ΙΣΡΑΗΛ: 52 Kύπριοι παραμένουν στη χώρα -Δεν έχουν εκφράσει επιθυμία για επαναπατρισμό

Πενήντα δύο Κύπριοι παραμένουν στο παρόν στάδιο στο Ισραήλ οι οποίοι δεν έχουν εκφράσει επιθυμία για επαναπατρισμό.

Αυτό ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Πρέσβης της Κύπρου στη χώρα, Κορνήλιος Κορνηλίου ενώ κληθείς να περιγράψει την τρέχουσα κατάσταση στο Ισραήλ, ο κ. Κορνηλίου ανέφερε ότι «από τις 7 Οκτωβρίου, όταν έγιναν οι επιθέσεις της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ, ζούμε σε μια αβεβαιότητα ως προς το τι θα φέρει η μέρα λόγω των πυραυλικών επιθέσεων και του κινδύνου τρομοκρατικών επιθέσεων». Σημείωσε ότι το Ισραήλ επισήμως βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση, προσθέτοντας ότι καθημερινά υπάρχουν πυραυλικές επιθέσεις που σπέρνουν τον φόβο και τον τρόμο.

Αναφερόμενος στα της κυπριακής πρεσβείας στο Τελ Αβίβ, ο κ. Κορνηλίου, τόνισε ότι οι εργαζόμενοι προσπαθούν να στηρίξουν ψυχολογικά ο ένας τον άλλον όσο το επιτρέπουν οι συνθήκες, προσθέτοντας ότι αρκετές μέρες δουλεύουν με τηλεργασία. Όπως εξήγησε στο ΚΥΠΕ, η κυπριακή πρεσβεία στεγάζεται σε ένα κτήριο, στο ισόγειο του οποίου υπάρχει εμπορικό κέντρο, οπότε αυτά τα σημεία πρέπει να αποφεύγονται αυτές τις ημέρες. «Υπάρχει και έκκληση από την ισραηλινή Κυβέρνηση για αποφυγή των περιττών μετακινήσεων μέχρι νεωτέρας», υπογράμμισε.

«Υπάρχει μια νέα πραγματικότητα στην οποία προσαρμοζόμαστε αναλόγως των εξελίξεων επί του εδάφους», ανέφερε ο Πρέσβης της Κύπρου στο Ισραήλ. Σήμερα, όπως εξήγησε στο ΚΥΠΕ, λόγω της αναμενόμενης επίσκεψης του Αμερικανού Προέδρου, Τζο Μπάιντεν, στο Ισραήλ, για λόγους ασφαλείας η εργασία γίνεται από το σπίτι.

Μιλώντας για τα θύματα της εν εξελίξει σύγκρουσης, ο κ. Κορνηλίου τόνισε ότι δεν υπήρξαν Κύπριοι ανάμεσα στα θύματα από τα χτυπήματα της Χαμάς, σημειώνοντας ότι 58 Κύπριοι που έτυχε να βρίσκονται στο Ισραήλ επέστρεψαν στην Κύπρο. Από την άλλη, όπως είπε, υπάρχουν 52 Κύπριοι που δεν εξέφρασαν ανάλογη επιθυμία για επιστροφή στην Κύπρο.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ, η πρεσβεία βρίσκεται σε επαφή μαζί τους εάν η κατάσταση γίνει πιο δραματική και εκφράσουν τέτοια επιθυμία. Σε τέτοια περίπτωση, θα γίνουν οι ανάλογες διευθετήσεις για τον επαναπατρισμό τους, συμπλήρωσε. Επίσης, ο κ. Κορνηλίου επεσήμανε ότι υπάρχουν 5 επιδοτούμενοι ασθενείς, οι οποίοι αναμένεται να επιστρέψουν στην Κύπρο μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας τους.

Μιλώντας για το κλίμα στο Τελ Αβίβ, ο κ. Κορνηλίου είπε ότι ο πόλεμος διεξάγεται 70 χιλιόμετρα μακριά από το Τελ Αβίβ, προσθέτοντας ότι «οι πυραυλικές επιθέσεις μάς θυμίζουν ότι υπάρχει αυτός ο πόλεμος». Σημείωσε ότι «ακόμη και μία πυραυλική επίθεση είναι ένα σοκ, γιατί δεν σου επιτρέπει να λειτουργήσεις κανονικά». Όπως είπε στο ΚΥΠΕ, τα σχολεία, τα εστιατόρια και τα μπαρ είναι κλειστά. Καταληκτικά, εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτή η κατάσταση θα λήξει σύντομα «για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε -ει δυνατόν- σε μια κανονικότητα που θα είναι διαφορετική από αυτήν που ίσχυε μέχρι τις 6 Οκτωβρίου».

Hot this week

ΛΑΡΝΑΚΑ: Αντί για χαλούμι, έκρυβε κοκαΐνη στα δοχεία – Συνελήφθη 32χρονος

Σε δοχεία χαλουμιού, κρυμμένα σε χωράφι στην επαρχία Λάρνακας,...

«ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙ ΧΩΡΙΣ ΣΑΚΑΚΙ»: Τα σακάκια που μικρύνανε μπορούν να ζεστάνουν άλλα παιδιά

Για άλλη μια χρονιά, παιδιά που χρειάζονται ένα ζεστό...

ΝΕΟΓΝΟ ΜΕ ΛΕΓΕΩΝΕΛΛΑ:«Δεν μολύνθηκε στην Πολυκλινική» αναφέρει το νοσηλευτήριο

Τα τελικά εργαστηριακά και επιδημιολογικά ευρήματα δεν συνδέουν το...

ΚΑΙΡΟΣ: Με ήλιο ξεκινά η μέρα – Πού αναμένονται βροχές και πιθανή καταιγίδα

Η μέρα ξεκινά με ήλιο, όμως σε ορισμένες περιοχές...

Topics

ΛΑΡΝΑΚΑ: Αντί για χαλούμι, έκρυβε κοκαΐνη στα δοχεία – Συνελήφθη 32χρονος

Σε δοχεία χαλουμιού, κρυμμένα σε χωράφι στην επαρχία Λάρνακας,...

ΝΕΟΓΝΟ ΜΕ ΛΕΓΕΩΝΕΛΛΑ:«Δεν μολύνθηκε στην Πολυκλινική» αναφέρει το νοσηλευτήριο

Τα τελικά εργαστηριακά και επιδημιολογικά ευρήματα δεν συνδέουν το...

ΠΕΛΕΝΔΡΙ: Ένα διήμερο με ζιβανία, παράδοση και αφορμή για εκδρομή

Το φεστιβάλ ζιβανίας επιστρέφει στο Πελένδρι στις 7–8 Νοεμβρίου. Το πρόγραμμα, οι ώρες και όσα να οργανώσεις πριν από την εκδρομή.

ΦΡΟΣΤ/ΝΙΞΟΝ: Η τηλεοπτική συνέντευξη που έγινε θεατρική αναμέτρηση

Το έργο του Πήτερ Μόργκαν στη Νέα Σκηνή του ΘΟΚ από τις 7 Νοεμβρίου. Η ιστορία, οι πρωταγωνιστές και οι πληροφορίες επίσκεψης.

ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ: Η ευρωπαϊκή προσπάθεια να κρατάμε τις συσκευές περισσότερο

Τι επιδιώκει το ευρωπαϊκό δικαίωμα στην επισκευή και ποιες ερωτήσεις αξίζει να κάνεις πριν αντικαταστήσεις μια συσκευή.

Related Articles

Popular Categories