Πέμπτη, 5 Μαρτίου, 2026
9.8 C
Cyprus

ΚΑΙΡΟΣ: Άνοδος της θερμοκρασίας με σκόνη στην ατμόσφαιρα

Ασθενής χαμηλή πίεση και σχετικά θερμή αέρια μάζα επηρεάζουν την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται αραιή σκόνη, που από αργά το απόγευμα οι συγκεντρώσεις πιθανό να είναι παροδικά αυξημένες.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ από το απόγευμα θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι 3 Μποφόρ, για καταστούν σταδιακά θαλάσσιοι ασθενείς 3 και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 33 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 25 στα παράλια και γύρω στους 22 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε θα παρατηρούνται αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς 3 και αργότερα τοπικά στα νότια μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, στα παράλια καθώς και στα ψηλότερα ορεινά. Το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που παροδικά θα παρατηρούνται αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ αρχικά στα δυτικά και αργότερα στα ορεινά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις. Τη Δευτέρα ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως συννεφιασμένος από μέσες και ψηλές νεφώσεις, ενώ το βράδυ δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες ελαφρές βροχές. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμαίνεται πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Hot this week

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ : Μοτοσικλετιστής έχασε τον έλεγχο κοντά στο Μαρί – Στο νοσοκομείο ο οδηγός

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Πέμπτης στον...

ΚΑΙΡΟΣ: Ηλιόλουστος με τοπικές νεφώσεις -Η θερμοκρασία στα κανονικά επίπεδα για την εποχή

Ηλιόλουστος θα είναι και σήμερα ο καιρός, με λίγες...

ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΟ: Συναγερμού στις Βρετανικές Βάσεις… στη μέση της νύχτας

Συναγερμός έχει σημάνει πριν λίγη ώρα στο Ακρωτήρι, με...

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΕΣΑ: Κάνουν λόγο για επιτυχημένη δοκιμή – Πολίτες δηλώνουν ότι δεν έλαβαν ποτέ μήνυμα – Πώς απαντά το ΥΠΕΣ

Τα ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης παρουσιάζουν ως επιτυχημένη την αποστολή...

Topics

ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΟ: Συναγερμού στις Βρετανικές Βάσεις… στη μέση της νύχτας

Συναγερμός έχει σημάνει πριν λίγη ώρα στο Ακρωτήρι, με...

ΙΡΑΝ: Aπειλεί να κτυπήσει όλες τις ισραηλινές πρεσβείες παγκοσμίως

Σε μια εξαιρετικά σοβαρή κλιμάκωση των εντάσεων στη Μέση...

Related Articles

Popular Categories