ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΗΛΙΑ: Μια υπόσχεση που είχε δώσει στους γονείς του — Το δωρεάν βιβλίο για τη Γιαλούσα που πρέπει να διαβάσουμε

Την πρώτη του συγγραφική προσπάθεια ολοκλήρωσε ο Μάριος Παπαηλία, τηρώντας μια υπόσχεση που είχε δώσει στους γονείς του, καταγράφοντας την ιστορία της οικογένειάς του και της Γιαλούσας, της κατεχόμενης κοινότητας της Καρπασίας.

Ο Μάριος Παπαηλία ανέφερε πως η συγγραφή του βιβλίου αποτελούσε μια προσωπική υπόσχεση που έδωσε στους γονείς του, ώστε να μείνει ζωντανή η μνήμη της Γιαλούσας και των γεγονότων που σημάδεψαν την οικογένεια και την κοινότητά τους. Όπως σημείωσε, το βιβλίο δεν είναι απλώς μια καταγραφή, αλλά ένα κάλεσμα προς όλους να θυμηθούν την ιστορία του τόπου και να μεταφέρουν το χρέος της μνήμης στις επόμενες γενιές.

Ο ίδιος τόνισε πως την υπόσχεση αυτή την έδωσε στη μητέρα του και στον ιερέα πατέρα του, Οικονόμο Ηλία Παπαηλία, οι οποίοι με πίστη και αξιοπρέπεια κράτησαν ζωντανή μέσα στην οικογένεια τη μνήμη της Γιαλούσας, μεταφέροντας στα παιδιά και στα εγγόνια τους τις αξίες της ρίζας, της παράδοσης και της αγάπης για τον τόπο.

Να σημειωθεί ότι η συγγραφή του βιβλίου αποτελούσε μια υπόσχεση που είχε δώσει ο Μάριος Παπαηλία στους γονείς του, στη μητέρα του και στον ιερέα πατέρα του, Οικονόμο Ηλία Παπαηλία, οι οποίοι με πίστη και αξιοπρέπεια κράτησαν ζωντανή τη μνήμη της Γιαλούσας μέσα στην οικογένεια, μεταφέροντας τις αξίες της ρίζας και της παράδοσης στα παιδιά και τα εγγόνια τους.

Η παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 13 Ιουλίου 2025, στις 6:30 το απόγευμα, στον Ιερό Ναό Αποστόλου Λουκά, Αγίας Μαρίνας και Αγίου Θύρσου, στον Συνοικισμό Αγίου Αθανασίου στη Λεμεσό. Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό ο πατέρας του συγγραφέα, Οικονόμος Ηλίας Παπαηλία, ενώ για το βιβλίο θα μιλήσει ο Ευρωβουλευτής Λουκάς Φουρλάς. Την παρουσίαση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Στέλλα Σάββα. Να θυμίσουμε ότι ο Μάριος Παπαηλία, εκτός από δημοσιογράφος, είναι ταμίας στους Μικρούς Εθελοντές, ενώ έχει αναδείξει με τον δικό του τρόπο τα φιλανθρωπικά του αισθήματα, στηρίζοντας δράσεις για παιδιά και οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Το βιβλίο, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πάργα με τίτλο «Ο δρόμος του ξεριζωμού – Η φυγάδευση των εκκλησιαστικών κειμηλίων της Γιαλούσας», περιγράφει τον ξεριζωμό της οικογένειας Παπαηλία, την πίστη και την αξιοπρέπεια με την οποία στάθηκαν απέναντι στις δυσκολίες, καθώς και την ανάγκη διατήρησης της μνήμης για όσα συνέβησαν κατά την τουρκική εισβολή. Το βιβλίο διανέμεται δωρεάν στο κοινό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ: Σε πετρελαιοφόρο στα Στενά του Ορμούζ – Φωτιά και ζημιές στο πλοίο

Ένα πετρελαιοφόρο δέχθηκε επίθεση την Παρασκευή, ενώ έπλεε προς...

ΔΗΣΥ: Κλείδωσε η μάχη για το χρίσμα – Οι ημερομηνίες-κλειδί για τις μεγάλες αναμετρήσεις

Με ομόφωνη απόφαση του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ καθορίστηκε...

ΚΥ.Σ.Ο.Α.Α.:«Δεν μπορεί να είναι λύση το γηροκομείο»-Ζητά πράξεις για τα άτομα με αναπηρίες

Από τις διαπιστώσεις στις πράξεις ζητά να περάσει η...

Topics

ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ: Σε πετρελαιοφόρο στα Στενά του Ορμούζ – Φωτιά και ζημιές στο πλοίο

Ένα πετρελαιοφόρο δέχθηκε επίθεση την Παρασκευή, ενώ έπλεε προς...

ΔΗΣΥ: Κλείδωσε η μάχη για το χρίσμα – Οι ημερομηνίες-κλειδί για τις μεγάλες αναμετρήσεις

Με ομόφωνη απόφαση του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ καθορίστηκε...

G7: «Ανοίγουν» τα στρατηγικά αποθέματα-100 εκατ. βαρέλια για την ενεργειακή κρίση

Σε συντονισμένη παρέμβαση στην ενεργειακή αγορά προχωρούν οι χώρες...

ΜΗΔΕΝΙΚΟΣ ΦΠΑ: Πώς αλλάζει το οικογενειακό τραπέζι

Μηδενικός συντελεστής ΦΠΑ εφαρμόζεται σε σειρά βασικών προϊόντων του...

Related Articles

Popular Categories