ΝΕΦΕΛΗ: Το συγκινητικό γράμμα της 7χρονης στο Αϊ-Βασίλη για τον αδελφό της που γεννήθηκε με εγκεφαλική παράλυση (Φώτο)

Ένα συγκινητικό γράμμα κυκλοφορεί στο διαδίκτυο από ένα κοριτσάκι μόλις εφτά χρόνων η οποία ονομάζεται Νεφέλη και απευθύνεται στον Αϊ-Βασίλη αναφέροντας του, τι θέλει να της φέρει αυτά τα Χριστούγεννα.

Ο 4χρονος Δημητράκης, αδελφός της Νεφέλης γεννήθηκε με εγκεφαλική παράλυση και η μικρούλα με τον αυθορμητισμό και την αθωότητα που έχει ένα παιδί έστειλε το γράμμα στο Αϊ -Βασίλη.

«Άι Βασίλη ο αδελφός μου έχει ένα πρόβλημα που λέγεται “εγκεφαλική παράλυση” και δεν μπορεί να σου πει τι δώρο θέλει. Φέρτου ό,τι θες εσύ. Είναι πάντα καλό παιδί».

Από τη πλευρά της, η μητέρα των παιδιών, Μαρία Τούβα δημοσίευσε το γράμμα της μικρούλας Νεφέλης περιγράφοντας και εκείνη τα συναισθήματα της 7χρονης Νεφέλης.

«Πίσω από αυτό το γράμμα στον “Άγιο Βασίλη”, πίσω από την κάθε λέξη στο γράμμα ενός μικρού κοριτσιού που ο αδερφός της έχει αναπηρία αναπηρία κρύβεται ένα μικρό άγχος. Κρύβεται μια δόση ευθύνης και υπευθυνότητας που γεννιέται ασυναίσθητα στα αδέρφια ατόμων με αναπηρία από νωρίς. Κρύβεται η αποδοχή, η κατανόηση, η υπομονή, η ενσυναίσθηση, η ανιδιοτέλεια και μπόλικη δόση ανυπέρβλητης αγάπης. Αυτά είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά που αυτά τα αδέρφια χτίζουν με βαθύ τρόπο και αποπνέουν σε όλη την καθημερινότητά τους για το υπόλοιπο της ζωής τους. Είστε οι κρυφοί ήρωες, που αποκτάτε από νωρίς “μαγικό και βαρύ εξοπλισμό” για την ζωή. Έχετε τον σεβασμό και την αγάπη μας. (Νεφέλη, 7 ετών , αδερφή Δημήτρη. Το έγραψε μόνη της μετά το δικό της γράμμα και εγώ το διάβασα με βουρκωμένα μάτια, όχι από στεναχώρια αλλά από υπερηφάνεια)»

Hot this week

ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ: Η φωνή που με μεγάλωσε — και το «ίσως μια άλλη φορά» που έμεινε για πάντα

Από μικρό παιδί άκουγα τη Μαρινέλλα, ακόμα κι αν...

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ: Τρεις μητέρες καταθέτουν τη δική τους αλήθεια στη «Φωνή της Μητέρας»

Τρεις γυναίκες που βίωσαν την απώλεια των παιδιών τους...

ΚΑΙΡΟΣ: Άνοιξη μόνο στο ημερολόγιο – βροχές και καταιγίδες επιμένουν

Για ακόμη ένα Σαββατοκύριακο, ο καιρός στην Κύπρος θυμίζει...

Topics

ΚΑΙΡΟΣ: Άνοιξη μόνο στο ημερολόγιο – βροχές και καταιγίδες επιμένουν

Για ακόμη ένα Σαββατοκύριακο, ο καιρός στην Κύπρος θυμίζει...

ΓΑΪΔΟΥΡΑΚΙΑ ΣΤΑ ΚΕΛΟΚΕΔΑΡΑ: Οι κάτοικοι έτρεξαν να τα φροντίσουν

Μια μικρή αλλά συγκινητική κοινότητα αναλαμβάνει δράση για τα...

ΚΟΚΚΙΝΟΤΡΙΜΙΘΙΑ: Άμεσος καθαρισμός και παρεμβάσεις για την ανακύκλωση-(Βίντεο)

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Κοινοτικού Συμβουλίου Κοκκινοτριμιθιάς, μετά...

Related Articles

Popular Categories