ΚΥΠΡΟΣ: Ραγδαία άνοδος προς τα πάνω με… 2,241 κρούσματα

Χθες ανακοινώθηκαν 1,925 κρούσματα μετά από 121,127 τεστ (ποσοστό θετικότητας 1,59%), ενώ σήμερα πραγματοποιήθηκαν 98,047 τεστ με τα κρούσματα κορωνοϊου να φτάνουν τα 2,241 (ποσοστό θετικότητας 2,29%). Σήμερα, δεν καταγράφηκαν θάνατοι ασθενών με τελική αιτία θάνατοι ασθενών με τελική αιτία θανάτου την COVID-19, και συνεπώς ο συνολικός αριθμός θανάτων παραμένει 630.

168 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 84 σε σοβαρή κατάσταση. Ποσοστό 80,96% των νοσηλευόμενων δεν έχουν ιστορικό εμβολιασμού.

15 post-COVID ασθενείς που έπαψαν να είναι μολυσματικοί (αποχαρακτηρισμένα περιστατικά), συνεχίζουν να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε σοβαρή κατάσταση λόγω COVID σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 98,047 τεστ ανίχνευσης της νόσου με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test).

2241 (ποσοστό θετικότητας: 2,29% νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 εντοπίστηκαν από τα μοριακά τεστ (PCR) και τα τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test), ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων σε 154,926.

Ακολουθούν αναλυτικά τα σημερινά αποτελέσματα.

Α. Θάνατοι από τη νόσο COVID-19:

Δεν καταγράφηκαν θάνατοι ασθενών με COVID-19. Ως εκ τούτου, ο συνολικός αριθμός των θανάτων με τελική αιτία τη νόσο COVID-19 παραμένει 630, εκ των οποίων:

  • 402 άντρες (63,8%), και
  • 227 γυναίκες (36,2%).

Ο μέσος όρος ηλικίας των θανόντων από την ασθένεια είναι τα 75,9 έτη.

Β. Νοσηλευόμενοι:

Συνολικά, στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ νοσηλεύονται 168 ασθενείς της νόσου COVID-19, εκ των οποίων οι 84 σε σοβαρή κατάσταση ή σε συνθήκες ΜΑΦ.

Από τους 84 ασθενείς που είναι σε σοβαρή κατάσταση, οι 27 είναι διασωληνωμένοι, οι 8 νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εκτός αναπνευστήρα και οι 49 σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Γ. Θετικά περιστατικά COVID-19 (PCR test και rapid test αντιγόνου):

Από τις 98,047 διαγνώσεις που διενεργήθηκαν οι 11,803 έγιναν με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και οι 86,244 με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test), εντοπίστηκαν 2241 περιστατικά της νόσου COVID-19, που προέκυψαν ως εξής:

  • 220 κρούσματα από 1,671 δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.
  • 76 κρούσματα από 5,643 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών στα Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.
  • 389 κρούσματα από 4,068 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας.
  • 26 κρούσματα από 366 δείγματα που λήφθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων.
  • 1046 κρούσματα από 60,052 δείγματα που εξετάστηκαν με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test) σε ιδιωτικά κλινικά εργαστήρια και σε φαρμακεία.
  • 483 κρούσματα από 26,192 δείγματα που εξετάστηκαν με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test) μέσω του προγράμματος του Υπουργείου Υγείας.
  • 1 κρούσμα από 55 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας.

Σήμερα πραγματοποιήθηκαν και οι εξετάσεις ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) μέσω του προγράμματος του Υπουργείου Υγείας

Hot this week

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: Μαζικές εκδηλώσεις και πορείες σε όλες τις επαρχίες -(Βίντεο-Φώτο)

Σε παγκύπριο επίπεδο τιμήθηκε σήμερα η Εργατική Πρωτομαγιά, με...

ΛΕΜΕΣΟΣ: Σύγκρουση μοτοσικλέτας με αυτοκίνητο στην οδό Πάφου – Ένας τραυματίας -(Bίντεο)

Τροχαίο ατύχημα με εμπλοκή μοτοσικλέτας και επιβατικού οχήματος σημειώθηκε...

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Ο Δημήτρης Σεϊτανής φροντίζει ορφανά καναρινάκια-(Βίντεο)

Μια ιδιαίτερα τρυφερή στιγμή μοιράστηκε στα κοινωνικά δίκτυα, ο...

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ: Μια ιδέα που αλλάζει, ένα χάσμα που μεγαλώνει

Η Εργατική Πρωτομαγιά δεν είναι απλώς μια αργία για...

Topics

ΛΕΜΕΣΟΣ: Σύγκρουση μοτοσικλέτας με αυτοκίνητο στην οδό Πάφου – Ένας τραυματίας -(Bίντεο)

Τροχαίο ατύχημα με εμπλοκή μοτοσικλέτας και επιβατικού οχήματος σημειώθηκε...

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Ο Δημήτρης Σεϊτανής φροντίζει ορφανά καναρινάκια-(Βίντεο)

Μια ιδιαίτερα τρυφερή στιγμή μοιράστηκε στα κοινωνικά δίκτυα, ο...

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ: Μια ιδέα που αλλάζει, ένα χάσμα που μεγαλώνει

Η Εργατική Πρωτομαγιά δεν είναι απλώς μια αργία για...

ΚΑΙΡΟΣ: Έρχονται βροχές και καταιγίδες μέχρι τη Δευτέρα – Πτώση θερμοκρασίας και σκόνη στην ατμόσφαιρα

Βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αναμένονται από σήμερα μέχρι και...

ΦΕΙΔΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Παντρεύτηκε την αγαπημένη του Στυλιάνα ο Κύπριος Ευρωβουλευτής-(Φώτο)

Ο Φειδίας Παναγιώτου παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του,...

Related Articles

Popular Categories