ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΝ ΣΤΟ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ ΜΑΣ, ΚΟΡΟΝΟΦΟΒΙΑ…

… Αυτή η λέξη η οποία έφερε τα πάνω-κάτω και μας επηρέασε ψυχολογικά. Έβγαλε στην επιφάνεια συμπεριφορές και πράξεις που δεν περιμέναμε ποτέ να ζήσουμε. Εκεί που πιστεύαμε ότι γνωρίζαμε καλά τα άτομα που είχαμε γύρω μας, διαπιστώσαμε ότι τελικά οι απόψεις μας διαφέρουν κατά πολύ.

Δεν θέλουμε ούτε να αλλάξουμε την άποψη κάποιων ατόμων ούτε να επιβάλλουμε τη γνώμη μας. Ο σωστός άνθρωπος σέβεται την γνώμη του άλλου και απλά την δεχόμαστε είτε δεν μας αρέσει είτε όχι.

Ο κορονοϊός όμως έβγαλε στην επιφάνεια και κάποια συναισθήματα που νοιώθαμε για άτομα που θεωρούσαμε ότι ήταν δίπλα μας. Τώρα διαπιστώνουμε ότι αυτά τα άτομα δεν είναι δίπλα μας αλλά πίσω μας. Γιατί, κοιτώντας μόνο το δικό τους συμφέρον και το πώς θα αντεπεξέλθουν οι συμπεριφορές άλλαξαν, ρίχνοντας κάτω στο πάτωμα τις μάσκες από τα πρόσωπα τους.

Υπάρχουν όμως άτομα που παραμείναν το ίδιο. Που δεν επηρεάστηκαν καθόλου από την πανδημία. Πού ο χαρακτήρας τους έμεινε ο ίδιος και συνεχίζουν, όπως είχαν μάθει στην ζωή τους. Να πηγαίνουν εκεί που τους παίρνει ο άνεμος και να φεύγουν όχι λόγω του κορονοϊου αλλά γιατί δεν έχουν τίποτε άλλο να προσφέρουν. Συνεχίζουν ακάθεκτοι αυτό που έχουν μάθει εδώ και χρόνια από τον καιρό που ήταν έφηβοι να αλλάζουν παραστάσεις  γιατί θεωρούν ότι με αυτό τον τρόπο θα νοιώσουν καλύτερα.

Η πανδημία έφερε τα πάνω- κάτω και διαπιστώσαμε ποιοι μας λείπουν περισσότερο και ποιοι όχι. Με ποιους θέλουμε να συνεχίζουμε τη ζωή μας και πώς μπορούμε να σβήσουμε ιστορίες που ζήσαμε, νοιώσαμε, γευτήκαμε και ενδεχομένως να απολαύσαμε. Όμως, αυτή είναι η ευκαιρία μας να ξεκαθαρίσουμε τι πραγματικά νοιώθουμε γι’ κάποιους ανθρώπους.

Να δούμε τον πραγματικό τους χαρακτήρα κι’ εάν δεν μας αρέσει αυτό που έχουμε μπροστά μας να προχωρήσουμε παρακάτω. Να μάθουμε καλύτερα τον εαυτό μας και τις αντοχές μας για να μπορέσουμε μετά που θα τελειώσει όλο αυτό, να δούμε ποιοι τελικά θα μείνουν δίπλα μας και και ποιοι όχι.

Hot this week

ΚΥΠΡΟΣ: Ένα μεγάλο εργοτάξιο μέχρι το τέλος Ιουνίου – Ποιους δρόμους να αποφύγετε

Η Κύπρος μπαίνει στον Ιούνιο με δεκάδες οδικά έργα...

ΑΣΤΡΟΜΕΡΙΤΗΣ: Υποψίες για εμπρησμό σε μίνι μάρκετ – Τεκμήρια εξετάζει η Αστυνομία

Σε εμπρησμό αποδίδεται, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής ευρήματα,...

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Η νέα γυναιοκτονία συγκλονίζει-39χρονη νεκρή μέσα στο σπίτι, τα δύο ανήλικα παιδιά στο διπλανό δωμάτιο

Μια νέα υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας συγκλονίζει την Καλαμάτα, μετά...

Topics

ΑΣΤΡΟΜΕΡΙΤΗΣ: Υποψίες για εμπρησμό σε μίνι μάρκετ – Τεκμήρια εξετάζει η Αστυνομία

Σε εμπρησμό αποδίδεται, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής ευρήματα,...

«ΚΕΡΥΝΕΙΑ ΜΟΥ»: Η νέα τοιχογραφία του Αντώνιου Φίκου δίπλα στην Πράσινη Γραμμή

Μια νέα τοιχογραφία με έντονο συμβολισμό για την Κύπρο...

Related Articles

Popular Categories