23.9 C
Nicosia
Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΕΠΙΔΟΜΑ ΤΕΚΝΟΥ: Η αύξηση θα συζητηθεί στη Βουλή - Το ποσό που...

ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΕΚΝΟΥ: Η αύξηση θα συζητηθεί στη Βουλή – Το ποσό που αντιστοιχεί σε κάθε παιδί

-

Η αύξηση του επιδόματος τέκνου που θα συζητηθεί στη Βουλή θα φέρει αλλαγές στα ποσά που λαμβάνουν οι οικογένειες. Η αύξηση θα αφορά όλες τις οικογένειες ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών και τα εισοδήματά τους.

Σχολιάζοντας σχετικά ο Αντρέας Καυκαλιάς Βουλευτής του ΑΚΕΛ στην εκπομπή Alpha Καλημέρα, ανέφερε ότι το νομοσχέδιο ακόμα δεν έφτασε στην Βουλή διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι μόλις είναι έτοιμο η αρμόδια επιτροπή θα πράξει τα δέοντα για να τρέξει τις διαδικασίες.“Από εκεί και πέρα οι αυξήσεις που έχουν δοθεί μέχρι τώρα αφορούν την τιμαριθμική αναπροσαρμογή. Οπόταν είναι το 3,7 που έχει συμπεριληφθεί στο ύψος των επιδομάτων.” Την ίδια ώρα σύμφωνα με τον κ. Καυκαλιά το πόση θα είναι η αύξηση σε ευρώ έχει να κάνει με τον αριθμό των τέκνων της κάθε οικογένειας.

Αναλυτικά τα ποσά του επιδόματος τέκνου με εισοδήματα μέχρι €19,500 μαζί με την αύξηση 3,7%:  

Συγκεκριμένα, τα νέα ποσά του επιδόματος τέκνου διαμορφώνονται ως εξής:

Με ένα παιδί: €579

Δυο παιδιά: €695

Τρία παιδιά: €1,276

Τέσσερα ή περισσότερα παιδιά: €2,046

Στις περιπτώσεις με το ένα τέκνο εαν υπολογιστεί η ΑΤΑ 3,7% που δόθηκε τότε το επίδομα θα ανέλθει στα €579, άρα €20 περισσότερα.Να σημειωθεί ότι το 5% δε ικανοποιεί την Επιτροπή Εργασίας ανέφερε ο κ. Καυκαλιάς για αυτό και γίνονται οι ανάλογες πιέσεις προς την Κυβέρνηση για μεγαλύτερες και πιο ουσιαστικές αυξήσεις.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε:

ΚΥΠΡΟΣ: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας και τοπικές νεφώσεις

Σήμερα, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος, με πιθανότητα μεμονωμένων βροχών το απόγευμα, κυρίως στα ορεινά.Σήμερα ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα μερικώς συννεφιασμένος...