Πέμπτη, 19 Μαρτίου, 2026
11.9 C
Cyprus

«ΜΙΑ ΠΟΡΤΑ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ»: Μαθητές ανοίγουν δρόμους στη φαντασία και τη δημιουργικότητα ζωγραφίζοντας στις πόρτες του σχολείου τους- (Φώτο)

Οι πόρτες των σχολικών αιθουσών έγιναν καμβάς έμπνευσης και δημιουργίας για τους μαθητές ενός σχολείου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Μια Πόρτα στην Τέχνη». Με την καθοδήγηση του έμπειρου εικαστικού Κώστα Κουτρουμπή, οι μαθητές μετέτρεψαν συνηθισμένες εισόδους σε πραγματικά έργα τέχνης, αποτυπώνοντας τη φαντασία και το ταλέντο τους.

Το πρόγραμμα, που διήρκεσε τέσσερα χρόνια, έδωσε την ευκαιρία σε δεκάδες μαθητές να δουλέψουν πάνω σε μεγάλης κλίμακας έργα, ανακαλύπτοντας την ομαδικότητα και τη χαρά της δημιουργίας. Το όλο εγχείρημα ήταν μια αμφίδρομη διαδικασία, όπου οι μαθητές ανακαλύπτουν τη δύναμη της φαντασίας και του προσωπικού τους ταλέντου.

Τα «Μπλε Πουλιά» του Αλέκου Φασιανού, «Το παιδί με το περιστέρι» του Πάμπλο Πικάσο και ακόμα 18 γνωστά έργα τέχνης Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, που φιλοτέχνησαν έξι μαθητές στις πόρτες των αιθουσών διδασκαλίας

Οι 21 μοναδικές δημιουργίες που στολίζουν τις σχολικές αίθουσες αποτελούν μόνιμη απόδειξη του ταλέντου των παιδιών και της σημασίας που έχει η καλλιτεχνική έκφραση στη σχολική ζωή. Για τον καθηγητή του σχολείου της Θεσσαλονίκης, κ. Κουτρουμπή, που συμπληρώνει φέτος 30 χρόνια στην εκπαίδευση, το πρόγραμμα αυτό ήταν το ιδανικό επιστέγασμα μιας καριέρας γεμάτης δημιουργία, έμπνευση και, όπως ο ίδιος λέει, «ανεκτίμητες στιγμές μάθησης από τους μαθητές μου».

Τα «Μπλε Πουλιά» του Αλέκου Φασιανού, «Το παιδί με το περιστέρι» του Πάμπλο Πικάσο και ακόμα 18 γνωστά έργα τέχνης Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, που φιλοτέχνησαν έξι μαθητές στις πόρτες των αιθουσών διδασκαλίας, άλλαξαν με μοναδικό και καλαίσθητο τρόπο την εικόνα του 9ου Γυμνασίου Καλαμαριάς.

Πηγή: toendiaferon

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

ΧΜ Μαραθώνιος Λεμεσού: Ανοίγουν οι πύλες του Κέντρου Εγγραφών στους Χαρουπόμυλους

Σε ρυθμούς ΧΜ Μαραθωνίου Λεμεσού κινείται η πόλη, καθώς...

LOUIS HOTELS: Πασχαλινές Αποδράσεις σε Κύπρο και Ελλάδα!

Το Πάσχα αποτελεί μία από τις πιο όμορφες περιόδους...

LIDL ΚΥΠΡΟΥ: Λανσάρει το «World of Needs»: Στρατηγικός αναπροσανατολισμός του τομέα Non-Food

Με την εισαγωγή του μοντέλου «World of Needs», η...

ΠAΓΚΟΣΜΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ: Ανακοινώθηκαν οι νικητές του «Toyota Dream Car Contest»

Η Toyota Κύπρου έλαβε μέρος για 16η συνεχή χρονιά...

Topics

ΧΜ Μαραθώνιος Λεμεσού: Ανοίγουν οι πύλες του Κέντρου Εγγραφών στους Χαρουπόμυλους

Σε ρυθμούς ΧΜ Μαραθωνίου Λεμεσού κινείται η πόλη, καθώς...

LOUIS HOTELS: Πασχαλινές Αποδράσεις σε Κύπρο και Ελλάδα!

Το Πάσχα αποτελεί μία από τις πιο όμορφες περιόδους...

EndoMarch Cyprus 2026 : Όταν η τέχνη αποκαλύπτει το ορατό και το αόρατο πρόσωπο της ενδομητρίωσης

Καθήλωσε το κοινό η βιωματική έκθεση φωτογραφίας «Πίσω από...

DUA LIPA: Eίναι το νέο πρόσωπο της NESPRESSO

H super star της pop είναι η νέα Global...

ΜΑΡΙΝΑ ΑΓΙΑΣ ΝΑΠΑΣ: Yποδέχεται την Άνοιξη με ένα ανθισμένο Spring Festival!

Η Μαρίνα Αγίας Νάπας καλωσορίζει την πιο όμορφη εποχή...

Related Articles

Popular Categories