Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου, 2025
5.6 C
Cyprus

ΜΠΙΛ ΓΚΕΙΤΣ: Η συμβουλή του για όσους θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο-Ένας τρόπος για να μην γεράσεις ποτέ…

- Advertisement -

Η συμβουλή του Μπιλ Γκέιτς προς τους νέους που θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο προς το καλύτερο είναι πολύ απλή: Πάρτε ένα βιβλίο.

Ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της Microsoft ρωτήθηκε ποιες συμβουλές θα έδινε σε ένα νεαρό άτομο που θέλει να «κάνει θετικό αντίκτυπο» στον κόσμο. «Το ιδανικό είναι να διαβάζεις πολύ και ελπίζω να βρεις μια δεξιότητα που να απολαμβάνεις η οποία μπορεί να έχει αντίκτυπο», απάντησε ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη. Ο Γκέιτς, ο οποίος δημοσιεύει τακτικά λίστες με τα αγαπημένα του βιβλία, υπογράμμισε ότι το διάβασμα είναι απαραίτητο για την ανακάλυψη μιας ποικιλίας νέων ενδιαφερόντων και πιθανών δεξιοτήτων, τις οποίες μπορείτε στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε για να βάλετε τη σφραγίδα σας στον κόσμο, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Για κάποιους αυτό σημαίνει ότι είναι σπουδαίοι στην επιστήμη ή τη μηχανική. Για κάποιους σημαίνει να είσαι εξαιρετικά επικοινωνιακός ή πολιτικός. Για κάποιους σημαίνει να είσαι νοσοκόμα ή γιατρός. Η ευκαιρία για μάθηση είναι σήμερα μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά», έγραψε ο Γκέιτς.

Να σημειωθεί ότι ο Γκέιτς διαβάζει 50 βιβλία κάθε χρόνο και συχνά παίρνει μαζί του μια τσάντα με βιβλία στις διακοπές του. «Στις διακοπές διαβάζω περίπου 3 ώρες την ημέρα, συνεπώς αποκομίζω πολλά από τα βιβλία». Μάλιστα, ο Γκέιτς ανέφερε ότι κρατάει σημειώσεις ενώ διαβάζει, μερικές φορές γράφοντας στο περιθώριο των βιβλίων του, γεγονός που τον βοηθά να θυμάται καλύτερα και να ασχολείται με αυτό που διαβάζει. Ο Γκέιτς ισχυρίζεται επίσης ότι μόλις ξεκινήσει ένα βιβλίο, πάντα το τελειώνει. «Αρνούμαι να σταματήσω να διαβάζω ένα βιβλίο στη μέση, ακόμα κι αν δεν μου αρέσει», είπε ο Γκέιτς στο Time το 2017, εξηγώντας ότι οι αδηφάγες αναγνωστικές του συνήθειες ήταν «απολύτως» ουσιαστικές για την επιτυχία του.

«Δεν αρχίζεις να γερνάς παρά μόνο όταν σταματήσεις να μαθαίνεις», είπε ο Γκέιτς. «Κάθε βιβλίο με διδάσκει κάτι νέο ή με βοηθά να δω τα πράγματα διαφορετικά. Ήμουν τυχερός που είχα γονείς που με ενθάρρυναν να διαβάζω. Το διάβασμα τροφοδοτεί μια αίσθηση περιέργειας για τον κόσμο, κάτι που νομίζω ότι με βοήθησε να προχωρήσω στην καριέρα μου και στη δουλειά που κάνω τώρα με το ίδρυμά μου».

Η συμβουλή του για το πώς ο μέσος άνθρωπος μπορεί να καταπολεμήσει την κλιματική αλλαγή, είναι αγορά φιλικών προς το κλίμα προϊόντων που παρότι πιο ακριβά από τα συμβατικά αντίστοιχά τους – επειδή καθώς η ζήτηση για αυτά τα προϊόντα αυξάνεται, η παραγωγή μπορεί να αυξηθεί και έτσι να μειωθούν οι τιμές για όλους τους άλλους . «Καθώς βγαίνουν πράσινα προϊόντα, όπως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ή οι αντλίες θερμότητας για θέρμανση/ψύξη σπιτιού, θα γίνονται όλο και πιο φθηνά. Αγοράζοντας αυτά τα προϊόντα συμβάλετε στην αύξηση της παραγωγής τους σε μία εξέλιξη που θα οδηγήσει σε χαμηλότερες τιμές», καταλήγει ο Γκέιτς.

Mε πληροφορίες από το CNBC

Hot this week

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΜΑΚΑΡΙΟΥ: Το κέντρο της Λευκωσίας ετοιμάζεται για μεγάλη αναβάθμιση με 100+ προτάσεις

Προσπάθειες για την αναβάθμιση της λεωφόρου Μακαρίου στο κέντρο...

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΖΩΝΑΚΗΣ: Η μεταξωτή γραβάτα εμπνευσμένη από ρωμαϊκό έκθεμα του Μουσείου Πιερίδη-(Φώτο)

Ο Γιώργος Μαζωνάκης απέδειξε για ακόμη μία φορά ότι...

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Εκτός από τους δασκάλους, απεργούν και οι καθηγητές – Την πληρώνουν οι γονείς

Σε στάση εργασίας προχωρούν τόσο οι δάσκαλοι όσο και...

ΛΕΜΕΣΟΣ: 1,2 εκατ. ευρώ χάθηκαν μέσα από email!

Μεγάλη υπόθεση διαδικτυακής απάτης απασχολεί το ΤΑΕ Λεμεσού, καθώς...

Topics

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΜΑΚΑΡΙΟΥ: Το κέντρο της Λευκωσίας ετοιμάζεται για μεγάλη αναβάθμιση με 100+ προτάσεις

Προσπάθειες για την αναβάθμιση της λεωφόρου Μακαρίου στο κέντρο...

ΛΕΜΕΣΟΣ: 1,2 εκατ. ευρώ χάθηκαν μέσα από email!

Μεγάλη υπόθεση διαδικτυακής απάτης απασχολεί το ΤΑΕ Λεμεσού, καθώς...

«ΕΙΚΟΝΙΖΩ ΤΑ ΔΩΔΕΑΗΜΕΡΑ»: Εργαστήριο Ζωγραφικής και αφήγησης για οικογένειες

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου διοργανώνει δωρεάν εργαστήριο Ζωγραφικής...

AΛΜΠΕΡΤΟ ΕΣΚΕΝΑΖΥ: Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός ηθοποιός

Ο ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζυ, που τον τελευταίο καιρό μάχονταν...

«Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΙΚΡΑΙΝΕΙ»: Η ιστορία της κυπριακής αγελάδας ζωντανεύει στη μεγάλη οθόνη

Το ντοκιμαντέρ «Ο Κόσμος Μικραίνει» φέρνει στο φως την...

Related Articles

Popular Categories