ΙΣΡΑΗΛ: 52 Kύπριοι παραμένουν στη χώρα -Δεν έχουν εκφράσει επιθυμία για επαναπατρισμό

Πενήντα δύο Κύπριοι παραμένουν στο παρόν στάδιο στο Ισραήλ οι οποίοι δεν έχουν εκφράσει επιθυμία για επαναπατρισμό.

Αυτό ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Πρέσβης της Κύπρου στη χώρα, Κορνήλιος Κορνηλίου ενώ κληθείς να περιγράψει την τρέχουσα κατάσταση στο Ισραήλ, ο κ. Κορνηλίου ανέφερε ότι «από τις 7 Οκτωβρίου, όταν έγιναν οι επιθέσεις της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ, ζούμε σε μια αβεβαιότητα ως προς το τι θα φέρει η μέρα λόγω των πυραυλικών επιθέσεων και του κινδύνου τρομοκρατικών επιθέσεων». Σημείωσε ότι το Ισραήλ επισήμως βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση, προσθέτοντας ότι καθημερινά υπάρχουν πυραυλικές επιθέσεις που σπέρνουν τον φόβο και τον τρόμο.

Αναφερόμενος στα της κυπριακής πρεσβείας στο Τελ Αβίβ, ο κ. Κορνηλίου, τόνισε ότι οι εργαζόμενοι προσπαθούν να στηρίξουν ψυχολογικά ο ένας τον άλλον όσο το επιτρέπουν οι συνθήκες, προσθέτοντας ότι αρκετές μέρες δουλεύουν με τηλεργασία. Όπως εξήγησε στο ΚΥΠΕ, η κυπριακή πρεσβεία στεγάζεται σε ένα κτήριο, στο ισόγειο του οποίου υπάρχει εμπορικό κέντρο, οπότε αυτά τα σημεία πρέπει να αποφεύγονται αυτές τις ημέρες. «Υπάρχει και έκκληση από την ισραηλινή Κυβέρνηση για αποφυγή των περιττών μετακινήσεων μέχρι νεωτέρας», υπογράμμισε.

«Υπάρχει μια νέα πραγματικότητα στην οποία προσαρμοζόμαστε αναλόγως των εξελίξεων επί του εδάφους», ανέφερε ο Πρέσβης της Κύπρου στο Ισραήλ. Σήμερα, όπως εξήγησε στο ΚΥΠΕ, λόγω της αναμενόμενης επίσκεψης του Αμερικανού Προέδρου, Τζο Μπάιντεν, στο Ισραήλ, για λόγους ασφαλείας η εργασία γίνεται από το σπίτι.

Μιλώντας για τα θύματα της εν εξελίξει σύγκρουσης, ο κ. Κορνηλίου τόνισε ότι δεν υπήρξαν Κύπριοι ανάμεσα στα θύματα από τα χτυπήματα της Χαμάς, σημειώνοντας ότι 58 Κύπριοι που έτυχε να βρίσκονται στο Ισραήλ επέστρεψαν στην Κύπρο. Από την άλλη, όπως είπε, υπάρχουν 52 Κύπριοι που δεν εξέφρασαν ανάλογη επιθυμία για επιστροφή στην Κύπρο.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ, η πρεσβεία βρίσκεται σε επαφή μαζί τους εάν η κατάσταση γίνει πιο δραματική και εκφράσουν τέτοια επιθυμία. Σε τέτοια περίπτωση, θα γίνουν οι ανάλογες διευθετήσεις για τον επαναπατρισμό τους, συμπλήρωσε. Επίσης, ο κ. Κορνηλίου επεσήμανε ότι υπάρχουν 5 επιδοτούμενοι ασθενείς, οι οποίοι αναμένεται να επιστρέψουν στην Κύπρο μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας τους.

Μιλώντας για το κλίμα στο Τελ Αβίβ, ο κ. Κορνηλίου είπε ότι ο πόλεμος διεξάγεται 70 χιλιόμετρα μακριά από το Τελ Αβίβ, προσθέτοντας ότι «οι πυραυλικές επιθέσεις μάς θυμίζουν ότι υπάρχει αυτός ο πόλεμος». Σημείωσε ότι «ακόμη και μία πυραυλική επίθεση είναι ένα σοκ, γιατί δεν σου επιτρέπει να λειτουργήσεις κανονικά». Όπως είπε στο ΚΥΠΕ, τα σχολεία, τα εστιατόρια και τα μπαρ είναι κλειστά. Καταληκτικά, εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτή η κατάσταση θα λήξει σύντομα «για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε -ει δυνατόν- σε μια κανονικότητα που θα είναι διαφορετική από αυτήν που ίσχυε μέχρι τις 6 Οκτωβρίου».

Hot this week

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Στις φλόγες σκουπιδότοπος κοντά στο αεροδρόμιο Τύμπου – Πυκνοί μαύροι καπνοί στην περιοχή

Πυρκαγιά ξέσπασε νωρίτερα σε χώρο απόρριψης σκουπιδιών βορειοδυτικά του...

ΟΚΥπΥ: Στο μικροσκόπιο οι χειρισμοί της υπόθεσης του 4χρονου μετά την καταγγελία της μητέρας

Στο επίκεντρο διερεύνησης βρίσκεται η υπόθεση του 4χρονου αγοριού...

ΜΕ ΕΝΑ «ΚΛΙΚ»: Η ρύθμιση φορολογικών οφειλών – Η νέα ψηφιακή διαδικασία

Στο επίκεντρο της επικαιρότητας βρίσκεται η νέα ρύθμιση για...

Topics

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Στις φλόγες σκουπιδότοπος κοντά στο αεροδρόμιο Τύμπου – Πυκνοί μαύροι καπνοί στην περιοχή

Πυρκαγιά ξέσπασε νωρίτερα σε χώρο απόρριψης σκουπιδιών βορειοδυτικά του...

ΟΚΥπΥ: Στο μικροσκόπιο οι χειρισμοί της υπόθεσης του 4χρονου μετά την καταγγελία της μητέρας

Στο επίκεντρο διερεύνησης βρίσκεται η υπόθεση του 4χρονου αγοριού...

ΜΕ ΕΝΑ «ΚΛΙΚ»: Η ρύθμιση φορολογικών οφειλών – Η νέα ψηφιακή διαδικασία

Στο επίκεντρο της επικαιρότητας βρίσκεται η νέα ρύθμιση για...

ΛΑΡΝΑΚΑ: Χειροπέδες σε επιχειρηματία γνωστό στους επιχειρηματικούς, κοσμικούς και αθλητικούς κύκλους

Στη σύλληψη 62χρονου, γνωστού επιχειρηματία της Λάρνακας, προχώρησε η...

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΤΥΧΙΟ: Η εμπειρία σπουδών που διαμορφώνει το αύριο

Η επιλογή ενός πανεπιστημίου δεν αφορά μόνο τα επόμενα...

Related Articles

Popular Categories