22 C
Nicosia
Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΗΠΑ : ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ...

ΗΠΑ : ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΡΟΓΙΑΝ

-

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 15 ημέρες θα τεθεί η Ουάσιγκτον μετά τις σκηνές χάους που εξελίχθηκαν από οπαδούς του Donald J. Trump. Πριν από λίγη ώρα το αμερικανικό κογκρέσο επικύρωσε τη νίκη του Joe Biden, τη μέρα που οι ΗΠΑ γράφουν μια μαύρη σελίδα στην Ιστορία τους μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο, η Γερουσία υπερψήφισε την επικύρωση των εκλογικών αποτελεσμάτων της 3ης Νοεμβρίου.

Να θυμίσουμε, ότι ο Biden κέρδισε τις εκλογές με 306 εκλέκτορες έναντι των 232 του Donald Trump, ωστόσο ήταν δεκάδες οι γερουσιαστές και περισσότερα από 100 τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων που αντιτάχθηκαν στην επικύρωση της νίκης Biden.

Aπό τη πλευρά του, πάντως ο Donald Trump συνεχίζει το «βιολί» του αναφέροντας δεν θα παραδεχτεί ποτέ την ήττα του στις προεδρικές εκλογές, κάνοντας λόγο για εκτεταμένη εκλογική νοθεία.  «Ποτέ δεν θα παραιτηθούμε. Δεν θα τα παρατήσουμε ποτέ. Δεν θα παραδεχτούμε ποτέ» δήλωσε ο Trump κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης που χρηματοδοτήθηκε από εκστρατεία στην περιοχή του πάρκου Ellipse, κοντά στον Λευκό Οίκο -λίγο πριν ξεσπάσουν οι ταραχές- ισχυριζόμενος χωρίς αποδείξεις ότι «εκατοντάδες χιλιάδες» άνθρωποι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.

O τέως πρόεδρος Donald με την σύζυγό του, Melania Trump

Τα επεισόδια καταδίκασαν με αναρτήσεις τους στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης και οι δικοί μας βουλευτές. Η βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού, Ανίτα Δημητρίου έστειλε το δικό της μήνυμα «Οι δραματικές σκηνές στις ΗΠΑ έχουν ξεκάθαρη πολιτική παρακίνηση και ευθύνη, όπως ξεκάθαρη είναι και η προσπάθεια υπονόμευσης της δημοκρατίας, των θεσμών και του κράτους δικαίου. Η προεδρία #Trump επισφραγίζει την έξοδο της όπως πραγματικά της αξίζει: με ένα καταδικαστέο εξαθλιωτικό θεατρινισμό αναρχίας, αντιδημοκρατικότητας, τραμπουκισμού και δημαγωγίας.  Η δημοκρατία θα ξεπεράσει και αυτή την κρίση σταδιακά αλλά ας γνωρίζουμε που μπορεί να οδηγήσει ο λαϊκισμός και η δημαγωγία».

Ο Μάριος Καρογιάν σε ανάρτησή του στο προσωπικό του προφίλ έγραψε «Τα πρωτοφανή διαδραματιζόμενα στο αμερικανικό Καπιτώλιο προκαλούν ανησυχία και πλήττουν την Δημοκρατία. Ευχόμαστε να πρυτανεύσει η λογική, να ομαλοποιηθεί σύντομα η κατάσταση και το αποτέλεσμα των εκλογών να γίνει σεβαστό».

Τα επεισόδια στο Καπιτώλιο είχαν διάρκεια περίπου τεσσάρων ωρών μέχρι η αστυνομία να βγάλει από το ιστορικό κτίριο τους ταραχοποιούς και να θέσει υπό έλεγχο την κατάσταση, με τα ερωτήματα πάντως για την αρχική στάση της και την ελλιπή αστυνόμευση να παραμένουν.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: