Ε.Π.Ο.Ε.Κ: Παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του Αγίου Γεώργιου της Κερύνειας έβαλαν γκολ μετά από 50 χρόνια-(Φώτο)

Σε ένα συγκινητικό ποδοσφαιρικό αγώνα, οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της ομάδας Ίκαρος της κοινότητας Αγίου Γεώργιου Κερύνειας, κατάφεραν να σκοράρουν ξανά, επαναφέροντας μνήμες από τις παλιές δόξες του αθλητισμού της περιοχής, μετά από 50 χρόνια.

Το γεγονός αυτό έδωσε μια ιδιαίτερη χροιά στον ιστορικό αγώνα που διοργάνωσε η Εθνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Επαρχίας Κερύνειας (Ε.Π.Ο.Ε.Κ.), αποτελώντας ένα σύμβολο αντοχής, νοσταλγίας και αγωνιστικότητας.

Ο ξεχωριστός αγώνας αποτέλεσε έναν φόρο τιμής στους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν για την επαρχία πριν από δεκαετίες, αλλά και μια πράξη ενότητας και μνήμης για τον τόπο που παραμένει βαθιά χαραγμένος στην καρδιά των Κερυνειωτών.

Η αντάμωση παλιών και νέων ποδοσφαιριστών της αθλητικής ποδοσφαιρικής ομάδας Ικαρος μπήκαν στο γήπεδο μετά από 50 χρόνια

Ο Χριστοδούλου

Η εκδήλωση προσέφερε συγκινητικές στιγμές στους παρευρισκόμενους, φέρνοντας ξανά κοντά τους βετεράνους αθλητές, που με την παρουσία τους αναβίωσαν τις παλιές τους δόξες και υπενθύμισαν τις αξίες της αθλητικής αφοσίωσης και της κοινότητας.

Το κοινό, που παρακολούθησε την αναμέτρηση, είχε την ευκαιρία να δει τους παλαίμαχους να φορούν και πάλι τα χρώματα του τόπου τους, αναδεικνύοντας την πλούσια αθλητική ιστορία της Κερύνειας και ενισχύοντας το αίσθημα της πολιτιστικής ταυτότητας.

Ο Χριστοφή, ο Σοφός και ο Κτωρίδης

Στο αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της ΠΑΕΕΚ οι Παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του άλλοτε Ικάρου αναμετρήθηκαν με την ποδοσφαιρική ομάδα Δικέφαλος Χατζιάς δείχνοντας την δυναμικότητα και το ταλέντο των ποδοσφαιριστών.

Ο Κτωρίδης ο Μεϊτανης και ο Μοριάς

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία της Ε.Π.Ο.Ε.Κ. εντάσσεται στις προσπάθειες για διατήρηση και προβολή των αθλητικών αξιών και της ενότητας της Κύπρου ενώ κατά την εκδήλωση υπογραμμίστηκε ότι τέτοιου είδους εκδηλώσεις θα συνεχιστούν με διάφορες δράσεις αποτελώντας έναν ακόμα τρόπο να παραμείνει ζωντανή η μνήμη και ο δεσμός με την κατεχόμενη περιοχή της Κερύνειας.

Στο πλαίσιο του τουρνουά, η Ένωση Παλαιμάχων Όμιλου Επαρχίας Κερύνειας (Ε.Π.Ο.Ε.Κ.) τίμησε τις συμμετέχουσες ομάδες, τους ανθρώπους που συνέβαλαν στο αθλητικό έργο του ιστορικού συλλόγου, καθώς και την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ) για την πολύτιμη στήριξή της στην πρωτοβουλία αυτή.

Με τη βράβευση αυτή, αναγνωρίστηκε η προσφορά όλων όσοι συνέβαλαν στο να διατηρηθεί ζωντανή η αθλητική παράδοση και η σύνδεση με την Κερύνεια, παρά τις δύσκολες συνθήκες.

Η ΚΟΠ, που ενίσχυσε τη διοργάνωση με την υποστήριξή της, επαινέθηκε για την ενεργή συμβολή της στη διατήρηση της αθλητικής κληρονομιάς και της κυπριακής ταυτότητας, αποτελώντας ουσιαστικό αρωγό στις προσπάθειες της Ε.Π.Ο.Ε.Κ. για την αναβίωση της αθλητικής παράδοσης της κατεχόμενης περιοχής.

Ο Σοφοκλής Κοτζιαμάνης

Οι βραβεύσεις αυτές ανέδειξαν την αφοσίωση και το πάθος όλων των συντελεστών για τη διατήρηση της μνήμης της Κερύνειας και την υποστήριξη των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας και συνέχισης της παράδοσης.

Η ομάδα Ικαρος με την ομάδα Δικέφαλος Χατζιάς

Οι ποδοσφαιριστές της ομάδας Δικέφαλος Χατζιάς

Ο Χριστοφή ο Παντουρής και ο Παμπέτας

Ο Φλουρής

Τώρα η ομάδα του Ίκαρου Αγίου Γεώργιου Κερύνειας μαζί με νεότερους συγχωριανούς τους, οι οποίοι πήγαν να ενισχύσουν την ομάδα

Hot this week

Παιδικό Πανηγυράκι ΠΑΣΥΚΑΦ «Μαζί στη Ζωή»

Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, το Πάρκο Ακρόπολης στον Στρόβολο...

ΛΕΜΕΣΟΣ: Η Γλάδστωνος χωρίς αυτοκίνητα την Κυριακή – Μια μέρα γεμάτη δράσεις

Η οδός Γλάδστωνος στη Λεμεσό αφήνει για λίγο τα...

ΠΣΕΜ: «Η αποχή δεν είναι το τέλος του αγώνα» – Ζητούν χρονοδιάγραμμα για τα κλιματιστικά στα σχολεία

Με αιχμές προς το Υπουργείο Παιδείας για την κατάσταση...

ΝΑΥΑΓΙΟ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ: Στο εσωτερικό του Filo Jet οι νέες έρευνες για τους 14 αγνοούμενους

Στα βαθιά νερά της κατεχόμενης Κερύνειας συνεχίζεται μια από...

Ο ΚΟΣΜΟΣ… ΑΝΑΠΟΔΑ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΣΚΟΠΟ: – Μια διασκεδαστική μέρα γεμάτη παιχνίδι, χαμόγελα και προσφορά στη Λεμεσό

Μια διαφορετική Κυριακή γεμάτη χαμόγελα, παιχνίδι, μουσική και δημιουργικές...

Topics

Παιδικό Πανηγυράκι ΠΑΣΥΚΑΦ «Μαζί στη Ζωή»

Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, το Πάρκο Ακρόπολης στον Στρόβολο...

ΝΑΥΑΓΙΟ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ: Στο εσωτερικό του Filo Jet οι νέες έρευνες για τους 14 αγνοούμενους

Στα βαθιά νερά της κατεχόμενης Κερύνειας συνεχίζεται μια από...

Ο ΚΟΣΜΟΣ… ΑΝΑΠΟΔΑ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΣΚΟΠΟ: – Μια διασκεδαστική μέρα γεμάτη παιχνίδι, χαμόγελα και προσφορά στη Λεμεσό

Μια διαφορετική Κυριακή γεμάτη χαμόγελα, παιχνίδι, μουσική και δημιουργικές...

ΒΟΥΛΗ: Διαμαρτυρία περιβαλλοντικών οργανώσεων – Με την παρουσία του αντιοχλαγωγικού «Αίαντας»

Ένταση και διαφορετικές απόψεις για τη δράση περιβαλλοντικών οργανώσεων...

ΔΙΚΗ ΤΕΜΠΩΝ: «Αυτή ήταν η κόρη μου…» – Συγκλονιστικές καταθέσεις από τους συγγενείς των θυμάτων

Με τις συγκλονιστικές καταθέσεις συγγενών των θυμάτων συνεχίστηκε η...

Related Articles

Popular Categories