28.8 C
Nicosia
Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΚΥΠΡΟΣ 2024: Ενήλικας θέλει να εργαστεί αλλά δεν μπορεί γιατί θα κόψουν...

ΚΥΠΡΟΣ 2024: Ενήλικας θέλει να εργαστεί αλλά δεν μπορεί γιατί θα κόψουν το επίδομα της ΑμεΑ μητέρας του

-

Ένα περιστατικό που αναδεικνύει τις αδυναμίες του κοινωνικού συστήματος στην Κύπρο φέρνει στο φως της δημοσιότητας, χρήστης του διαδικτύου.

Σύμφωνα με την καταγγελία, μια μητέρα μονογονέα και Άτομο με Αναπηρία (ΑμεΑ) κινδυνεύει να χάσει το επίδομά της από το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΕΕΕ), επειδή ο ενήλικας γιος της θέλει να εργαστεί παράλληλα με τις σπουδές του για να καλύψει τα προσωπικά του έξοδα.

Αυτό το περιστατικό αντικατοπτρίζει μια στρεβλή πραγματικότητα που βιώνουν οι οικογένειες στην Κύπρο το 2024. Αντί το σύστημα να προωθεί την ανεξαρτησία των νέων και την ενσωμάτωσή τους στην κοινωνία, τους αναγκάζει να παραμένουν εξαρτώμενοι. Οι νέοι, που θα έπρεπε να στηρίζονται για να χτίσουν το μέλλον τους, αναγκάζονται να παρατείνουν την εξάρτησή τους, αφού υποχρεούνται να συντηρούν τη μητέρα τους μέχρι να παντρευτούν.

Είναι αναγκαίο να επανεξεταστούν οι πολιτικές αυτές, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους νέους να προχωρήσουν μπροστά χωρίς περιορισμούς, ενώ παράλληλα να διασφαλιστεί η στήριξη των γονιών που έχουν πραγματική ανάγκη.

Η κατάσταση αυτή περιορίζει τις ευκαιρίες των νέων και αποθαρρύνει την ανάπτυξή τους, δημιουργώντας έναν φαύλο κύκλο εξάρτησης που δεν ωφελεί καμία πλευρά.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε:

ΚΥΠΡΟΣ: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας και τοπικές νεφώσεις

Σήμερα, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος, με πιθανότητα μεμονωμένων βροχών το απόγευμα, κυρίως στα ορεινά.Σήμερα ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα μερικώς συννεφιασμένος...