16.9 C
Nicosia
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWS«ΝΟΝ-BINARY»: Tι σημαίνει ο νέος όρος -Η αναζήτηση της ταυτότητας

«ΝΟΝ-BINARY»: Tι σημαίνει ο νέος όρος -Η αναζήτηση της ταυτότητας

-

Ο νικητής της Eurovision, Nemo είναι ένας καλλιτέχνης ο οποίος με το τραγούδι του «The Code», μιλάει για τη σεξουαλικότητά του και το ταξίδι του προς την αποδοχή της ταυτότητάς του.

Το “non-binary” είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει άτομα οι οποίοι δεν αναγνωρίζονται αποκλειστικά ως άνδρες ή γυναίκες. Αντίθετα, αυτά τα άτομα αναγνωρίζουν και εκφράζουν ένα εύρος της ταυτότητας φύλου που δεν χωράει αποκλειστικά στα δύο παραδοσιακά φύλα. Αυτό μπορεί να συμπεριλαμβάνει ανθρώπους που αισθάνονται ότι ανήκουν σε κάποιο ενδιάμεσο φύλο, όπως το μηδενικό φύλο, ή που απλά δεν αναγνωρίζουν τον εαυτό τους ως αποκλειστικά άνδρες ή γυναίκες.

Φαίνεται ότι ο Nemo αναγνωρίζει τον εαυτό του ως non-binary, δηλαδή όχι αποκλειστικά ως άνδρας ή γυναίκα, και μέσω του τραγουδιού του εξερευνά αυτήν την ταυτότητα και την αναζήτηση αποδοχής για αυτό.

«Είμαι το πρώτο non binary άτομο που κερδίζει τον Διαγωνισμό της Eurovision. Αισθάνομαι πως υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εκεί έξω που θέλουν να είναι οι εαυτοί τους. Και είναι αυτονόητο. Πρέπει να υπάρχει αγάπη, αποδοχή και ενσυναίσθηση. Εγώ ήμουν τυχερό, γιατί είχα δίπλα μου ανθρώπους που με στήριξαν, όταν έκανα το come out. Πέρασα, απόψε, στα κρυφά, τη σημαία των non binary γιατί η Eurovision μου είπε όχι. Ίσως θα πρέπει να επιδιορθωθούν λίγο και οι απόψεις της EBU όπως επιδιορθώθηκε το βραβείο που έσπασα. Η Eurovision οφείλει να είναι ένα μέρος όπου μπορούμε να είμαστε και να νιώθουμε οι εαυτοί μας».

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε:

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διευθύντρια απομάκρυνε καθηγητή με κινητικά προβλήματα λόγω μπούλιγκ που δέχονταν...

Απαράδεκτο περιστατικό σημειώθηκε σε Γυμνάσιο της Λευκωσίας, όπου διευθύντρια Μέσης Εκπαίδευσης φέρεται να απομάκρυνε θεολόγο καθηγητή-αντικαταστάτη με κινητικά προβλήματα, έπειτα από περιστατικά μπούλινγκ σε...