27.8 C
Nicosia
Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΜΥΡΤΩ: Το περιστατικό που συνέβη «ξύπνησε» τους ιθύνοντες -Μας θυμίζει την ανάγκη...

ΜΥΡΤΩ: Το περιστατικό που συνέβη «ξύπνησε» τους ιθύνοντες -Μας θυμίζει την ανάγκη για το θέμα προσβασιμότητας των ΑμεΑ και στην Κύπρο

-

Το πρόσφατο περιστατικό με την Μυρτώ της Πάρου, η οποία είναι ΑμεΑ, έχει φέρει ξανά στο προσκήνιο το θέμα της προσβασιμότητας των ΑμεΑ στα πλοία στην Ελλάδα, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις και συζητήσεις.

Η Μυρτώ βρέθηκε στριμωγμένη στο γκαράζ του πλοίου κατά την επιστροφή της από την Αστυπάλαια, σε συνθήκες που καθιστούσαν την προσβασιμότητα αδύνατη και επικίνδυνη για την υγεία της. Η καταγγελία της μητέρας της μέσω των social media ανέδειξε την έλλειψη κατάλληλων υποδομών και την αδιαφορία του πληρώματος, φέρνοντας το θέμα στην επικαιρότητα.

Η κυβέρνηση στην Ελλάδα αντέδρασε άμεσα, ανακοινώνοντας την πρόθεση να εκδώσει νέο Προεδρικό Διάταγμα που θα υποχρεώνει όλες τις ακτοπλοϊκές εταιρείες να δημιουργήσουν ειδικούς χώρους υγιεινής, ασανσέρ και ράμπες για την πρόσβαση των ΑμεΑ. Οι αλλαγές αυτές θα πρέπει να ολοκληρωθούν εντός τριών ετών για τα υπάρχοντα πλοία, ενώ τα νέα πλοία θα πρέπει να πληρούν άμεσα τις νέες προδιαγραφές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και η Κύπρος, αν και μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν έχει επιδείξει την απαιτούμενη προσοχή στις ανάγκες των ΑμεΑ.

Παρόλα αυτά, αξίζει να σημειωθεί ότι και η Κύπρος, αν και μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν έχει επιδείξει την απαιτούμενη προσοχή στις ανάγκες των ΑμεΑ. Σε πολλές πτυχές της καθημερινότητας, όπως η προσβασιμότητα σε δημόσιες υποδομές και μεταφορές, τα ΑμεΑ στην Κύπρο συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν σοβαρές προκλήσεις. Αυτή η κατάσταση δείχνει την ανάγκη για μια συντονισμένη προσέγγιση σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, προκειμένου να διασφαλιστεί η ισότιμη πρόσβαση και η ποιότητα ζωής για όλους τους πολίτες.

Να θυμίσουμε ότι η ιστορία της Μυρτούς της Πάρου είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο πριν λίγα χρόνια. Το καλοκαίρι του 2012 στην Πάρο, έπεσε θύμα μιας βάναυσης κακοποίησης από έναν Πακιστανό, ο οποίος προσπάθησε να τη βιάσει. Οι σοβαροί τραυματισμοί που υπέστη προκάλεσαν μόνιμη αναπηρία. Παρά τις δυσκολίες, η Μυρτώ δεν το έβαλε κάτω και συνεχίζει να αγωνίζεται, να παλεύει και, πάνω από όλα, να ζει καθημερινά με δύναμη και αξιοπρέπεια.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε:

ΚΥΠΡΟΣ: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας και τοπικές νεφώσεις

Σήμερα, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος, με πιθανότητα μεμονωμένων βροχών το απόγευμα, κυρίως στα ορεινά.Σήμερα ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα μερικώς συννεφιασμένος...