Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου, 2025
12.3 C
Cyprus

ΝΕΑ ΑΠΑΤΗ ΜΕΣΩ ΕΜAIL: Ψεύτικες προτάσεις συνεργασίας με επωνυμία γνωστής μάρκας ένδυσης – Στοχεύουν κυρίως σε νεαρούς Influencers

- Advertisement -

Μια νέα απάτη μέσω email βρίσκεται σε εξέλιξη, με επιτήδειοι που υποδύονται γνωστές εταιρείες μόδας, και στοχεύουν κυρίως έφηβους και νεαρούς καταναλωτές.

Τα μηνύματα υπόσχονται δωρεάν προϊόντα, συνεργασίες ως influencers και σημαντικές χρηματικές αμοιβές, με αντάλλαγμα προσωπικές πληροφορίες ή δράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι επιτήδειοι επιστρατεύουν νέα στρατηγική εξαπάτησης χρησιμοποιώντας την επωνυμία γνωστής μάρκας ένδυσης, προκειμένου να πείσουν χρήστες – κυρίως έφηβους και νεαρούς ενήλικες – να συμμετάσχουν σε φαινομενικά ελκυστικές συνεργασίες.

Οι επιτήδειοι υπόσχονται μηνιαία δωρεάν προϊόντα, συνεργασίες και αμοιβές έως $500 ανά ανάρτηση ενώ ζητούν όνομα, διεύθυνση, τηλέφωνο και άλλες πληροφορίες.

Με υποσχέσεις για αναγνωρισιμότητα και παροχές, στόχος τους είναι η συλλογή ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων και η πιθανή εκμετάλλευσή τους. Τα μηνύματα αποστέλλονται από διευθύνσεις όπως @gmail.com ή άλλες μη επίσημες διευθύνσεις.

Όταν κάποιος παρέχει προσωπικά στοιχεία σε αυτά τα email, ενδέχεται να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια των δεδομένων του. Οι επιτήδειοι μπορεί να προσπαθήσουν να εκμαιεύσουν χρήματα ή να αποκτήσουν πρόσβαση σε προσωπικούς λογαριασμούς. Επίσης, τα συγκεκριμένα emails συχνά περιέχουν συνδέσμους ή συνημμένα αρχεία που περιέχουν ιούς ή κακόβουλο λογισμικό, το οποίο μπορεί να μολύνει τον υπολογιστή ή το κινητό σας.

Μιλήστε με τους νεαρούς χρήστες και εφήβους, ώστε να είναι σε θέση να αναγνωρίσουν και να αποφύγουν τέτοιες απάτες.Οι επίσημες εταιρείες χρησιμοποιούν επαγγελματικά domains (π.χ. coffeevibes.com). Εάν έχετε αμφιβολίες για την αυθεντικότητα ενός email, μην παραχωρήσετε προσωπικές πληροφορίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Hot this week

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗ ΛΕΜΕΣΟ: Φωτιά σκόπιμα στη μέση δρόμου στη Μέσα Γειτονιά

Συναγερμός σήμανε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στη...

ΚΑΙΡΟΣ: Πάρτε ζακέτα… Πτώση της θερμοκρασίας τις βραδινές ώρες

Αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις σήμερα, όμως η πτώση...

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΩΤΑΚΙΑ: Φωτίζουν το σπίτι του Άγγελου στην Ξυλοφάγου – Κάποιο Φως δεν σβήνει ποτέ-(Φωτο)

Χιλιάδες μικρά φωτάκια φώτισαν ξανά το σπίτι του Άγγελου...

Topics

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗ ΛΕΜΕΣΟ: Φωτιά σκόπιμα στη μέση δρόμου στη Μέσα Γειτονιά

Συναγερμός σήμανε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στη...

ΚΑΙΡΟΣ: Πάρτε ζακέτα… Πτώση της θερμοκρασίας τις βραδινές ώρες

Αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις σήμερα, όμως η πτώση...

ΠΑΦΟΣ: Διπλή σεισμική δόνηση μέσα σε λίγα λεπτά

Διπλή σεισμική δόνηση ταρακούνησε το απόγευμα της Παρασκευής την...

VIRAL: Ο Ντόναλντ Τραμπ με επίδεσμο στο χέρι – Οι φωτογραφίες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου

Μία κωμικοτραγική εικόνα κάνει τον γύρο του διαδικτύου, δείχνοντας...

Related Articles

Popular Categories