21.9 C
Nicosia
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΜΑΓΚΙ ΣΜΙΘ: Έφυγε από τη ζωή η θρυλική Βρετανίδα ηθοποιός-Η μεγάλη προσφορά...

ΜΑΓΚΙ ΣΜΙΘ: Έφυγε από τη ζωή η θρυλική Βρετανίδα ηθοποιός-Η μεγάλη προσφορά της στο χώρο της υποκριτικής

-

Η Μάγκι Σμιθ, η θρυλική Βρετανίδα ηθοποιός, πέθανε σε ηλικία 89 ετών, αφήνοντας πίσω της μια αξιοθαύμαστη καριέρα επτά δεκαετιών σε θέατρο και κινηματογράφο.

Η οικογένειά της εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για τη φροντίδα που έλαβε η Σμιθ κατά τις τελευταίες μέρες της στο νοσοκομείο Chelsea and Westminster στο Λονδίνο.

Η ηθοποιός είναι παγκοσμίως γνωστή για τον ρόλο της ως καθηγήτρια Μινέρβα ΜακΓκόναγκαλ στις ταινίες του Χάρι Πότερ, ενώ είχε επίσης καταξιωθεί με τον ρόλο της Violet Crawley στο Downton Abbey.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας της, κέρδισε δύο Όσκαρ, ένα για την ταινία The Prime of Miss Jean Brodie και ένα για το California Suite, ενώ υπήρξε υποψήφια για άλλα τέσσερα. Ήταν επίσης διάσημη για την ερμηνεία της σε θεατρικές παραστάσεις, όπως η Hedda Gabler και το Private Lives.

Παρά την τεράστια επιτυχία της στον κινηματογράφο, η ηθοποιός συχνά δήλωνε ότι η μεγαλύτερη αγάπη της ήταν το θέατρο, ενώ το στυλ και το χιούμορ της την καθιστούσαν αγαπημένη του κοινού παγκοσμίως. Ο θάνατός της είναι ένα τεράστιο πλήγμα για τον κόσμο του θεάματος, καθώς υπήρξε μια από τις πιο αγαπημένες και καταξιωμένες ηθοποιούς της γενιάς της.

Η Μάργκαρετ Νάταλι Σμιθ γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1934 στο Ίλφορντ του Έσσεξ, από μητέρα σκωτσέζα γραμματέα και πατέρα παθολόγο. Μετακόμισε στην Οξφόρδη όταν ήταν τεσσάρων, αφού ο πατέρας της έπιασε δουλειά στο πανεπιστήμιο και αργότερα άφησε το σχολείο για να σπουδάσει υποκριτική στο Oxford Playhouse.

Σε ηλικία μόλις 17 ετών, η Μάγκι Σμιθ πήρε τον πρώτο της ρόλο ως Viola στο Twelfth Night πριν εμφανιστεί στις ταινίες Cinderella, Rookery Nook και The Government Inspector. Το 1957, απέκτησε έναν ρόλο δίπλα στον Kenneth Williams στη μουσική κωμωδία Share My Lettuce.

Αυτό οδήγησε σε τακτικές εμφανίσεις σε μια σειρά από έργα στο θέατρο Old Vic, συμπεριλαμβανομένων των The Rehearsal και Mary, Mary.Ενώ πρωταγωνιστούσε στο The Double Dealer, η ηθοποιός τράβηξε το βλέμμα του Λόρενς Ολιβιέ που την κάλεσε να γίνει μέλος της National Theatre Company.

Η Μάγκι συνέχισε να εμφανίζεται στο πλευρό του ηθοποιού στον Οθέλλο, με το ζευγάρι να φημίζεται για την επαγγελματική τους αντιπαλότητα. Το 1958, η ηθοποιός έκανε το ντεμπούτο της στην οθόνη στο Nowhere to Go, κερδίζοντας το Οσκαρ για το The Prime of Miss Jean Brodie 11 χρόνια αργότερα και απέκτησε διεθνή φήμη.Η Μάγκι συνέχισε να εμφανίζεται στη σκηνή σε μια σειρά από έργα – κερδίζοντας ένα βραβείο Tony για τον ρόλο της στην κωμωδία του Μπρόντγουεϊ Private Lives.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, κέρδισε το δεύτερο Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου στην California Suite μαζί με τον Μάικλ Κέιν. Έλαβε περαιτέρω υποψηφιότητες για ρόλους στα A Room with a View και Gosford Park.

Εμφανίστηκε σε πολλές κωμωδίες, συμπεριλαμβανομένων των Sister Act, The Best Exotic Marigold Hotel και Quartet. Το 2001, η ηθοποιός πήρε το ρόλο της αναπληρώτριας διευθύντριας του Hogwarts, καθηγήτριας ΜακΓκόναγκαλ στη σειρά ταινιών Χάρι Πότερ.

Έπαιξε τη δασκάλα της Μεταμόρφωσης σε επτά από τις οκτώ ταινίες μέχρι το 2011. Κέρδισε τρία Emmy για την ερμηνεία της ως Violet Crawley, στο Downton Abbey. Η ηθοποιός παντρεύτηκε τον επίσης ηθοποιό Robert Stephens τον Ιούνιο του 1967.Το ζευγάρι απέκτησε δύο γιους, τους ηθοποιούς Chris Larkin και Toby Stephens, πριν χωρίσουν οκτώ χρόνια αργότερα. Το 1975 παντρεύτηκε τον θεατρικό συγγραφέα Beverley Cross.

Στο παρελθόν είχε μιλήσει για τις μάχες που έδινε για την υγεία της, συμπεριλαμβανομένης της θεραπείας για τη νόσο του Graves το 1988. Το 2007 διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού χωρίς ωστόσο να την νικήσει ο καρκίνος.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: