ΙΣΡΑΗΛ: 52 Kύπριοι παραμένουν στη χώρα -Δεν έχουν εκφράσει επιθυμία για επαναπατρισμό

Πενήντα δύο Κύπριοι παραμένουν στο παρόν στάδιο στο Ισραήλ οι οποίοι δεν έχουν εκφράσει επιθυμία για επαναπατρισμό.

Αυτό ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Πρέσβης της Κύπρου στη χώρα, Κορνήλιος Κορνηλίου ενώ κληθείς να περιγράψει την τρέχουσα κατάσταση στο Ισραήλ, ο κ. Κορνηλίου ανέφερε ότι «από τις 7 Οκτωβρίου, όταν έγιναν οι επιθέσεις της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ, ζούμε σε μια αβεβαιότητα ως προς το τι θα φέρει η μέρα λόγω των πυραυλικών επιθέσεων και του κινδύνου τρομοκρατικών επιθέσεων». Σημείωσε ότι το Ισραήλ επισήμως βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση, προσθέτοντας ότι καθημερινά υπάρχουν πυραυλικές επιθέσεις που σπέρνουν τον φόβο και τον τρόμο.

Αναφερόμενος στα της κυπριακής πρεσβείας στο Τελ Αβίβ, ο κ. Κορνηλίου, τόνισε ότι οι εργαζόμενοι προσπαθούν να στηρίξουν ψυχολογικά ο ένας τον άλλον όσο το επιτρέπουν οι συνθήκες, προσθέτοντας ότι αρκετές μέρες δουλεύουν με τηλεργασία. Όπως εξήγησε στο ΚΥΠΕ, η κυπριακή πρεσβεία στεγάζεται σε ένα κτήριο, στο ισόγειο του οποίου υπάρχει εμπορικό κέντρο, οπότε αυτά τα σημεία πρέπει να αποφεύγονται αυτές τις ημέρες. «Υπάρχει και έκκληση από την ισραηλινή Κυβέρνηση για αποφυγή των περιττών μετακινήσεων μέχρι νεωτέρας», υπογράμμισε.

«Υπάρχει μια νέα πραγματικότητα στην οποία προσαρμοζόμαστε αναλόγως των εξελίξεων επί του εδάφους», ανέφερε ο Πρέσβης της Κύπρου στο Ισραήλ. Σήμερα, όπως εξήγησε στο ΚΥΠΕ, λόγω της αναμενόμενης επίσκεψης του Αμερικανού Προέδρου, Τζο Μπάιντεν, στο Ισραήλ, για λόγους ασφαλείας η εργασία γίνεται από το σπίτι.

Μιλώντας για τα θύματα της εν εξελίξει σύγκρουσης, ο κ. Κορνηλίου τόνισε ότι δεν υπήρξαν Κύπριοι ανάμεσα στα θύματα από τα χτυπήματα της Χαμάς, σημειώνοντας ότι 58 Κύπριοι που έτυχε να βρίσκονται στο Ισραήλ επέστρεψαν στην Κύπρο. Από την άλλη, όπως είπε, υπάρχουν 52 Κύπριοι που δεν εξέφρασαν ανάλογη επιθυμία για επιστροφή στην Κύπρο.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ, η πρεσβεία βρίσκεται σε επαφή μαζί τους εάν η κατάσταση γίνει πιο δραματική και εκφράσουν τέτοια επιθυμία. Σε τέτοια περίπτωση, θα γίνουν οι ανάλογες διευθετήσεις για τον επαναπατρισμό τους, συμπλήρωσε. Επίσης, ο κ. Κορνηλίου επεσήμανε ότι υπάρχουν 5 επιδοτούμενοι ασθενείς, οι οποίοι αναμένεται να επιστρέψουν στην Κύπρο μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας τους.

Μιλώντας για το κλίμα στο Τελ Αβίβ, ο κ. Κορνηλίου είπε ότι ο πόλεμος διεξάγεται 70 χιλιόμετρα μακριά από το Τελ Αβίβ, προσθέτοντας ότι «οι πυραυλικές επιθέσεις μάς θυμίζουν ότι υπάρχει αυτός ο πόλεμος». Σημείωσε ότι «ακόμη και μία πυραυλική επίθεση είναι ένα σοκ, γιατί δεν σου επιτρέπει να λειτουργήσεις κανονικά». Όπως είπε στο ΚΥΠΕ, τα σχολεία, τα εστιατόρια και τα μπαρ είναι κλειστά. Καταληκτικά, εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτή η κατάσταση θα λήξει σύντομα «για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε -ει δυνατόν- σε μια κανονικότητα που θα είναι διαφορετική από αυτήν που ίσχυε μέχρι τις 6 Οκτωβρίου».

Hot this week

FLYDUBAI: Ήθελε να συντρίψει το αεροσκάφος στο Τελ Αβίβ ο συγκυβερνήτης – Νέα στοιχεία για το σχέδιο

Νέα, ιδιαίτερα σοβαρά στοιχεία έρχονται στο φως για την...

APARNA: Η αγάπη του γιου της για την πίτσα έγινε μια ευκαιρία ζωής για ανθρώπους με αυτισμό

Μερικές φορές μια επιχειρηματική ιδέα δεν ξεκινά από μια...

ΕΧΟΥΝ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΑΠΡΟΧΩΡΗΤΟ: Η επίθεση σε διανομέα στη Λεμεσό και η αυτεπάγγελτη έρευνα της Αστυνομίας

Ένα περιστατικό βίας στη μέση ενός πολυσύχναστου δρόμου της...

ΚΑΥΣΙΜΑ: Νέο χτύπημα στην τσέπη – Ακόμη 3 σεντ πάνω οι τιμές μέσα στην εβδομάδα

Νέα επιβάρυνση περιμένει τους καταναλωτές, καθώς οι τιμές των...

ΟΡΕΝ ΑΝΟΛΙΚ: «Εις το επανιδείν» -Μετά από πέντε χρόνια αποχαιρετά την Κύπρο

Πριν από πέντε χρόνια έφτασε στην Κύπρο ως πρέσβης...

Topics

APARNA: Η αγάπη του γιου της για την πίτσα έγινε μια ευκαιρία ζωής για ανθρώπους με αυτισμό

Μερικές φορές μια επιχειρηματική ιδέα δεν ξεκινά από μια...

ΚΑΥΣΙΜΑ: Νέο χτύπημα στην τσέπη – Ακόμη 3 σεντ πάνω οι τιμές μέσα στην εβδομάδα

Νέα επιβάρυνση περιμένει τους καταναλωτές, καθώς οι τιμές των...

ΟΡΕΝ ΑΝΟΛΙΚ: «Εις το επανιδείν» -Μετά από πέντε χρόνια αποχαιρετά την Κύπρο

Πριν από πέντε χρόνια έφτασε στην Κύπρο ως πρέσβης...

ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ: Η συλλογή της Alpha Bank στο Λεβέντειο Μουσείο Λευκωσίας

Οι δύο οργανισμοί παρουσιάζουν για πρώτη φορά στην Κύπρο...

Related Articles

Popular Categories