ΕΛΛΑΔΑ: O KAΦΕΣ ΘΑ ΚΟΣΤΙΖΕΙ 24 ΕΥΡΩ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΣ-ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΤΕΣΤ

Στην Ελλάδα από τις 15 Ιουλίου και μετά όποιος θα μεταβαίνει σε καφετέρια πρέπει να έχει υποβληθεί σε μοριακό ή rapid test, κατά τις τελευταίες 48 ώρες. Αυτό σημαίνει ότι ο καφές αντί να κοστίζει λίγα ευρώ…θα στοιχίζει περισσότερα.

Σύμφωνα με την ελλαδική ιστοσελίδα, ένας καφέ κοστίζει περίπου 3 με 4 ευρώ, όμως λόγω του ότι πρέπει ο καταναλωτής να έχει υποβληθεί σε τεστ πριν μπει μέσα στην καφετέρια, τότε θα βάλει το χέρι βαθιά στην τσέπη αφού είκοσι ευρώ κοστίζει το rapid test στο οποίο πρέπει να έχει υποβληθεί πριν επισκεφθεί την καφετέρια. Σύμφωνα με τις τιμές που κυμαίνονται στην Ελλάδα το Υπουργείο Υγείας της χώρας διευκρινίζει ότι ο μοριακός έλεγχος (PCR) σε υπηκόους κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή υπηκόους τρίτων χωρών θα διενεργούνται σε όλη την επικράτεια από ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, ή ιδιωτικές κλινικές, ακόμη και αν δεν διαθέτουν έδρα ή υποκατάστημα ή άλλη φυσική εγκατάσταση στον τόπο δειγματοληψίας, όπως επισημαίνεται.

Οι ανώτατες τιμές χρέωσης τις οποίες θα πρέπει να καταβάλουν οι επισκέπτες- τουρίστες είναι: Για το τεστ ανίχνευσης αντιγόνου του κορoνοϊού SARS-CoV-2 με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου (PCR) ως ανώτατο όριο τιμής χρέωσης παροχής υπηρεσίας (ανάλυση δείγματος κ.λπ.) το ποσό των σαράντα ευρώ (40€) και ως ανώτατο όριο τιμής χρέωσης της δειγματοληψίας το ποσό των είκοσι ευρώ (20€). Για το τεστ ανίχνευσης αντιγόνου του κορoνοϊού SARS-CcV- 2 με τη μέθοδο της ταχείας δοκιμασίας (rapid test), ως ανώτατο όριο τιμής χρέωσης παροχής υπηρεσίας (ανάλυση δείγματος κ.λπ.) το ποσό των δέκα ευρώ (10€) και ως ανώτατο όριο τιμής χρέωσης της δειγματοληψίας το ποσό των δέκα ευρώ (10€).

Hot this week

ΑΛΛΑΓΗ ΩΡΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ: Μία ώρα πίσω τα ρολόγια – Κερδίζουμε μία ώρα ύπνου

Μία ώρα επιπλέον ύπνου θα έχουν την ευκαιρία να...

ΚΥΠΡΟΣ: Περιβαλλοντιστές στα λόγια, ουραγοί στην ανακύκλωση-Στις τελευταίες θέσεις στην ανακύκλωση πλαστικών συσκευασιών

Μόλις 27,8% των πλαστικών αποβλήτων συσκευασίας ανακυκλώθηκε στην Κύπρο...

ΥΠΑΝ: Απεργία με φόντο εκατοντάδες εργαζόμενους χωρίς εισόδημα-Απειλούν με επ’ αόριστον κινητοποιήσεις

Σε 24ωρη παγκύπρια απεργία κατέρχονται αύριο, Παρασκευή, οι εργαζόμενοι...

«ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ»: Στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων η υπόθεση με τη δημοσιοποίηση προσωπικών στοιχείων

Εντός της ημέρας αναμένεται να ενημερωθεί επίσημα η Αρχή...

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΛΕΜΕΣΟΥ: Μεγάλο μαχαίρι και άλλα αντικείμενα στην τσάντα γυναίκας – «Το είχα για προστασία»

Αναστάτωση προκλήθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, όταν κατά τον...

Topics

ΥΠΑΝ: Απεργία με φόντο εκατοντάδες εργαζόμενους χωρίς εισόδημα-Απειλούν με επ’ αόριστον κινητοποιήσεις

Σε 24ωρη παγκύπρια απεργία κατέρχονται αύριο, Παρασκευή, οι εργαζόμενοι...

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΛΕΜΕΣΟΥ: Μεγάλο μαχαίρι και άλλα αντικείμενα στην τσάντα γυναίκας – «Το είχα για προστασία»

Αναστάτωση προκλήθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, όταν κατά τον...

ΛΕΜΕΣΟΣ: Στόχος το 2027 για την προκήρυξη μεγάλων οδικών έργων – Τι εκκρεμεί

Μέσα στο 2027 επιδιώκει το Υπουργείο Μεταφορών να προκηρύξει...

ΠΙΣΣΟΥΡΙ: Εκτός κινδύνου οι τραυματίες – Στο νοσοκομείο παραμένουν πέντε πρόσωπα

Εκτός κινδύνου είναι η κατάσταση της υγείας των πέντε...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ: 24ωρη απεργία την Παρασκευή – Στους δρόμους οι λειτουργοί

Με 24ωρη προειδοποιητική απεργία απαντούν την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου...

Related Articles

Popular Categories