ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΟΡΘΟΠΕΤΑΛΙΕΣ: Χορηγία €200 για την αγορά ποδηλάτου (Φώτο)

Μια πρωτότυπη ομολογουμένως πρόταση ενέκρινε σήμερα το Υπουργείο Μεταφορών και Έργων αρκετά ελπιδοφόρα. Η πρόταση προνοεί την υλοποίηση του Σχεδίου Επιχορήγησης Αγοράς Καινούριου μη Ηλεκτροκίνητου Ποδηλάτου. Το συγκεκριμένο Σχέδιο, το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου «Ενέργεια και Κλίμα» και βιώσιμης κινητικότητας, αποτελεί μία από των δεκαέξι δράσεων του Γενικού Σχεδίου Δράσης Προώθησης της Χρήσης του Ποδηλάτου για την περίοδο 2021-2023 συνολικού κόστους €4.000.000,00.

Το Σχέδιο, του οποίου δικαιούχοι είναι Κύπριοι, Ευρωπαίοι και πολίτες τρίτων χωρών οι οποίοι διαμένουν μόνιμα στις περιοχές που ελέγχει η Κυπριακή Δημοκρατία άνω των 18 ετών, αφορά στην αγορά καινούριου μη ηλεκτροκίνητου ποδηλάτου το οποίο εμπίπτει στις ακόλουθες κατηγορίες:

α) Ποδήλατα Πόλης (City Bikes)

β) Ποδήλατα Δρόμου (Road Bikes)

γ) Ποδήλατα Ορεινής (Mountain Bikes)

δ) Ποδήλατα για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες (ΑμεΑ)

Από το Σχέδιο εξαιρούνται τα Ηλεκτρικά Ποδήλατα για τα οποία θα δοθεί επιδότηση από άλλο μελλοντικό Σχέδιο.

Όσον αφορά στο ύψος της επιδότησης για τα ποδήλατα Πόλης, Δρόμου και Ορεινής, το μέγιστο ποσό της επιδότησης θα ανέρχεται στα €200, νοουμένου ότι η αξία του ποδηλάτου δεν θα υπερβαίνει τα €1000 συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, ή στην πραγματική τιμή αγοράς του ποδηλάτου, όποιο από τα δύο ποσά είναι μικρότερο.   Όσον αφορά τα ποδήλατα για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες (ΑμεΑ) το μέγιστο ποσό της επιδότησης θα ανέρχεται στα €800, ή στην πραγματική τιμή αγοράς του ποδηλάτου, όποιο από τα δύο ποσά είναι μικρότερο.   Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια ισχύος του Σχεδίου Δράσης 2021 – 2023, ο κάθε δικαιούχος έχει δικαίωμα επιχορήγησης ενός ποδηλάτου. Μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα αναμένεται ότι την περίοδο 2021 – 2023 θα διατεθεί σε επιχορηγήσεις το ποσό των €570.000,00.

Σημειώνεται ότι για τις ανάγκες του συγκεκριμένου προγράμματος επιχορήγησης αναπτύχθηκε από το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής ιστοσελίδα στην οποία θα προβάλλονται και θα προωθούνται όλες οι δράσεις του Γενικού Σχεδίου Προώθησης της Χρήσης του Ποδηλάτου για την περίοδο 2021 – 2023, καθώς επίσης πληροφοριακό σύστημα / πλατφόρμα στο οποίο θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά οι αιτήσεις των ατόμων που επιθυμούν να λάβουν επιδότηση αγοράς ποδηλάτου.  Η έναρξη λειτουργίας της ιστοσελίδας και της πλατφόρμας θα ανακοινωθούν σύντομα.

Όσον αφορά στο ύψος της επιδότησης για τα ποδήλατα Πόλης, Δρόμου και Ορεινής, το μέγιστο ποσό της επιδότησης θα ανέρχεται στα €200, νοουμένου ότι η αξία του ποδηλάτου δεν θα υπερβαίνει τα €1000 συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ

Οι αιτήσεις θα εξετάζονται κατά σειρά προτεραιότητας βάσει της ημερομηνίας και ώρας υποβολής τους.  Όσον αφορά τις ελάχιστες προδιαγραφές που θα πρέπει να πληρούν τα ποδήλατα, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επισκεφθούν την ιστοσελίδα που θα δημιουργηθεί για τον σκοπό αυτό.

Hot this week

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Aεροπλάνο προσγειώθηκε με ελάχιστα καύσιμα – Είχε εκπέμψει MAYDAY μετά από τρεις αποτυχημένες προσγειώσεις

Συναγερμό προκαλούν τα ευρήματα της βρετανικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Αεροπορικών...

ΔΡΟΜΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΕΣ ΕΝΩΣΑΝ ΔΥΝΑΜΕΙΣ: Με επιτυχία το «Eurolife Run The Park 2026»

Το Πάρκο Αθαλάσσας γέμισε ενέργεια, χαμόγελα και ανθρώπους κάθε...

LIMASSOL GREENS: Ξεκίνησε οι εργασίες κατασκευής των «The Starlings» – Ξεπέρασαν τα €15 εκατ. οι πωλήσεις

Το νέο οικιστικό συγκρότημα περιλαμβάνει 126 πολυτελή διαμερίσματα. Με πωλήσεις...

ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Την ξυλοκόπησε και την απείλησε με μαχαίρι για τα ναρκωτικά – Αυξήθηκε η ποινή του

Σε τρία χρόνια άμεσης φυλάκισης αύξησε το Εφετείο την...

ΛΕΜΕΣΟΣ: Κλείνουν δρόμοι την Κυριακή λόγω του ΚΟΕΑΣ 2026 – Ποιες οδικές αρτηρίες επηρεάζονται

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ την Κυριακή 27...

Topics

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Aεροπλάνο προσγειώθηκε με ελάχιστα καύσιμα – Είχε εκπέμψει MAYDAY μετά από τρεις αποτυχημένες προσγειώσεις

Συναγερμό προκαλούν τα ευρήματα της βρετανικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Αεροπορικών...

ΔΡΟΜΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΕΣ ΕΝΩΣΑΝ ΔΥΝΑΜΕΙΣ: Με επιτυχία το «Eurolife Run The Park 2026»

Το Πάρκο Αθαλάσσας γέμισε ενέργεια, χαμόγελα και ανθρώπους κάθε...

LIMASSOL GREENS: Ξεκίνησε οι εργασίες κατασκευής των «The Starlings» – Ξεπέρασαν τα €15 εκατ. οι πωλήσεις

Το νέο οικιστικό συγκρότημα περιλαμβάνει 126 πολυτελή διαμερίσματα. Με πωλήσεις...

SUNDAY FAMILY BRUNCH ΣΤΟ LIMASSOL AGORA: Γεύσεις για τους μεγάλους, διασκέδαση για τα παιδιά!

Αναζητάτε έναν όμορφο και διασκεδαστικό τρόπο να περάσετε την...

Related Articles

Popular Categories