ΚΑΡΤΑ ΦΙΛΑΘΛΟΥ: Εντάσσεται στον «Ψηφιακό Πολίτη» για την ελεγχόμενη είσοδο στα γήπεδα

Με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας και της ευκολίας πρόσβασης στα γήπεδα, η Κάρτα Φιλάθλου θα ενταχθεί σύντομα στην εφαρμογή κινητού «Ψηφιακός Πολίτης».

Η απόφαση αυτή ελήφθη κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2025, ανάμεσα στον Υφυπουργό Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Δρ. Νικόδημο Δαμιανού, και τον Πρόεδρο του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ), κ. Γιάννη Ιωάννου. Η πρωτοβουλία αποσκοπεί στη δημιουργία της ψηφιακής έκδοσης της Κάρτας Φιλάθλου, η οποία θα είναι διαθέσιμη μέσω της εφαρμογής, διευκολύνοντας την ελεγχόμενη είσοδο στα αθλητικά γεγονότα.

Σύμφωνα με τον Υφυπουργό Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Δρ. Νικόδημο Δαμιανού, η ψηφιακή ένταξη της Κάρτας Φιλάθλου στην εφαρμογή «Ψηφιακός Πολίτης» αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την ενίσχυση της ασφάλειας στα γήπεδα. Όπως σημείωσε, η πρωτοβουλία αυτή όχι μόνο διευκολύνει τους πολίτες στην πρόσβαση και χρήση αθλητικών υποδομών, αλλά συμβάλλει ουσιαστικά στην καταπολέμηση περιστατικών βίας που απασχολούν την κοινωνία.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ), κ. Γιάννης Ιωάννου, τόνισε ότι η συνεργασία με το Υφυπουργείο στοχεύει στη βελτίωση της εμπειρίας των φιλάθλων, εξασφαλίζοντας την ασφάλεια και τη διαφάνεια. Παράλληλα, εξετάζεται η δυνατότητα ένταξης και των Δελτίων Υγείας στην εφαρμογή, προσφέροντας περαιτέρω οφέλη στους πολίτες μέσω της ψηφιακής διασύνδεσης των υπηρεσιών.

Η υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας αναμένεται να αποτελέσει ένα ακόμα βήμα προς την ψηφιακή αναβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών, εξυπηρετώντας τις ανάγκες των πολιτών με ασφάλεια, ταχύτητα και διαφάνεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

ΘΕΡΜΟΠΛΗΞΙΑ ΣΤΑ ΖΩΑ: Ποια κινδυνεύουν περισσότερο το Καλοκαίρι;

Οι υψηλές θερμοκρασίες της θερινής περιόδου δεν αποτελούν κίνδυνο...

ΛΑΡΝΑΚΑ: Σε εξέλιξη το κλάδεμα των ιστορικών φοινίκων στην παραλία των Φοινικούδων- (Φώτο)

Από τις πρώτες πρωινές ώρες ξεκίνησαν οι εργασίες κλαδέματος...

ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑ: Τα μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους και οι δηλώσεις των ειδικών

Οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην Κύπρο κατά τους...

ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΝΕΛΣΟΝ ΜΑΝΤΕΛΑ: Ο άνθρωπος που έγινε συνώνυμο της ελευθερίας

Από τα 27 χρόνια στη φυλακή μέχρι την Προεδρία...

Topics

ΘΕΡΜΟΠΛΗΞΙΑ ΣΤΑ ΖΩΑ: Ποια κινδυνεύουν περισσότερο το Καλοκαίρι;

Οι υψηλές θερμοκρασίες της θερινής περιόδου δεν αποτελούν κίνδυνο...

ΛΑΡΝΑΚΑ: Σε εξέλιξη το κλάδεμα των ιστορικών φοινίκων στην παραλία των Φοινικούδων- (Φώτο)

Από τις πρώτες πρωινές ώρες ξεκίνησαν οι εργασίες κλαδέματος...

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ: Ο Κύπριος σχεδιαστής που ταξιδεύει την κυπριακή δημιουργία στην Indonesia Fashion Week 2026

Ο Κύπριος σχεδιαστής Μιχάλης Παντελίδης συμμετέχει στην Indonesia Fashion...

Related Articles

Popular Categories