ΜΟΔΕΣΤΙΑ-ΗΡΑΚΛΗΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ: Φιλιά δυνατή σαν τη ζωή-Νικητές με καρδιά-(Βίντεο-Φώτο)

Τέσσερα παιδιά που πέρασαν την πόρτα του Ογκολογικού-και τόσα άλλα- που πάλεψαν γενναία και βγήκαν νικητές. Σήμερα, 15 Φεβρουαρίου τιμούμε τους μικρούς ήρωες οι οποίοι γνωρίστηκαν στα νοσοκομειακά δωμάτια, στα μακρόσυρτα πρωινά των θεραπειών, στις σιωπηλές προσευχές των γονιών.

Δεν είναι απλώς τρεις φίλοι. Είναι αδέρφια της ζωής, δεμένοι με αόρατα νήματα θάρρους και αγάπης. Και το μήνυμά τους είναι ξεκάθαρο: ο παιδικός καρκίνος μπορεί να νικηθεί. Με δύναμη, με πίστη, με αγάπη.Αντάλλαξαν χαμόγελα μέσα από τις μάσκες, μοιράστηκαν φόβους και ελπίδες, έγιναν ο ένας το στήριγμα του άλλου. Σήμερα, πολλά χρόνια μετά, η φιλία τους παραμένει ζωντανή, πιο δυνατή από ποτέ.

Φύλακες-άγγελοί τους, οι γονείς τους. Μητέρες και πατέρες που στάθηκαν ακούραστα στο προσκέφαλό τους, δίνοντάς τους τη δύναμη να αντέξουν, να ελπίσουν, να νικήσουν. “Το θεριό”, όπως το αποκαλούσε ο μικρός Ηρακλής, έμοιαζε ανίκητο, αλλά η πίστη, η αγάπη και η αφοσίωση αποδείχθηκαν πιο δυνατές.

Η μάχη τους δεν ήταν μόνο δική τους. Ήταν και όλων εμάς που, έστω και νοερά, σταθήκαμε δίπλα τους, συμμεριζόμαστε τις αγωνίες, τις ελπίδες και τώρα, τις χαρές και τις νίκες τους. Και υποσχόμαστε πως θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για κάθε παιδί που δίνει τη δική του μάχη. Γιατί όταν υπάρχει πίστη και αγάπη, όλα μπορούν να ξεπεραστούν. Ακόμα και το θηρίο.

Σήμερα γιορτάζουμε τη νίκη τους. Και υποσχόμαστε πως θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε δίπλα σε κάθε παιδί που δίνει τη δική του μάχη. Γιατί όταν υπάρχει πίστη και αγάπη, όλα μπορούν να ξεπεραστούν.

Ο Παναγιώτης με τον Ηρακλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

ΚΟΚΚΙΝΟΤΡΙΜΙΘΙΑ: Στο «μικροσκόπιο» η εικόνα καθαριότητας σε εκκλησίες μετά από αντιδράσεις κατοίκων-(Φώτο)

Ανησυχία και προβληματισμό εκφράζουν κάτοικοι της κοινότητας Κοκκινοτριμιθιάς και...

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝ: Έφυγε από τη ζωή ο Κύπριος ζωγράφος και συγγραφέας

Ένα δυσαναπλήρωτο κενό στον πολιτιστικό χάρτη της Κύπρου αφήνει...

ΒΟΥΛΗ: Νέος νόμος για σκύλους εγκρίθηκε μετά από 10 χρόνια – Τι αλλάζει για ιδιοκτήτες και αδέσποτα

Μετά από περίπου δέκα χρόνια συζητήσεων και διαβουλεύσεων, η...

ΛΕΜΕΣΟΣ: Ποιος είναι ο 28χρονος που απουσιάζει από την οικία του

Στην δημοσιότητα δόθηκε η φωτογραφία του 28χρονου, που αγνοείται...

Topics

ΚΟΚΚΙΝΟΤΡΙΜΙΘΙΑ: Στο «μικροσκόπιο» η εικόνα καθαριότητας σε εκκλησίες μετά από αντιδράσεις κατοίκων-(Φώτο)

Ανησυχία και προβληματισμό εκφράζουν κάτοικοι της κοινότητας Κοκκινοτριμιθιάς και...

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝ: Έφυγε από τη ζωή ο Κύπριος ζωγράφος και συγγραφέας

Ένα δυσαναπλήρωτο κενό στον πολιτιστικό χάρτη της Κύπρου αφήνει...

ΛΕΜΕΣΟΣ: Ποιος είναι ο 28χρονος που απουσιάζει από την οικία του

Στην δημοσιότητα δόθηκε η φωτογραφία του 28χρονου, που αγνοείται...

ΛΑΡΝΑΚΑ-ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ: Κανονικά πλέον η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο μετά την προσωρινή ακινητοποίηση φορτηγού

Ο αυτοκινητόδρομος Λάρνακας–Αμμοχώστου, στο ύψος της περιοχής Αβδελλερού, δόθηκε...

ΘΟΚ: Δωρεάν εισιτήρια για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου (ΘΟΚ) γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα...

Related Articles

Popular Categories