16.9 C
Nicosia
Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΚΟΚΚΙΝΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Πώς να προφυλαχθείτε εσείς, το αυτοκίνητο σας, τα ζώα και...

ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Πώς να προφυλαχθείτε εσείς, το αυτοκίνητο σας, τα ζώα και τα φυτά

-

Κόκκινη προειδοποίηση εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας για σήμερα με ισχύ από τις 11:00 έως τις 17:00, καθώς η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να ανέλθει γύρω στους 45 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο από τον καύσωνα και να προστατέψετε εσάς το αυτοκίνητό σας αλλά και τα ζώα σας.

Προστατεύστε τον εαυτό σας

Υγράνετε συχνά τον οργανισμό σας: Πίνετε άφθονο νερό για να παραμείνετε ενυδατωμένοι. Αποφύγετε τα αλκοολούχα και τα καφεϊνούχα ποτά που μπορούν να προκαλέσουν αφυδάτωση.

Αποφύγετε την Έντονη Δραστηριότητα: Μην ασκείστε ή κάνετε έντονες δραστηριότητες κατά τις πιο ζεστές ώρες της ημέρας (συνήθως από τις 10 π.μ. έως τις 4 μ.μ.).

Μείνετε σε Κλιματιζόμενους Χώρους: Αν είναι δυνατόν, περάστε χρόνο σε κλιματιζόμενους χώρους, όπως το σπίτι σας, το γραφείο ή εμπορικά κέντρα.

Φορέστε Ελαφριά Ρούχα: Επιλέξτε ανοιχτόχρωμα, ελαφριά και άνετα ρούχα που επιτρέπουν στον ιδρώτα να εξατμιστεί.

Χρησιμοποιήστε Καπέλα και Γυαλιά Ηλίου: Προστατέψτε το κεφάλι και τα μάτια σας από την ηλιακή ακτινοβολία.

Μείνετε σε Κλιματιζόμενους Χώρους: Αν είναι δυνατόν, περάστε χρόνο σε κλιματιζόμενους χώρους, όπως το σπίτι σας, το γραφείο ή εμπορικά κέντρα.

Φορέστε Ελαφριά Ρούχα: Επιλέξτε ανοιχτόχρωμα, ελαφριά και άνετα ρούχα που επιτρέπουν στον ιδρώτα να εξατμιστεί.

Για την προστασία του αυτοκινήτου σας

Έλεγχος Υγρών: Βεβαιωθείτε ότι τα υγρά του αυτοκινήτου σας (αντιψυκτικό, λάδι, υγρό φρένων) είναι σε σωστά επίπεδα.

Ελέγξτε τα Ελαστικά: Βεβαιωθείτε ότι τα ελαστικά σας είναι σε καλή κατάσταση και έχουν σωστή πίεση. Η ζέστη μπορεί να προκαλέσει διαστολή του αέρα μέσα στα ελαστικά.

Χρησιμοποιήστε Σκίαστρα: Χρησιμοποιήστε σκίαστρα για το παρμπρίζ και τα παράθυρα για να μειώσετε τη θερμοκρασία μέσα στο αυτοκίνητο.

Σταθμεύστε σε Σκιά: Αν είναι δυνατόν, σταθμεύστε το αυτοκίνητό σας σε σκιασμένο μέρος ή σε γκαράζ.

Ελέγξτε την Μπαταρία: Η ζέστη μπορεί να επηρεάσει την απόδοση της μπαταρίας. Ελέγξτε την και βεβαιωθείτε ότι είναι σε καλή κατάσταση.

Κλιματισμός: Ελέγξτε ότι ο κλιματισμός του αυτοκινήτου λειτουργεί σωστά.

    Μην Αφήνετε Ποτέ Παιδιά ή Κατοικίδια στο Αυτοκίνητο: Η θερμοκρασία μέσα σε ένα κλειστό αυτοκίνητο μπορεί να ανέβει πολύ γρήγορα και να γίνει επικίνδυνη.

    Έχετε Πάντα Νερό στο Αυτοκίνητο: Έχετε πάντα μαζί σας νερό σε περίπτωση ανάγκης.

    Προφυλάξτε τα ζώα σας

    Τοποθετήστε μεγάλα μπολ με νερό σε σκιερό μέρος για τα αδέσποτα

    Η αλυσόδεση των σκύλων, η μόνιμη παραμονή σε μπαλκόνια και ταράτσες, απαγορεύεται από τον νόμο και είναι εξαιρετικά επικίνδυνη εν μέσω καύσωνα, μπορεί να καταστεί ακόμα και θανάσιμη για το ζώο σας

    Τα σκυλιά είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στη ζέστη. Και αυτό επειδή δεν έχουν ανατομικό σύστημα που να επιτρέπει να ιδρώσουν ώστε να αποβάλλουν την υψηλή θερμοκρασία του σώματός τους και να δροσιστούν.


    Να ανανεώνετε τακτικά τα μπολ με φρέσκο δροσερό νερό

    Μην αφήνετε κανένα ζώο σας στο αυτοκίνητο, μέσα σε λίγα λεπτά μπορεί να κινδυνεύσει από θερμοπληξία και να καταλήξει

    Προστασία στα φυτά

    Για την προστασία από τη ζέστη, τον ήλιο και τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού, ακολουθούμε τα εξής βήματα για τη φροντίδα των φυτών:

    Ποτίζουμε τακτικά τα φυτά με περισσότερο νερό

    Βρέχουμε τα φύλλα για αύξηση υγρασίας

    Μεταφέρουμε τις γλάστρες σε δροσερό σκιερό σημείο 

    Σταματάμε να βάζουμε λίπασμα αζώτου

    Προστατεύουμε τα φυτά από τον ήλιο με ειδικό δίχτυ 

    Ψεκάζουμε το φύλλωμα των φυτών με  ζεόλιθο ή καολίνη

    Προσθέτουμε υγρό εκχύλισμα από φύκια στα φυτά

    Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά και ιδιαίτερα θερμός, ενώ στα παράλια, ενδέχεται κατά τόπους να παρατηρείται παροδικά αυξημένη χαμηλή νέφωση. Κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, νεφώσεις που πιθανό να αναπτυχθούν στα ορεινά, δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη σύντομη βροχή. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και τοπικά μέχρι νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά μέχρι το απόγευμα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι γενικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 45 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 36 στα νότια, στα ανατολικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 34 στα δυτικά παράλια και στους 35 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

    Απόψε, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος. Αργότερα και κατά τις αυγινές ώρες, είναι πιθανό κατά τόπους να σχηματιστεί αραιή ομίχλη ή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα παραμείνει ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, ωστόσο αργότερα, στα δυτικά θα καταστεί λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα κατέλθει γύρω στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 23 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

    Το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ το πεδίο των ανέμων θα είναι ενισχυμένο. Την Κυριακή, ο καιρός θα συνεχίσει να είναι κυρίως αίθριος. Τη Δευτέρα, ο καιρός αρχικά θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή, κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία μέχρι τη Δευτέρα, θα σημειώσει σταδιακά αισθητή πτώση, για να παραμείνει ωστόσο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές της εποχής.

    - Advertisment -

    πρεπει να διαβασετε:

    ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ: Ένα συναρπαστικό ταξίδι στη γαστρονομική κληρονομιά της αρχαίας...

    Ένα πρωτοποριακό πείραμα που φέρνει στο φως τη γαστρονομική κληρονομιά της αρχαίας Κύπρου πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Λενδρών στη Λευκωσία. Μέσα από μια...