Τρίτη, 13 Ιανουαρίου, 2026
6.4 C
Cyprus

ΘΕΑΤΡΟ ΜΕ ΚΑΡΔΙΑ: Καλλιτεχνικές Ομάδες στηρίζουν τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, οι Καλλιτεχνικές Ομάδες της Τράπεζας Κύπρου ενώνουν τις δυνάμεις τους στον πολιτισμό και τη δημιουργία, στηρίζοντας το έργο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου.

Η παράσταση θα ανεβεί την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2025, στις 20:00, στο Αμφιθέατρο Λακατάμειας. Η τιμή εισιτηρίου είναι €12, ενώ όλα τα καθαρά έσοδα θα διατεθούν στον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου. Το πρωτότυπο θεατρικό έργο, που ανεβαίνει για πρώτη φορά, μας ταξιδεύει στο έτος 2350 μ.Χ., σε έναν κόσμο όπου η Γη έχει καταστραφεί ολοσχερώς. Το μοναδικό κομμάτι του πλανήτη που παραμένει ζωντανό είναι η Χλώρακα της Πάφου, όπου οι άνθρωποι συνεχίζουν να αντιστέκονται και να ελπίζουν. Η πλοκή επικεντρώνεται στην ένωση δύο κόσμων – της Γης και του Πλούτωνα – μέσα από κωμικές καταστάσεις, χαρακτήρες και τραγούδια από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, ζωντανά από την ορχήστρα της παράστασης.

Η παράσταση περιλαμβάνει σκηνοθεσία και καλλιτεχνική επιμέλεια του Αντώνη Κοκονά, επιμέλεια τραγουδιών από τον Στέλιος Μάππουρας και χορογραφίες από τους Πιερής Πιερή και Agapiou Danza. Τους ρόλους ερμηνεύουν γνωστοί Κύπριοι ηθοποιοί, ενώ τη μουσική και το τραγούδι επιμελείται ζωντανά ομάδα μουσικών. Τον συντονισμό των ομάδων και της εκδήλωσης έχει αναλάβει η Αννίτα Μαυρικίου.

Στο σκηνικό ζωντανεύουν οι ηθοποιοί Ανδρέας Σολωμού, Ανδρέας Ζάρης, Ειρήνη Χαραλαμπίδου, Κούλα Παπαϊωάννου, Λουκία Τζιαμάλη, Μάρθα Παπαπέτρου, Μαρία Γεωργιάδου, Μαρία Φινικαρίδη, Μιράντα Αζά, Νεοφύτος Ξενοφώντος, Χαράλαμπος-Χρυστάλλα Χαραλαμπίδου και Χλόη Κωνσταντίνου, ενώ η μουσική και το τραγούδι ζωντανεύουν επί σκηνής με τους Ανδρέα Αλεχάντρο Βανέζη, Αντωνία Ορφανού, Αχιλλέα Ανδρέου, Γεωργία Θεοφάνους Παναγιώτου, Ειρήνα Μαρκίδη, Παύλο Χριστοφή, Πέτρο Ολύμπιο, Ρένα Δικομίτη Γεωργαλλή, Σταύρο Αρέστη, Στέλιο Μάππουρα, Στέλλα Μουρουζίδου Δάμτσα, Στέλιο Πάντζιαρο και Χρυσάνθη Σχίζα. Την παράσταση συμπληρώνουν οι χορευτές Βάσω Αφροδίση, Γεωργία Πολυκάρπου, Γιώργο Αβρααμίδη, Ελίνα Μέττα, Έλενα Ζαννίδου, Κατερίνα Κωνσταντίνου Ολυμπίου, Ξένια Μετάξα, Παντελή Κυπριανού, Πιερής Πιερή, Σάββα Γεωργίου, Στάλω Ασιήκκαλη και Φαίδρα Λούκα, δημιουργώντας ένα ζωντανό, πολύχρωμο σκηνικό γεμάτο μουσική, χορό και κωμικό πνεύμα.

Για εισιτήρια μπορείτε να επικοινωνήσετε να τα προμηθευτείτε μέσω του e-shop του Αντικαρκινικού Συνδέσμου: https://shorturl.at/lNzei

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

EUROVISION 2026: Η Κύπρος και η Ελλάδα σε ξεχωριστούς ημιτελικούς -Η σειρά εμφάνισης όλων των χωρών

Η Ελλάδα και η Κύπρος θα διαγωνιστούν σε διαφορετικούς...

ΜΕΛΑΝΗ ΣΤΕΛΙΟΥ-ΔΑΝΑΗ ΧΡΗΣΤΟΥ: Χαλαρές στιγμές και τοπικές γεύσεις στη λαϊκή της Γερμασόγειας-(Φώτο)

Η Μέλανη Στέλιου και η Δανάη Χρήστου επισκέφθηκαν τη...

ΤΖΟΡΤΖ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ: Ο «Βασιλιάς της σούβλας» έφυγε από τη ζωή – Ο Κύπριος που άφησε γεύση παράδοσης στη Μελβούρνη

Θλίψη σκόρπισε στην ομογένεια της Αυστραλίας και ιδιαίτερα στην...

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΡΙΣΤΟΦΗ: Ταξίδι στην Ιορδανία από το Αμμάν μέχρι την Πέτρα και την έρημο Wadi Rum.

Η travel blogger και δημοσιογράφος του OLOI MEDIA, Κατερίνα...

ΧΡΥΣΕΣ ΣΦΑΙΡΕΣ 2026: Oι νικητές, το κόκκινο χαλί και οι εντυπωσιακές εμφανίσεις (Φώτο-Βίντεο)

Η τελετή των Χρυσών Σφαιρών 2026 σηματοδότησε επίσημα την...

Topics

JOHN CHRISTODOULOU: Απεβίωσε ο πατέρας του Κύπριου επιχειρηματία – Η ανακοίνωση του Ομίλου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών

Ο Θεοφάνης Χριστοδούλου, πατέρας του Κύπριου‑γεννημένου Βρετανού επιχειρηματία και...

ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ: Έκλεισε με «Πέρας» και ατέλειωτο πάρτι-(Φώτο)

Τρεις μήνες γεμάτοι θέατρο, μουσική, χορό και τέχνη ζωντάνεψαν...

Related Articles

Popular Categories