ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΑ: Πώς σχολιάζουν την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων- «Η χειρότερη που έχει γίνει ποτέ»-(Βίντεο)

Ποικίλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η χθεσινή τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων και σήμερα είναι το κύριο θέμα στα περισσότερα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Η εκδήλωση, η οποία για πρώτη φορά στην ιστορία δεν έγινε στο στάδιο αλλά στις όχθες του Σηκουάνα, έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις.

Σύμφωνα με το CNN, η τελετή ήταν «μοναδική και διαφορετική από κάθε άλλη», και αν και δεν ανταγωνίστηκε ακριβώς τις προσδοκίες των διοργανωτών, χαρακτηρίστηκε ως «αλλόκοτη και όμορφη» με αξέχαστα στοιχεία.

Από την άλλη, το BBC επαινεί την τελετή για το «μοναδικό στυλ που έφερε στο Παρίσι», αποκαλώντας την «το μεγαλύτερο σόου στη γη». Σημειώνει ότι, παρά τη δυνατή βροχή που ανάγκασε τους αθλητές να φορέσουν αδιάβροχα και να κρατούν ομπρέλες, η παράσταση που παρουσίασαν περίπου 2.000 καλλιτέχνες, μουσικοί και χορευτές, παραμένει ένα ζωντανό ταξίδι στη γαλλική ιστορία, τέχνη και αθλητισμό.

Αντίθετα, η βρετανική Daily Mail κατακρίνει την τελετή, χαρακτηρίζοντάς την ως «την χειρότερη που έχει γίνει ποτέ». Σημειώνει διάφορες ατυχίες, όπως λάθη με τα ονόματα των χωρών, τοποθέτηση της ολυμπιακής σημαίας και περίεργες στιγμές, όπως η αποκεφαλισμένη Μαρία Αντουανέτα που τραγουδά. Κατηγορεί επίσης το σόου για βεβήλωση του Μυστικού Δείπνου και το χαρακτηρίζει «παρωδία».

Στην πεζογέφυρα Debilly του Παρισιού είχε στηθεί μια πασαρέλα, όπου μοντέλα διαφορετικών ηλικιών και σεξουαλικών προτιμήσεων παρουσίασαν δημιουργίες νέων Γάλλων σχεδιαστών, ενώ η μουσική επιμέλεια ήταν υπό την ευθύνη της DJ Μπάρμπαρα Μπούτς.

Hot this week

ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ: Έγινε για 3η φορά μαμά – Η δύσκολη γέννα και το πρώτο «θαύμα» στην αγκαλιά της

Μητέρα για τρίτη φορά έγινε η ηθοποιός Χριστιάνα Θεοδώρου,...

ΚΥΨΕΛΗ: Οργή για το κατεψυγμένο βρέφος – Πολίτες ζητούν ακόμη και την επαναφορά της θανατικής ποινής

Οργή και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη η...

ΠΕΤΡΟΥΛΑ ΑΡΓΥΡΟΥ: Πίσω στα παλιά λημέρια μετά από 20 χρόνια – Επιστροφή στο «Φιλελεύθερο» και στο ρεπορτάζ

Είκοσι χρόνια μετά, η Πετρούλα Αργυρού επέστρεψε στα παλιά...

ΝΑΥΑΓΙΟ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ: Παύθηκε ο «υπουργός» Μεταφορών Ερχάν Αρικλί – «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε καμία σκιά στην έρευνα»

Στην απομάκρυνση του «υπουργού Δημοσίων Έργων και Μεταφορών» Ερχάν...

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΤΑΜΙΤΗΣ: Έσβησε στην άσφαλτο ο 76χρονος – Τον παρέσυρε λεωφορείο ενώ προσπαθούσε να μετακινήσει ψυγείο

Στη δημοσιότητα έδωσε η Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων τα...

Topics

ΦΡΕΝΑΡΟΣ: Έσωσαν τις γάτες από τον θάνατο – Τους ζήτησαν να γκρεμίσουν το καταφύγιό τους-(Φώτο)

Έντονη συγκίνηση προκαλεί ανάρτηση που αφορά αποικία γατών στον...

Related Articles

Popular Categories