ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΑΜΑΣΟΥ ΚΑΙ ΟΡΕΙΝΗΣ: Στην αντικατοχική πορεία των Κερυνειωτών -«Να μην ξεχνούμε για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε» (Βίντεο)

Για ακόμη μια χρονιά ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαϊας βρέθηκε στο πλαϊ των προσφυγών της κατεχόμενης Επαρχίας και άλλων στην εκδήλωση που διοργανώθηκε με αφορμή την καταδίκη του ψευδοκράτους.

Σε δηλώσεις του στο City Channel, o Πανιερώτατος, λόγω της καταγωγής του από την ευρύτερη περιοχή της Κερύνειας θέλησε να δώσει το δικό του ηχηρό μήνυμα ότι δεν πρέπει να ξεχνούμε για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε.

«Ως μαθητής ήμουν μέσα στις πρώτες ομάδες μαθητών που κατέβηκαν στον δρόμο για το Προεδρικό για την ανακήρυξη του ψευδοκράτους. Έχοντας καταγωγή από Λάπηθο, Κερύνεια και Καρπασία, αντιλαμβάνεστε ότι αυτό το θέμα με αγγίζει. Ως Εκκλησία πρέπει να δίνουμε το παρών μας, να συμπαραστεκόμαστε στον δίκαιο αγώνα για την αποκατάσταση της ελευθερίας της πατρίδας μας και πρέπει να το κάνουμε αυτό με πρακτικούς τρόπους. Δυστυχώς έχουμε ξεχάσει το “Δεν ξεχνώ”. Το “Δεν ξεχνώ” πρέπει να επιστρέψει και στα σχολικά θρανία και προπαντός στις συνειδήσεις των συμπατριωτών μας. Γι’ αυτό ήρθαμε σήμερα για να δώσουμε το μήνυμα “να μην ξεχνούμε για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε”.»

Στην εκδήλωση και στην πορεία έδωσαν το παρών τους οι Βουλευτές Κερύνειας, κ. Χρίστος Χριστόφιας και κ. Ρίτα Θεοδώρου Σούπερμαν, οι Δήμαρχοι Κερύνειας κ. Ρίτα Ελισσαίου Κωμοδίκη, Καραβά κ. Νίκος Χατζηστεφάνου, Λαπήθου κ. Νεοπτόλεμος Κότσαππας, και πολλοί Κερυνειώτες. Την όλη εκδήλωση διοργάνωσαν τα Δημοτικά Συμβούλια Νεολαίας Κερύνειας, Λαπήθου και Καραβά.

Hot this week

ΤΑ ΤΕΡΠΙΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ: Από τη ζέστη… στις βροχές και πάλι πίσω

Με τον υδράργυρο να ανεβαίνει και τις βροχές να...

Τα Wet Glam ετοιμάζουν ένα εντυπωσιακό φινάλε για τον Σεπτέμβριο

Μετά από ένα καλοκαίρι γεμάτο ξεχωριστές εμφανίσεις και αξέχαστα...

Νέο Πρόγραμμα Σπουδών «Επαγγελματικό Μακιγιάζ και Τεχνικές Νυχιών» στο KES College

Το KES College ανακοινώνει με ιδιαίτερη χαρά την έναρξη...

Η παρακαταθήκη του Αλέκου Μιχαηλίδη τιμήθηκε στο Μηλικούρι

Στο ορεινό χωριό Μηλικούρι τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο του...

Topics

ΤΑ ΤΕΡΠΙΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ: Από τη ζέστη… στις βροχές και πάλι πίσω

Με τον υδράργυρο να ανεβαίνει και τις βροχές να...

Τα Wet Glam ετοιμάζουν ένα εντυπωσιακό φινάλε για τον Σεπτέμβριο

Μετά από ένα καλοκαίρι γεμάτο ξεχωριστές εμφανίσεις και αξέχαστα...

Η παρακαταθήκη του Αλέκου Μιχαηλίδη τιμήθηκε στο Μηλικούρι

Στο ορεινό χωριό Μηλικούρι τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο του...

Η παράδοση, η αγροτική ζωή και οι γεύσεις της Κύπρου ζωντανεύουν στη Σήμου!

ΣΗΜΟΥ AGROFEST 2026  📅 Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2026 📍 Πλατεία Σίμου 🕚...

ΚΟΚΚΙΝΟΤΡΙΜΙΘΙΑ: Καταγγελίες για επανειλημμένες αποκοπές νερού – «Απαράδεκτη η κατάσταση»

Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες κατοίκων της Κοκκινοτριμιθιάς για τις...

Related Articles

Popular Categories