28.8 C
Nicosia
Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛ: Το βίντεο που απαθανατίζει την καταστροφή στο Λιβάδι Ακρωτηρίου-Οι επιπτώσεις...

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛ: Το βίντεο που απαθανατίζει την καταστροφή στο Λιβάδι Ακρωτηρίου-Οι επιπτώσεις της “τυχαίας” πυρκαγιάς σε προστατευόμενη περιοχή- (Βίντεο)

-

Ο φωτογράφος Μιχάλης Μιχαήλ, γνωστός για τις εικόνες του που αναδεικνύουν τις ομορφιές της Κύπρου, εκφράζει τη βαθιά του στεναχώρια για την πρόσφατη καταστροφή στο Λιβάδι Ακρωτηρίου, καταγράφοντας σε βίντεο τη μεγάλη ζημιά που υπέστη η περιοχή.

Μια πυρκαγιά που προκλήθηκε από ανεύθυνες ενέργειες έπληξε αυτόν τον μοναδικό φυσικό υγρότοπο, ο οποίος είναι προστατευόμενη περιοχή Natura. Το Λιβάδι Ακρωτηρίου, γνωστό και ως Καλαμιώνας Φασουρίου, είναι ένας σημαντικός υγρότοπος που εκτείνεται σε 150 εκτάρια και αποτελεί μέρος του μεγαλύτερου φυσικού συμπλέγματος υγροτόπων στην Κύπρο.

Προστατεύεται από τη Σύμβαση Ramsar, έχει αναγνωριστεί ως Σημαντική Περιοχή για τα Πουλιά (ΣΠΠ) και είναι καθορισμένη Ζώνη Ειδικής Προστασίας (ΖΕΠ). Στην περιοχή αυτή φιλοξενούνται σπάνια και απειλούμενα είδη πουλιών, όπως η Βαλτόπαπια και ο Καλαμοκαννάς, καθώς και σημαντικά είδη χλωρίδας, τα οποία περιλαμβάνονται στο Κόκκινο Βιβλίο της Χλωρίδας της Κύπρου.

Παρά τη σημασία του, το Λιβάδι Ακρωτηρίου είχε υποφέρει από έλλειψη διαχείρισης, μέχρι που το 2015 ξεκίνησε ένα έργο αποκατάστασης με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Darwin Plus. Δυστυχώς, η πρόσφατη πυρκαγιά αποτελεί σοβαρό πλήγμα για την περιοχή και τη βιοποικιλότητα της.

Στο βίντεο, ο γνωστός φωτογράφος καταγράφει την περιοχή και την καταστροφή που υπέστη, αναφέροντας ότι αυτή η καταστροφή δείχνει πως κάποιοι θέλουν να εξαφανίσουν την ομορφιά της φύσης.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε:

ΚΥΠΡΟΣ: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας και τοπικές νεφώσεις

Σήμερα, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος, με πιθανότητα μεμονωμένων βροχών το απόγευμα, κυρίως στα ορεινά.Σήμερα ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα μερικώς συννεφιασμένος...