ΕΝΩΣΗ ΗΘΟΠΟΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ: ΕΙΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗΣ ΜΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑ ΜΑΝΔΡΗ

Τριμελής επιτροπή που θα διερευνά περιστατικά παρενόχλησης αποφάσισε η Ένωση Ηθοποιών Κύπρου. Με σημερινή της ανάρτηση στην σελίδα της, η Ένωση Ηθοποιών Κύπρου αποφάσισε να σταθεί δίπλα στους συνάδελφους/φισες που αντιμετώπισαν ή αντιμετωπίζουν περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης και λεκτικής/σωματικής βίας, καλώντας όλους να καταγγείλουν τα περιστατικά.

Συγκεκριμένα, σε μακροσκελή ανάρτηση τους, αναφέρουν ότι η ειδική ομάδα την οποία θα συντονίζει η αντιπρόεδρος της ΕΗΚΑ, Μαρίνα Μανδρή οι ηθοποιοί στέκονται στο πλευρό σε όλους όσοι βρήκαν τη ψυχική δύναμη και αφορμή να μοιραστούν δημόσια την εμπειρία τους.

«Με αφορμή τις πρόσφατες αποκαλύψεις συναδέλφων για περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης και λεκτικής/σωματικής βίας στα Μ.Κ.Δ. διαπιστώνουμε μετά λύπης πως μεταξύ άλλων η έλλειψη ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για καταγγελία και αντιμετώπιση τέτοιων συμπεριφορών όχι μόνο ενισχύει την κουλτούρα της έμφυλης βίας αλλά οδηγεί μοιραία στη συγκάλυψη των περιστατικών και στην καταναγκαστική «σιωπή» του θύματος με ότι αυτό συνεπάγεται. Ακόμα και μέσα από τα περιστατικά που είδαν το φως της δημοσιότητας, η μη κατονομασία των θυτών, στις πλείστες των περιπτώσεων πηγάζει μέσα από τον φόβο που προκαλεί αυτή ακριβώς η έλλειψη.  Είναι χρέος μας να βοηθήσουμε έμπρακτα να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τέτοιου είδους συμπεριφορές και να διαφυλάξουμε το θύμα από κάθε πιθανά αντίποινα. Ως εκ τούτου σας ενημερώνουμε πως κινούμαστε προς αυτήν την κατεύθυνση και πολύ σύντομα θα προχωρήσουμε σε μια σειρά από δράσεις, αρχής γενομένης της δημιουργίας ειδικής επιτροπής διερεύνησης περιστατικών παρενόχλησης και σεξουαλικής παρενόχλησης στον χώρο εργασίας. Η ομάδα θα είναι τριμελής και θα συντονίζεται από την αντιπρόεδρο της ΕΗΚ, Μαρίνα Μανδρή.  Περισσότερες πληροφορίες για την επιτροπή θα ανακοινωθούν εντός των ημερών. Βρισκόμαστε στο πλευρό όσων έχουν υποστεί κακοποιητική /παρενοχλητική συμπεριφορά και είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε μέχρι τέλους. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους συναδέλφους που βρήκαν τη ψυχική δύναμη και το κουράγιο να μοιραστούν δημόσια την εμπειρία τους.  Οι φωνές άρχισαν να ακούγονται!  Οφείλουμε να τις ενδυναμώσουμε!  Να σπάσουμε τον κύκλο του φόβου! Να σπάσουμε τον κύκλο της σιωπής!»

Hot this week

ΜΙΚΡΟΤΣΙΠ ΣΤΟΥΣ ΣΚΥΛΟΥΣ: Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες

Η ηλεκτρονική ταυτοποίηση μέσω μικροτσίπ αποτελεί υποχρεωτική και βασική...

ΚΥΠΡΟΣ: Σταθερά χαμηλή η ανεργία -Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat

Στο 3,1 διαμορφώθηκε το ποσοστό ανεργίας στην Κύπρο, σύμφωνα...

ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ: Οκτώ ποδοσφαιριστές της Τυνησίας θετικοί σε κλενβουτερόλη – Εξετάζεται μολυσμένο κρέας

Αναστάτωση έχει προκληθεί στις τάξεις της εθνικής ομάδας της...

ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ: Αυξήσεις 10% φέρνουν αντιδράσεις – «Ανεπαρκές» το πακέτο και αίτημα για 30%

Ανεπαρκείς χαρακτηρίζονται οι αυξήσεις που ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο...

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΕΝΗΝΤΑΕΞ: Νέος Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης στο ΣΙΓΜΑ μετά την παραίτηση της Πετρούλας Αργυρού

Ο Κυριάκος Πενηνταέξ αναλαμβάνει τη θέση του Γενικού Διευθυντή...

Topics

ΜΙΚΡΟΤΣΙΠ ΣΤΟΥΣ ΣΚΥΛΟΥΣ: Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες

Η ηλεκτρονική ταυτοποίηση μέσω μικροτσίπ αποτελεί υποχρεωτική και βασική...

ΚΥΠΡΟΣ: Σταθερά χαμηλή η ανεργία -Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat

Στο 3,1 διαμορφώθηκε το ποσοστό ανεργίας στην Κύπρο, σύμφωνα...

ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ: Αυξήσεις 10% φέρνουν αντιδράσεις – «Ανεπαρκές» το πακέτο και αίτημα για 30%

Ανεπαρκείς χαρακτηρίζονται οι αυξήσεις που ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο...

46ΧΡΟΝΗ: Νέα χειρουργική επέμβαση στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας μετά τη νοσηλεία της στη Λεμεσό

Στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας μεταφέρθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής...

Related Articles

Popular Categories