16.9 C
Nicosia
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΜΙΚΑΕΛΑ ΝΤΕ ΠΡΙΝΣ: Έφυγε από τη ζωή στα 29 της η μπαλαρίνα-σύμβολο...

ΜΙΚΑΕΛΑ ΝΤΕ ΠΡΙΝΣ: Έφυγε από τη ζωή στα 29 της η μπαλαρίνα-σύμβολο της ελπίδας και της ειρήνης-(Φώτο)

-

Η Μικαέλα Ντε Πρινς, η οποία κατάφερε να ξεπεράσει τραγικά εμπόδια για να γίνει μια από τις πιο επιτυχημένες μπαλαρίνες στον κόσμο, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 29 ετών.

Γεννημένη ως Μαμπίντι Μπανγκούρα στη Σιέρα Λεόνε, η Ντε Πρινς ήταν ένα από τα πολλά ορφανά του εμφυλίου πολέμου. Σε ηλικία μόλις τριών ετών, βρέθηκε σε ορφανοτροφείο όπου βίωσε κακομεταχείριση λόγω της λεύκης της και στερήθηκε βασικά αγαθά. Ωστόσο, το πάθος της για τον χορό γεννήθηκε όταν είδε μια φωτογραφία μιας μπαλαρίνας, μια εικόνα που την ενέπνευσε να ακολουθήσει το όνειρό της.

Αφού υιοθετήθηκε από μια Αμερικανική οικογένεια το 1999, η Ντε Πρινς μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες και ξεκίνησε την εκπαίδευσή της στο μπαλέτο. Παρά τις πολλές προκλήσεις, όπως ο ρατσισμός που αντιμετώπισε, η Ντε Πρινς διακρίθηκε και έγινε γνωστή για το ταλέντο και την αποφασιστικότητά της.

Στα 17 της χρόνια, πρωταγωνίστησε στο ντοκιμαντέρ First Position, το οποίο ακολούθησε την προετοιμασία της για το Youth America Grand Prix, μια από τις μεγαλύτερες διαγωνιστικές εκδηλώσεις για νέους χορευτές.

Η πορεία της συνεχίστηκε με την ένταξή της στη Σχολή Μπαλέτου Ζακλίν Κένεντι Ωνάση του Αμερικανικού Θεάτρου Μπαλέτου και τη συνεργασία της με το Dance Theatre του Χάρλεμ. Εκεί, έγινε η νεότερη βασική χορεύτρια στην ιστορία του θεάτρου.

Η ζωή της καθορίστηκε από τη χάρη, τη δύναμη και την αποφασιστικότητα, αποτελώντας πηγή έμπνευσης για πολλούς, ενώ η συνεισφορά της στην τέχνη του μπαλέτου και οι ανθρωπιστικές της δράσεις θα παραμείνουν ανεξίτηλες.

Η αιτία θανάτου της δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη. Η αδερφή της, Μία Ντε Πρινς, δήλωσε ότι η Μικαέλα υπήρξε φάρος ελπίδας, αποδεικνύοντας ότι ακόμη και από τις πιο σκοτεινές συνθήκες μπορεί να αναδυθεί το φως και η ομορφιά.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: