ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΥΠΡΟΥ: ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΑΝ

Σε ειδική διαδικτυακή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13 Μάϊου, δόθηκαν τα βραβεία του Παγκύπριου Μαθητικού Διαγωνισμού «Είμαι νέος και δημιουργώ ένα μέλλον χωρίς καρκίνο», που διοργανώθηκε από το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου και οκτώ Συνδέσμους Ασθενών, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και του Υπουργείου Υγείας

Ο Παγκύπριος μαθητικός διαγωνισμός διοργανώθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά και η  πρωτοβουλία για την οργάνωσή του εντάχθηκε στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού και ιδιαίτερα των νέων για την Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου, που τιμάται κάθε χρόνο στις 4 Φεβρουαρίου και την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Καρκίνου, που τιμάται στις 15 Φεβρουαρίου. Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε σε ειδική διαδικτυακή εκδήλωση, η οποία μεταδιδόταν ζωντανά μέσω της σελίδας του SupportCY της Τράπεζας Κύπρου στο Facebook.

Συνολικά βραβεύθηκαν τα 5 πρώτα έργα από κάθε κατηγορία, ενώ για τους τρεις πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας δόθηκαν χρηματικά έπαθλα από την Τράπεζα Κύπρου αξίας €300 (πρώτο βραβείο), €200 (δεύτερο βραβείο) και €100 (τρίτο βραβείο).

Οι νικητές, που επιλέγηκαν από ειδική κριτική επιτροπή που όρισαν οι Διοργανωτές, είναι οι:

Τραγούδι: δημιουργία τραγουδιού με στίχο και μελοποίησή του στην ελληνική ή κυπριακή διάλεκτο.

1ο βραβείο: Στέλλα Ηροδότου

2ο βραβείο: Μαρία Κρεμμύδι

3ο βραβείο: Izem Civisilli

4ο βραβείο: Μαρία Ηροδότου

5ο βραβείο: Βασίλης Κρητικός, Αντρέας Χρήστου

Εικαστική δημιουργία: δημιουργία πίνακα ζωγραφικής ή αφίσας.

1ο βραβείο: Ξένια Νικολάου

2ο βραβείο: Μαρία Περικλέους

3ο βραβείο: Ευστράτιος Ζεϊμπέκης, Αντωνία Χρήστου

4ο βραβείο: Ιωάννα Λισγάρη

5ο βραβείο: Ιωάννα Λοϊζίδου

Έκθεση ιδεών: συγγραφή δοκιμίου στην ελληνική ή αγγλική γλώσσα, μέχρι 500 λέξεις.

1ο βραβείο: Νικόλας Μιλτιάδους

2ο βραβείο: Κατερίνα Ψάλτη

3ο βραβείο: Μυρτώ Τσαγγάρη

4ο βραβείο: Χρήστος Γιάγκου

5ο βραβείο: Άντρη Κωνσταντίνου

Κατά τη διάρκεια της τελετής βράβευσης, την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, εκ μέρους του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, ο Δρ. Ηλίας Μαρκάτζιης Διευθυντής Μέσης Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και η Διευθύντρια Εταιρικής Υπευθυνότητας και Επικεφαλής του SupportCY Έλλη Ιωαννίδου. Εκ μέρους του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου και των υπόλοιπων συνδέσμων, χαιρετισμό απηύθυνε ο Γενικός Διευθυντής του, Πάνος Εργατούδης. 

Ο Δρ. Μαρκάτζιης εκπροσωπώντας τον Υπουργό Παιδείας, εξέφρασε την εκτίμησή του στους συνδιοργανωτές του Διαγωνισμού, λέγοντας ακόμα πως η Παγκόσμια Ημέρα για τον Καρκίνο έχει εξελιχθεί σε ένα σταθμό που ενώνει τις φωνές όλου του κόσμου για την αντιμετώπιση μιας από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της ανθρωπότητας. «Κάθε χρόνο, εκδηλώσεις σε όλον τον κόσμο λειτουργούν ως ισχυρή υπενθύμιση ότι όλοι έχουμε να διαδραματίσουμε ρόλο και λόγο. Με την παγκόσμια ενημέρωση, τη βελτίωση και ενίσχυση της εκπαίδευσης, αλλά και την ευαισθητοποίηση, στοχεύουμε στην πρόληψη και ενισχύουμε τις προοπτικές για να σωθούν εκατομμύρια άνθρωποι».

Τον διαγωνισμό στήριξε και φέτος η Τράπεζα Κύπρου, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας και πιο συγκεκριμένα του τομέα Υγεία-Στη Μάχη Ενάντια στον Καρκίνο. Συνδιοργανωτές του διαγωνισμού είναι το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου, το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Καρκινοπαθών και Φίλων (ΠΑΣΥΚΑΦ), ο Σύνδεσμος «Ένα όνειρο, μια Ευχή», ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου, η Europa Donna Κύπρου, ο Europa Uomo Κύπρου, το Ίδρυμα «Χριστίνα Α. Αποστόλου» και ο Σύνδεσμος Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου.

Hot this week

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Στις φλόγες όχημα στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού–Λευκωσίας – Σώος ο οδηγός

Στις φλόγες τυλίχθηκε όχημα το απόγευμα της Τετάρτης, λίγο...

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΡΑΛΗΣ: Διαψεύδει τις φήμες για τον θάνατό του – Η ανάρτησή του

Αναστάτωση προκάλεσαν οι ψευδείς πληροφορίες που κυκλοφόρησαν για τον...

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛ: Φωτογραφίες και βίντεο που αποτυπώνουν τη μαγεία της φύσης – Τα σκοτεινά σύννεφα προμηνύουν καταιγίδες (Βίντεο)

Τα σημάδια της επερχόμενης κακοκαιρίας καταγράφει με τον φωτογραφικό...

ΥΠΕΡΧΕΙΛΙΣΕ ΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΟΥ ΑΒΑΚΑ: Απρόσιτο το εντυπωσιακό φυσικό τοπίο του Ακάμα

Μια διαφορετική, αλλά και επικίνδυνη όψη παρουσιάζει το Φαράγγι...

CY-ALERT: Σε ποιες περιοχές ήχησε για την κακοκαιρία – Πορτοκαλί προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες μέχρι αύριο

Μήνυμα προειδοποίησης μέσω CY-ALERT για καιρικά φαινόμενα επιπέδου επικινδυνότητας...

Topics

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Στις φλόγες όχημα στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού–Λευκωσίας – Σώος ο οδηγός

Στις φλόγες τυλίχθηκε όχημα το απόγευμα της Τετάρτης, λίγο...

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΡΑΛΗΣ: Διαψεύδει τις φήμες για τον θάνατό του – Η ανάρτησή του

Αναστάτωση προκάλεσαν οι ψευδείς πληροφορίες που κυκλοφόρησαν για τον...

ΥΠΕΡΧΕΙΛΙΣΕ ΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΟΥ ΑΒΑΚΑ: Απρόσιτο το εντυπωσιακό φυσικό τοπίο του Ακάμα

Μια διαφορετική, αλλά και επικίνδυνη όψη παρουσιάζει το Φαράγγι...

CY-ALERT: Σε ποιες περιοχές ήχησε για την κακοκαιρία – Πορτοκαλί προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες μέχρι αύριο

Μήνυμα προειδοποίησης μέσω CY-ALERT για καιρικά φαινόμενα επιπέδου επικινδυνότητας...

ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ: Διερωτήθηκε κανείς τι δεν πάει καλά; Γιατί το 63% δεν θα τα επέλεγε ξανά;

Στάσεις χωρίς στέγαστρα, λανθασμένες πληροφορίες, αραιά δρομολόγια και προβλήματα...

Related Articles

Popular Categories