Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου, 2025
5.3 C
Cyprus

ΔΡ. ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΚΟΥΤΑ: Έφυγε από τη ζωή μια ξεχωριστή ακαδημαϊκός- Είχε βραβευθεί για τη πολύτιμη προσφορά της από το ΤΕΠΑΚ

- Advertisement -

Θλίψη επικρατεί στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου μετά την είδηση του θανάτου της καθηγήτριας Χριστιάνας Κούτα η οποία μάλιστα είχε βραβευθεί για θέματα ισότητας από το ΤΕΠΑΚ

Την είδηση του θανάτου της έκανε γνωστή ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου ο οποίος σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μίλησε για το θάνατο της αγαπημένης συναδέλφου του καθηγήτρια Τμήματος Νοσυλευτικής, Δρ. Χριστιάνας Κούτα.

«Είμαι συγκλονισμένος γιατί μόλις ενημερώθηκα για τον θάνατο της αγαπητής μας συναδέλφου Χριστιάνας Κούτα. Έχω χάσει μια συνάδελφο, μια συνεργάτη, μια φίλη. Με τη Χριστιάνα είχα την τιμή να συνεργαστώ σε σειρά ερευνητικών έργων και συχνά ζητούσα τη συμβουλή της σε πολλά θέματα διοίκησης. Ένας άνθρωπος με πλούσιο χαρακτήρα, ευγένεια, καλοσύνη, αγάπη και κατανόηση για όλους».

Το ΤΕΠΑΚ έχει χάσει ένα από τα πρώτα μέλη του, η καθηγήτρια Χριστιάνα Κούτα διατέλεσε πρόεδρος του τμήματος Νοσηλευτικής και μέλος του Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ. Η επιστήμη χάνει μια άξια ακαδημαϊκό που έχει προσφέρει πάρα πολλά στο τομέα της Νοσηλευτικής. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια της, αιωνία να είναι η μνήμη της».

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα και συγκεκριμένα το Φεβρουαρίου του 2023, η Χριστιάνα Κούτα είχε βραβευθεί από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) για την πολύτιμη και πολυετή προσφορά της στην επιστημονική έρευνα, για την κοινωνική τους προσφορά αλλά και για το γεγονός ότι αποτελούν πηγή έμπνευσης και δύναμης σε ζητήματα έμφυλης ισότητας. Επρόκειτο για την πρώτη, τιμητική, τελετή βράβευσης του ΤΕΠΑΚ σε θέματα ισότητας, η οποία πραγματοποιήθηκε σε κλίμα αμοιβαίου σεβασμού, ευγνωμοσύνης και συγκίνησης.

Hot this week

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΝΑΜΜΕΝΩΝ ΚΕΡΙΩΝ: Μικρές φλόγες που δεν σβήνουν ποτέ

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Γονέων και Φίλων της Παιδοογκολογικής Μονάδας...

«ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΙ ΩΡΑΙΑ»: Αφιέρωμα στο Ίδρυμα «Αλκίνοος Αρτέμιου»–Η εκπομπή που δίνει φωνή για τους καρκινοπαθείς

Ένα ιδιαίτερο και βαθιά ανθρώπινο αφιέρωμα παρουσιάζει αυτή την...

ΣΙΔΝΕΪ: Πατέρας και γιος οι δύο δράστες που σκόρπισαν τον θάνατο- (Βίντεο)

Πατέρας και γιος είναι οι δράστες που σκόρπισαν τον...

ΑΝ ΚΡΥΨΕΙΣ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ, δεν την εξαφανίζεις

ΓΡΑΦΕΙ: O Παπα - Ράτσης Το έχουμε πει και θα...

Topics

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΝΑΜΜΕΝΩΝ ΚΕΡΙΩΝ: Μικρές φλόγες που δεν σβήνουν ποτέ

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Γονέων και Φίλων της Παιδοογκολογικής Μονάδας...

ΣΙΔΝΕΪ: Πατέρας και γιος οι δύο δράστες που σκόρπισαν τον θάνατο- (Βίντεο)

Πατέρας και γιος είναι οι δράστες που σκόρπισαν τον...

ΑΝ ΚΡΥΨΕΙΣ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ, δεν την εξαφανίζεις

ΓΡΑΦΕΙ: O Παπα - Ράτσης Το έχουμε πει και θα...

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗ: Για το τρομοκρατικό χτύπημα στο Σίδνεϊ-12 άτομα έχασαν τη ζωή τους-(Βίντεο)

Ανακοίνωση διεθνούς καταδίκης έρχεται μετά την τρομοκρατική επίθεση στην...

Related Articles

Popular Categories