους...

Topics

Ξεκίνησε η αντικατάσταση 100 χιλιομέτρων δικτύου ύδρευσης στο κέντρο της Λεμεσού

Έργο προϋπολογισμού €9,2 εκατ. με συγχρηματοδότηση από την Ε.Ε. Με...

Η Mercedes-Benz γιορτάζει έναν αιώνα ιστορίας και κοιτάζει προς το μέλλον

Λίγες αυτοκινητοβιομηχανίες μπορούν να ισχυριστούν ότι το όνομά τους...

Ο κατασκευαστικός τομέας στην Κύπρο: Ισχυρή δυναμική εν μέσω αβεβαιότητας

Τα τελευταία στοιχεία για το πρώτο τρίμηνο του 2026...

VIRAL: Πήγε για καφέ… με την πάπια του και έγινε το επίκεντρο-(Βίντεο)

Ένα διαφορετικό στιγμιότυπο είχαν την ευκαιρία να δουν όσοι...

Ο τουρισμός ως εθνική υπόθεση

Του Γιάννου Πανταζή* Είναι κοινή πεποίθηση ότι ο τουρισμός αποτελεί...

Related Articles

Popular Categories