23.9 C
Nicosia
Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΚΑΡΟΛΙΝΑ ΠΕΛΕΝΔΡΙΤΟΥ: Γιορτάζει τα γενέθλιά της στο Παρίσι - Η 6η συμμετοχή...

ΚΑΡΟΛΙΝΑ ΠΕΛΕΝΔΡΙΤΟΥ: Γιορτάζει τα γενέθλιά της στο Παρίσι – Η 6η συμμετοχή της στους Παραολυμπιακούς Αγώνες

-

Η Κύπρια Ολυμπιονίκης Καρολίνα Πελενδρίτου γιορτάζει σήμερα τα γενέθλιά της, Κυριακή 26 Αυγούστου, με μια ιδιαίτερη τιμή, καθώς βρίσκεται στο Παρίσι, όπου θα συμμετάσχει για 6η φορά στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Η Ολυμπιονίκης, γνωστή και ως «η πριγκίπισσα της πισίνας», έχει διαγράψει μια λαμπρή πορεία στον χώρο της κολύμβησης, κατακτώντας συνολικά έξι Παραολυμπιακά μετάλλια, ανάμεσά τους τρία χρυσά.

Η πορεία της ξεκίνησε στην Αθήνα το 2004, όταν σε ηλικία μόλις 18 ετών κατέκτησε το πρώτο της χρυσό μετάλλιο, νικώντας την Καναδή παγκόσμια πρωταθλήτρια με διαφορά μόλις 2/100 του δευτερολέπτου.

Εκείνη η στιγμή αποτέλεσε το ξεκίνημα μιας καριέρας γεμάτης διακρίσεις και επιτυχίες, με το αποκορύφωμα να είναι οι Παραολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου το 2008 και του Τόκιο το 2021, όπου προσέθεσε στη συλλογή της δύο ακόμη χρυσά μετάλλια, καθώς και ένα αργυρό και δύο χάλκινα.

Σήμερα, καθώς προετοιμάζεται για να διεκδικήσει μια ακόμα διάκριση στο Παρίσι, η Καρολίνα θα γιορτάσει τα γενέθλια της προετοιμάζοντας τον εαυτό της για ακόμη μια διάκριση που θα κάνει υπερήφανη τους συμπατριώτες της.

Με αφοσίωση και συνέπεια, συνεχίζει να εμπνέει τους Κύπριους με το ήθος και το πείσμα της, παραμένοντας ένα ζωντανό σύμβολο αθλητικής αριστείας και δύναμης ψυχής.

Οι φετινοί Παραολυμπιακοί Αγώνες έχουν ιδιαίτερη σημασία για την Καρολίνα, καθώς σηματοδοτούν τα 20 χρόνια από την πρώτη της συμμετοχή. Να σημειωθεί ότι η Καρολίνα είναι η σημαιοφόρος της Κυπριακής ομάδας στο Παρίσι 2024.

Η τρίς χρυσή παραολυμπιονίκης αγωνίζεται στο άθλημα της κολύμβησης και συγκεκριμένα στην κατηγορία S11 στα 50μ ελεύθερο και στην κατηγορία SB11 στα 100 μέτρα στο πρόσθιο. Προπονητές της Καρολίνας ο Στυλιανός Κακαβογιάννης και ο Ιωάννης Αλεξάκης καταξιωμένοι διαχρονικά προπονητές της πρωταθλήτριας της Κύπρου.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: