ΠΑΙΔΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ: Μια κοινωνική αποτυχία-Το τραγικό τέλος του 3χρονου παιδιού-Η υπόθεση του μικρού Άγγελου δεν πρέπει να ξεχαστεί

Ένα αθώο παιδί, μόλις τριών ετών, υπέστη αδιανόητη βία από εκείνους που όφειλαν να το προστατεύουν. Ο εγκεφαλικός του θάνατος δεν είναι απλώς το τραγικό τέλος μιας ιστορίας, αλλά ένα σύμβολο της αποτυχίας της κοινωνίας να προλάβει τέτοιες φρικαλεότητες.

ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΠΕΛΕΚΑΝΟΥ

Αυτή η υπόθεση είναι μια αδιανόητη τραγωδία που μας γεμίζει οργή και θλίψη. Το γεγονός ότι ένα αθώο παιδί υπέστη τόσο ακραία βία από την μητέρα του αλλά και τον σύντροφο της δείχνει το πιο σκοτεινό πρόσωπο της κοινωνίας μας. Η αναβάθμιση των κατηγοριών σε βάρος της μητέρας και του συντρόφου της είναι το ελάχιστο που μπορεί να γίνει σε επίπεδο δικαιοσύνης. Όμως, αυτό από μόνο του δεν αρκεί. Πρέπει να ανοίξει ξανά η συζήτηση για την παιδική κακοποίηση, για τους μηχανισμούς πρόληψης και προστασίας, για το πώς μπορούν να εντοπίζονται εγκαίρως τέτοιες περιπτώσεις πριν να είναι αργά.

Δεν πρέπει να κλείνουμε τα μάτια, τα στόματα και τα αυτιά μας. Όταν αντιλαμβανόμαστε κακοποίηση σε μια οικογένεια, δεν αρκεί να σχολιάζουμε, αλλά να αναλαμβάνουμε δράση. Δεν χρειάζεται να επέμβουμε μόνοι μας, αλλά οφείλουμε να καταγγείλουμε, να ενημερώσουμε και να πιέσουμε με τη γνώμη μας.

Το παιδάκι, που έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από την 26χρονη μητέρα του και τον 44χρονο σύντροφό της, υποβλήθηκε σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις που προβλέπονται βάσει πρωτοκόλλου, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχε εγκεφαλική λειτουργία.Σήμερα, πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία τεστ και όλα ήταν αρνητικά. Το παιδί είναι και επίσημα «εγκεφαλικά νεκρό», όπως επιβεβαίωσε ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Χαλκιαδάκης. «Η κατάσταση του παιδιού ήταν τόσο τραγική που εξαρχής ήταν μηδαμινές οι ελπίδες», πρόσθεσε, αποτυπώνοντας με λόγια τη φρίκη που βίωσε ο μικρός Άγγελος.

Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε ότι επειδή δεν αφορά το δικό μας σπίτι, δεν μας νοιάζει. Η αδιαφορία είναι συνενοχή. Την ίδια στιγμή, πρέπει να σταματήσουμε να κατακρίνουμε χωρίς γνώση, να μην αναπαράγουμε κουτσομπολιά και αβάσιμες υποθέσεις. Είναι εύκολο να μιλήσουμε, αλλά το σημαντικό είναι να μιλάμε στα σωστά πρόσωπα και στις αρμόδιες αρχές, ώστε να προστατευτεί ένα αθώο παιδί πριν να είναι αργά.

Η υπόθεση του μικρού Άγγελου δεν πρέπει να ξεχαστεί. Γιατί αν ξεχαστεί, τότε η κοινωνία μας θα έχει αποτύχει ξανά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

ΛΕΜΕΣΟΣ: Διανομέας επέζησε από σοβαρό τροχαίο στη Μακαρίου – Σώθηκε από θαύμα-(Βίντεο)

Τυχερός στάθηκε διανομέας στη Λεμεσό, ο οποίος επέζησε από...

ΛΕΜΕΣΟΣ: Αυξημένη κίνηση στον κυκλικό κόμβο Γερμασόγειας λόγω τροχαίας σύγκρουσης

Η κίνηση στη Λεμεσό σήμερα θυμίζει λίγο από εκείνες...

ΡΙΖΟΕΛΙΑ: Έληξε τα μεσάνυχτα η κινητοποίηση των κτηνοτρόφων– Κανονικά η κυκλοφορία στον κυκλικό κόμβο

Η κυκλοφορία στον κυκλικό κόμβο της Ριζοελιάς επανήλθε πλήρως...

ΓΚΟΥΡΜΕ ΔΕΙΠΝΟ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Το εκλεκτό μενού του Ανδρέα Μαυρομμάτη για τους Ευρωπαίους ηγέτες

Μέσα στο κλίμα των διπλωματικών επαφών και των συζητήσεων...

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ: Ολονύχτια παραμονή στον κόμβο Ριζοελιάς-«Μέχρι τέλους» η διαμαρτυρία για τις θανατώσεις ζώων

Στον κόμβο της Κόμβος Ριζοελιάς παραμένουν και θα διανυκτερεύσουν...

Topics

ΛΕΜΕΣΟΣ: Διανομέας επέζησε από σοβαρό τροχαίο στη Μακαρίου – Σώθηκε από θαύμα-(Βίντεο)

Τυχερός στάθηκε διανομέας στη Λεμεσό, ο οποίος επέζησε από...

ΣΤΕΛΛΑ ΠΕΤΡΟΥ: Η κρεοπώλης που στηρίζει τους κτηνοτρόφους και έγινε γνωστή από τα βίντεο της στο διαδίκτυο-(Βίντεο)

Η Στέλλα Πέτρου, επαγγελματίας κρεοπώλης, έχει γίνει ιδιαίτερα αναγνωρίσιμη...

ΔΗΣΥ: Ψευδής φωτογραφία στο διαδίκτυο – Αντίδραση και διευκρινίσεις για παραπληροφόρηση

Μια φωτογραφία που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο προκάλεσε άμεση αντίδραση...

Related Articles

Popular Categories