ΚΥΠΡΟΣ: Στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο με αντιπυρετικά-Δεκάδες κρούσματα σε σχολεία, εργασιακούς χώρους και Κεντρικές Φυλακές

Έντονη ανησυχία επικρατεί τις τελευταίες μέρες για τους αριθμούς νέων μολύνσεων κορωνοϊού, καθώς και για τις αλυσίδες που δημιουργήθηκαν σε διάφορους εργασιακούς χώρους, σε σχολεία καθώς και σε κλειστές δομές, όπως οι Κεντρικές Φυλακές που αριθμούν δεκάδες κρούσματα.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής ιχνηλάτησης, Βαλεντίνο Σιλβέστρο υπάρχουν αρκετές, ωστόσο είναι κάτι που προσπαθεί να ανακόψει η ιχνηλάτηση με συντονισμένες κινήσεις και συνεντεύξεις στους νοσούντες. «Προέκυψαν κρούσματα και από γάμους και κοινωνικές εκδηλώσεις, ενώ φαίνεται ακόμη ότι κάποιοι όπως προκύπτει από την ιχνηλάτηση κυκλοφορούν με συμπτώματα, με αποτέλεσμα να διασπείρουν τον ιό» τονίζει ο κ.Σιλβέστρος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Cyprus Times τις τελευταίες μέρες προέκυψαν και καταγγελίες για γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους σχολεία παρά το γεγονός ότι εμφανίζουν συμπτώματα χορηγώντας τους αντιπυρετικά, γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους για μετάδοση λοιμώξεων σε άλλους μαθητές. «Παρακολουθούμε όλες τις αλυσίδες και ενημερώνουμε τόσο την συμβουλευτική επιτροπή όσο και τον Υπουργό Υγείας για την κατάσταση, η οποία μέχρι στιγμής είναι διαχειρίσιμη» είπε.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι περισσότεροι από 200 πολίτες νόσησαν για δεύτερη φορά με covid στην Κύπρο, γεγονός που ανησυχεί επίσης τους ειδικούς.

Hot this week

ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΤΑΣΗ: Στην Κύπρο για παράνομα τσιγάρα – Πάνω από 16% η κατανάλωση το 2025, σύμφωνα με έκθεση KPMG

Ανησυχητική εικόνα για την Κύπρο και συνολικά για την...

ΛΕΥΚΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: Ποσοστά, αντιμετώπιση και η παγκόσμια επιρροή της Γουίνι Χάρλοου

Η Γουίνι Χάρλοου έχει καταφέρει να μετατρέψει τη λεύκη...

ΣΥΡΟΣ: Στάχτη και αυταπάρνηση στην Άμπελα μετά τη μεγάλη πυρκαγιά-Πώς σώθηκε ηλικιωμένη

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή...

ΛΕΜΕΣΟΣ: Φωτιά από εν κινήσει όχημα μεταξύ Δωράς – Μαλιάς

Πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης (24/6) στην επαρχία...

3ΜΗΝΟ ΒΡΕΦΟΣ: Δύο χρόνια άταφο – Στο θανατικό ανακριτή η απόφαση για το πότε θα ταφεί

Δύο χρόνια μετά τον τραγικό θάνατο ενός βρέφους μόλις...

Topics

ΛΕΥΚΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: Ποσοστά, αντιμετώπιση και η παγκόσμια επιρροή της Γουίνι Χάρλοου

Η Γουίνι Χάρλοου έχει καταφέρει να μετατρέψει τη λεύκη...

ΛΕΜΕΣΟΣ: Φωτιά από εν κινήσει όχημα μεταξύ Δωράς – Μαλιάς

Πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης (24/6) στην επαρχία...

ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΕΠΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ: Στο σημείο ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις

Σε κινητοποίηση τέθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες το απόγευμα της...

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Τέσσερις καλλιτέχνες παρουσιάζουν την immersive έκθεση «Take your broken heart, make it into art»

Τέσσερις δημιουργοί από την Κύπρο ενώνουν τις δυνάμεις τους...

Related Articles

Popular Categories