26.9 C
Nicosia
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΚΙΝΑ: Δασκάλα ανάγκασε 13χρονο μετά από τιμωρία σε 1.000 καθίσματα-Κινδυνεύει να μην...

ΚΙΝΑ: Δασκάλα ανάγκασε 13χρονο μετά από τιμωρία σε 1.000 καθίσματα-Κινδυνεύει να μην περπατήσει ξανά – Κύμα οργής από την κοινή γνώμη

-

Συγκλονιστικό περιστατικό σωματικής κακοποίησης αποκαλύφθηκε στην Κίνα, με θύμα έναν 13χρονο μαθητή που πλέον κινδυνεύει να μην ξαναπερπατήσει.

Ο έφηβος διαγνώστηκε με ραβδομυόλυση, μια σοβαρή πάθηση που προκαλεί μυϊκή βλάβη, έπειτα από σκληρή τιμωρία στην οποία τον υπέβαλε δασκάλα του, αναγκάζοντάς τον να εκτελέσει 1.000 καθίσματα. (Τα καθίσματα είναι μια κοινή άσκηση ενδυνάμωσης των ποδιών, κατά την οποία το άτομο λυγίζει τα γόνατα και κατεβάζει το σώμα του σαν να πρόκειται να καθίσει, και στη συνέχεια σηκώνεται ξανά).

Το περιστατικό συνέβη το περασμένο καλοκαίρι σε 7ήμερη κατασκήνωση, όπου το παιδί συμμετείχε. Οι γονείς του παρατήρησαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά όταν είδαν φωτογραφίες του αγοριού από την τελετή αποφοίτησης, όπου φαινόταν καταβεβλημένος και κουτσός. Παρά τις διαβεβαιώσεις των διοργανωτών ότι όλα ήταν εντάξει, όταν πήγαν να τον παραλάβουν, συνειδητοποίησαν τη σοβαρότητα της κατάστασης. Το παιδί δεν μπορούσε να σταθεί όρθιο και τους περίμενε καθισμένο σε σκαμνί.

Τις επόμενες ημέρες ο πόνος ήταν τόσο έντονος που το παιδί δεν μπορούσε ούτε να περπατήσει ούτε να κοιμηθεί. Οι γονείς τον μετέφεραν στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διέγνωσαν ραβδομυόλυση, πάθηση που μπορεί να οδηγήσει σε νεφρική ανεπάρκεια και σοβαρά προβλήματα κίνησης.

Ο έφηβος αποκάλυψε στους γονείς του ότι τιμωρήθηκε με 1.000 καθίσματα επειδή μιλούσε κατά τη διάρκεια μιας άσκησης. Όταν έφτασε τα 200 καθίσματα και κατέρρευσε από τον πόνο, η δασκάλα, αντί να τον βοηθήσει, τον κλώτσησε και τον άφησε να σέρνεται στο πάτωμα. Μόνο όταν πλησίαζε η τελετή αποφοίτησης και άρχισαν να καταφθάνουν οι γονείς, τον βοήθησαν να σηκωθεί.

Η οικογένεια του 13χρονου έχει καταγγείλει το περιστατικό ως σωματική κακοποίηση, απαιτώντας δικαιοσύνη για το παιδί τους και αποζημίωση για τις βλάβες που υπέστη. Η υπόθεση προκαλεί κύμα οργής και αγανάκτησης στην κινεζική κοινή γνώμη, ενώ εγείρει σοβαρά ερωτήματα για τις παιδαγωγικές πρακτικές που εφαρμόζονται σε κατασκηνώσεις και σχολεία.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε:

ΚΥΠΡΟΣ: Ψηλή θερμοκρασία – Βροχές αναμένονται από την Παρασκευή

Η θερμοκρασία συνεχίζει να παραμένει υψηλή, με το θερμόμετρο να φτάνει σήμερα πάνω από τους 30°C σε πολλές περιοχές. Ωστόσο το μεσημέρι και...