ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ: Ο βιασμός δεν χωρά καμία δικαιολογία-Δεν έχει σημασία ποιος είναι ο θύτης, ποιο κόμμα ή ποια θέση κατέχει

Ο βιασμός μιας γυναίκας δεν μπορεί, δεν πρέπει και δεν επιτρέπεται να γίνεται αφορμή για κομματικά παιχνίδια και πολιτική αντιπαράθεση. Όταν μια γυναίκα καταγγέλλει ότι βιάστηκε, η κοινωνία οφείλει πρώτα να σταθεί δίπλα της, να την ακούσει, να τη σεβαστεί και να απαιτήσει δικαιοσύνη, αλήθεια και προστασία.

Το ποιος είναι ο θύτης, από ποιο κόμμα ή χώρο προέρχεται, δεν έχει καμία σημασία μπροστά στον πόνο και τον εξευτελισμό που βιώνει το θύμα. Κανένα δημόσιο συμφέρον, καμία κομματική ισορροπία, κανένα προσωπικό ή πολιτικό συμφέρον δεν δικαιολογεί σιωπές, αναστολές ή κουκουλώματα. Η υπόθεση αυτή μας υπενθυμίζει ότι: Η κοινωνία μας εξακολουθεί να φέρεται άδικα στα θύματα σεξουαλικής βίας. Οι θεσμοί μας, αντί να προστατεύουν, συχνά αναπαράγουν την ατιμωρησία και τον φόβο.

Το αίτημα για ουσιαστική δικαιοσύνη και αλλαγή κουλτούρας απέναντι στη σεξουαλική βία είναι πιο αναγκαίο από ποτέ.

Αν πραγματικά θέλουμε να λεγόμαστε κοινωνία δικαίου και ανθρωπιάς, οφείλουμε να απαιτούμε διαφάνεια, δίκαιες διαδικασίες και άμεση προστασία για τα θύματα. Γιατί η ουσία δεν είναι τα κόμματα, αλλά οι άνθρωποι. Αυτό δεν είναι πολιτικό θέμα. Είναι θέμα ανθρωπιάς.

Το ΑΚΕΛ, με την ανακοίνωσή του, τονίζει ότι ο βιασμός μιας γυναίκας δεν μπορεί να αποσιωπάται ή να συγκαλύπτεται λόγω πολιτικών ή κομματικών συσχετισμών. Καταγγέλλει ότι στην προκειμένη υπόθεση, ο θύτης φέρεται να προέρχεται από τον χώρο του ΔΗΣΥ, καταγγελία που κατά το ΑΚΕΛ εγείρει ερωτήματα για τον λόγο που η Εισαγγελία προχώρησε σε αναστολή της ποινικής δίωξης, θέτοντας θέμα πολιτικών παρεμβάσεων ή σκοπιμοτήτων. Το ΑΚΕΛ υποστηρίζει ότι η σιωπή της κυβέρνησης και οι αόριστες τοποθετήσεις του ΔΗΣΥ δεν είναι τυχαίες, ενώ καλεί τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα να αναλάβει την πολιτική ευθύνη και να παραιτηθεί, τονίζοντας ότι η απόφαση του ΕΔΑΔ αποδεικνύει την αποτυχία του κυπριακού κράτους να προστατεύσει το θύμα και να εξασφαλίσει δικαιοσύνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

ΒΡΑΒΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΘΟΚ 2025: Νέος αέρας στον θεσμό – Όλες οι υποψηφιότητες πριν τη μεγάλη βραδιά

Με ανανεωμένη δομή και στόχο την ανάδειξη του συνόλου...

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΥΛΟΥ: Ο αφανής ήρωας που έσωσε 78χρονο από βέβαιο πνιγμό – Καμία αναγνώριση από τις αρχές-(Φώτο)

Μια δύσκολη επιχείρηση διάσωσης εκτυλίχθηκε πριν λίγες ημέρες σε...

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ: Κλιμακώνουν με μπλόκα και πορεία στο Προεδρικό – Στα άκρα η ένταση για τον αφθώδη πυρετό

Σε τροχιά κλιμάκωσης εισέρχονται οι κινητοποιήσεις των κτηνοτρόφων, οι...

Stelios Bi-Communal Awards for Business Co-operation in Cyprus

€500.000 για συνεργασίες που ενώνουν Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους για...

«ΕΝΟΙΚΙΟ ΕΝΑΝΤΙ ΔΟΣΗΣ»: Ποιοι είναι δικαιούχοι και πώς λειτουργεί το σχέδιο στήριξης δανειοληπτών

Σε εφαρμογή τίθεται το σχέδιο «Ενοίκιο έναντι Δόσης», το...

Topics

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ: Κλιμακώνουν με μπλόκα και πορεία στο Προεδρικό – Στα άκρα η ένταση για τον αφθώδη πυρετό

Σε τροχιά κλιμάκωσης εισέρχονται οι κινητοποιήσεις των κτηνοτρόφων, οι...

Stelios Bi-Communal Awards for Business Co-operation in Cyprus

€500.000 για συνεργασίες που ενώνουν Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους για...

Chef’s Kiss: Το πιο «νόστιμο» διήμερο επιστρέφει στη Μαρίνα Αγίας Νάπας!

Μετά την τεράστια επιτυχία της πρώτης χρονιάς, το Chef’s...

Related Articles

Popular Categories