ΠΑΙΔΕΙΑ: Αλλάζει η ώρα της συνεδρίασης – Για να μην ταλαιπωρηθούν μαθητές και γονείς

Μετά την έντονη αντίδραση γονέων και αρμόδιων φορέων, η συνεδρίαση για το σχέδιο αξιολόγησης των εκπαιδευτικών μεταφέρεται το μεσημέρι, ώστε να μην επηρεαστούν οι μαθητές και οι γονείς από την προγραμματισμένη στάση εργασίας της ΟΕΛΜΕΚ.

Η συνεδρία θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι, ώστε να ολοκληρωθεί εκτός ωρών σχολείου και να μην αναγκαστούν οι γονείς να τροποποιήσουν τα προγράμματά τους για να παρακολουθήσουν τη διαμαρτυρία. Το Υπουργείο Παιδείας τονίζει ότι αναγνωρίζει το δικαίωμα κάθε εργαζόμενου στην απεργία, αλλά χαρακτηρίζει αδικαιολόγητη τη συγκεκριμένη στάση εργασίας.

Παράλληλα, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις καλούνται να λάβουν αποφάσεις για την απεργία τους, καθώς η αλλαγή της ώρας της Επιτροπής επιτρέπει τη διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή μετά το πέρας των μαθημάτων. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπενθύμισε ότι η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, και ειδικότερα η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, αποτελεί βασικό πυλώνα του Σχεδίου Ανάκαμψης, με άμεσα συνδεδεμένα 60 εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Η κοινοβουλευτική συζήτηση για τη μεταρρύθμιση θα ξεκινήσει την Τετάρτη στην αρμόδια Επιτροπή, με την εκτελεστική εξουσία να δηλώνει αποφασισμένη να προχωρήσει χωρίς καθυστερήσεις.

Η υπουργός Παιδείας, Αθηνά Μιχαηλίδου, επεσήμανε την ανάγκη σύγχρονου συστήματος αξιολόγησης, σημειώνοντας ότι η Κύπρος παραμένει η τελευταία χώρα στην Ευρώπη που δεν διαθέτει ολοκληρωμένο σύστημα αξιολόγησης εκπαιδευτικών. Η κ. Μιχαηλίδου τόνισε ότι η πενταετής μεταβατική περίοδος που προτείνεται εξασφαλίζει ότι η διαδικασία θα είναι δομημένη, επιστημονικά τεκμηριωμένη και θα δώσει κίνητρα στους καλούς εκπαιδευτικούς, αναζωογονώντας παράλληλα το δημόσιο σχολείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

Το Audi A3 συμπληρώνει 30 χρόνια στην αγορά με μια ιδιαίτερα ελκυστική προσφορά

Το Audi A3 αποτελεί διαχρονικά ένα από τα πιο...

The Art of REAL ESTATE RETURNS

Εξαιρετικές ευκαιρίες επένδυσης σε γραφειακούς χώρους από την Gordian Η Gordian...

Ο Ροταριανός Όμιλος Λευκωσίας Λευκοθέα αποστέλλει ανθρωπιστική βοήθεια στον Λίβανο

Ο Ροταριανός Όμιλος Λευκωσίας Λευκοθέα (RCNL), συνεχίζοντας τη δέσμευσή...

Το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου χαιρετίζει την ομόφωνη ψήφιση της νομοθεσίας για το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου

Το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου χαιρετίζει με ιδιαίτερη ικανοποίηση...

ΑΠΡΙΛΙΟΣ: Η μέση βροχόπτωση φτάνει στο 94% μετά τις τελευταίες βροχές

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για την Απριλιάτικη βροχόπτωση. Εάν...

Topics

The Art of REAL ESTATE RETURNS

Εξαιρετικές ευκαιρίες επένδυσης σε γραφειακούς χώρους από την Gordian Η Gordian...

Ο Ροταριανός Όμιλος Λευκωσίας Λευκοθέα αποστέλλει ανθρωπιστική βοήθεια στον Λίβανο

Ο Ροταριανός Όμιλος Λευκωσίας Λευκοθέα (RCNL), συνεχίζοντας τη δέσμευσή...

ΑΠΡΙΛΙΟΣ: Η μέση βροχόπτωση φτάνει στο 94% μετά τις τελευταίες βροχές

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για την Απριλιάτικη βροχόπτωση. Εάν...

ΕΚΠΟΙΗΣΕΙΣ: Δεκάδες πολίτες με πλακάτ και συνθήματα έξω από τη Βουλή-(Φώτο)

Έντονη είναι η παρουσία πολιτών έξω από τη Βουλή,...

Τρ. Κύπρου: Στήριξη πελατών και ξενοδοχειακής βιομηχανίας με X5 βαθμούς ανταμοιβής

Η Τράπεζα Κύπρου, αναγνωρίζοντας τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η...

Related Articles

Popular Categories