ΛΕΜΕΣΟΣ: Από ένα story σε μια αγκαλιά για τους πυρόπληκτους -«Κύπρος, χαλάλι σου…»-(Βίντεο)

Από ένα απλό story στο Instagram, γεννήθηκε κάτι πολύ μεγαλύτερο. Την Κυριακή 27 Ιουλίου, η καρδιά της Λεμεσού χτύπησε δυνατά στον πεζόδρομο της οδού Γενεθλίου Μιτέλλα. Εκεί, πολίτες, καλλιτέχνες και δημιουργοί ένωσαν τις δυνάμεις τους για να σταθούν στο πλευρό όσων επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων ημερών. Μια αυθόρμητη ιδέα μετατράπηκε σε κύμα αλληλεγγύης, από αυτά που σου θυμίζουν πως, όταν οι άνθρωποι ενώνονται, μπορούν να κάνουν θαύματα.

Η αυτοοργανωμένη εκδήλωση αλληλεγγύης δεν είχε προβολείς, VIP ζώνες ή χορηγούς. Είχε ουσία, ενσυναίσθηση και συμμετοχή. Από τις 18:00 μέχρι τη 01:00, η παλιά πόλη μετατράπηκε σε ένα ζωντανό σημείο αναφοράς για όλους όσοι πιστεύουν ότι η τέχνη, η μουσική και η κοινότητα μπορούν να θεραπεύσουν πληγές.

Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που ανέβηκαν στη σκηνή ήταν η Άντρη Καραντώνη, η Ειρήνη Πελαγία, ο Παναγιώτης Αλεξάνδρου, ο Alejjo, ο Δημήτρης Μεσημέρης, οι MELISMA, οι Mould, η Ανδρέα, η Agnes, αλλά και πολλοί άλλοι ταλαντούχοι ερμηνευτές της Κύπρου. Όλοι πρόσφεραν αφιλοκερδώς τις φωνές και την παρουσία τους, με μοναδικό κίνητρο την αλληλεγγύη. Παράλληλα, στο χώρο της εκδήλωσης στήθηκε Έκθεση Τέχνης, πραγματοποιήθηκαν παραστάσεις και λειτούργησαν πάγκοι με τοπικές δημιουργίες, προσφέροντας στο κοινό μια μοναδική εμπειρία πολιτισμού και προσφοράς.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε εξολοκλήρου από εθελοντές, δωρεές και τοπικές πρωτοβουλίες, με τη στήριξη των πολιτιστικών χώρων «Στο Δρόμο», «Παλιό Ξυδάδικο» και «Φωσάκι». Η Μ.Κ.Ο. @agapi.cyprus ανέλαβε τη διαχείριση των οικονομικών ενισχύσεων, εξασφαλίζοντας πλήρη διαφάνεια και αξιοπιστία στη διαδικασία διάθεσης των πόρων προς τις πληγείσες οικογένειες. Με ελάχιστη συνεισφορά €10, το κοινό απέκτησε πρόσβαση σε όλες τις σκηνές και τις δράσεις, βάζοντας το δικό του λιθαράκι στην ενίσχυση των πυρόπληκτων. Η ανταπόκριση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Η Παλιά Πόλη πλημμύρισε από ανθρώπους που ήρθαν όχι μόνο για να ακούσουν, αλλά για να σταθούν δίπλα στους συνανθρώπους τους. Πήγαν για να προσφέρουν, να συγκινηθούν, να θυμηθούν τι σημαίνει κοινότητα.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας, οικογένειες, παρέες και μοναχικοί περαστικοί έγιναν για ένα βράδυ μια κοινότητα με κοινό σκοπό. Όπως σημείωσαν οι διοργανωτές: «Οι εκδηλώσεις αλληλεγγύης δεν είναι πανηγύρια. Είναι συλλογικές απαντήσεις σε καιρούς κρίσης.» Και πράγματι, η Κυριακή εκείνη, δεν ήταν γιορτή. Ήταν η απόδειξη ότι, όταν χρειαστεί, η Κύπρος μπορεί ακόμα να σταθεί όρθια. Μαζί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

MICHAEL JACKSON: Μία ταινία – ένας μύθος και η τεράστια σκιά πίσω από το μύθο

Γράφει ο Νίκος Κατσαρός Σήμερα, 17 χρόνια μετά τον θάνατο...

ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΤΑΣΗ: Στην Κύπρο για παράνομα τσιγάρα – Πάνω από 16% η κατανάλωση το 2025, σύμφωνα με έκθεση KPMG

Ανησυχητική εικόνα για την Κύπρο και συνολικά για την...

ΛΕΥΚΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: Ποσοστά, αντιμετώπιση και η παγκόσμια επιρροή της Γουίνι Χάρλοου

Η Γουίνι Χάρλοου έχει καταφέρει να μετατρέψει τη λεύκη...

ΣΥΡΟΣ: Στάχτη και αυταπάρνηση στην Άμπελα μετά τη μεγάλη πυρκαγιά-Πώς σώθηκε ηλικιωμένη

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή...

ΛΕΜΕΣΟΣ: Φωτιά από εν κινήσει όχημα μεταξύ Δωράς – Μαλιάς

Πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης (24/6) στην επαρχία...

Topics

MICHAEL JACKSON: Μία ταινία – ένας μύθος και η τεράστια σκιά πίσω από το μύθο

Γράφει ο Νίκος Κατσαρός Σήμερα, 17 χρόνια μετά τον θάνατο...

ΛΕΥΚΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: Ποσοστά, αντιμετώπιση και η παγκόσμια επιρροή της Γουίνι Χάρλοου

Η Γουίνι Χάρλοου έχει καταφέρει να μετατρέψει τη λεύκη...

ΛΕΜΕΣΟΣ: Φωτιά από εν κινήσει όχημα μεταξύ Δωράς – Μαλιάς

Πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης (24/6) στην επαρχία...

ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΕΠΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ: Στο σημείο ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις

Σε κινητοποίηση τέθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες το απόγευμα της...

Related Articles

Popular Categories