ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΑ: Πώς σχολιάζουν την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων- «Η χειρότερη που έχει γίνει ποτέ»-(Βίντεο)

Ποικίλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η χθεσινή τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων και σήμερα είναι το κύριο θέμα στα περισσότερα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Η εκδήλωση, η οποία για πρώτη φορά στην ιστορία δεν έγινε στο στάδιο αλλά στις όχθες του Σηκουάνα, έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις.

Σύμφωνα με το CNN, η τελετή ήταν «μοναδική και διαφορετική από κάθε άλλη», και αν και δεν ανταγωνίστηκε ακριβώς τις προσδοκίες των διοργανωτών, χαρακτηρίστηκε ως «αλλόκοτη και όμορφη» με αξέχαστα στοιχεία.

Από την άλλη, το BBC επαινεί την τελετή για το «μοναδικό στυλ που έφερε στο Παρίσι», αποκαλώντας την «το μεγαλύτερο σόου στη γη». Σημειώνει ότι, παρά τη δυνατή βροχή που ανάγκασε τους αθλητές να φορέσουν αδιάβροχα και να κρατούν ομπρέλες, η παράσταση που παρουσίασαν περίπου 2.000 καλλιτέχνες, μουσικοί και χορευτές, παραμένει ένα ζωντανό ταξίδι στη γαλλική ιστορία, τέχνη και αθλητισμό.

Αντίθετα, η βρετανική Daily Mail κατακρίνει την τελετή, χαρακτηρίζοντάς την ως «την χειρότερη που έχει γίνει ποτέ». Σημειώνει διάφορες ατυχίες, όπως λάθη με τα ονόματα των χωρών, τοποθέτηση της ολυμπιακής σημαίας και περίεργες στιγμές, όπως η αποκεφαλισμένη Μαρία Αντουανέτα που τραγουδά. Κατηγορεί επίσης το σόου για βεβήλωση του Μυστικού Δείπνου και το χαρακτηρίζει «παρωδία».

Στην πεζογέφυρα Debilly του Παρισιού είχε στηθεί μια πασαρέλα, όπου μοντέλα διαφορετικών ηλικιών και σεξουαλικών προτιμήσεων παρουσίασαν δημιουργίες νέων Γάλλων σχεδιαστών, ενώ η μουσική επιμέλεια ήταν υπό την ευθύνη της DJ Μπάρμπαρα Μπούτς.

Hot this week

ΑΓΙΑ ΦΥΛΑ: Στις φλόγες όχημα στον κυκλικό κόμβο – Επί τόπου η Πυροσβεστική – Πυκνή κίνηση (Βίντεο)

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Τρίτης, 8 Σεπτεμβρίου 2026,...

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ: Μη παραδοχή από 46χρονο πατέρα και τα δύο ενήλικα παιδιά του για 122 σοβαρές κατηγορίες

Μη παραδοχή στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν απάντησαν σήμερα ενώπιον...

ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΔΡΟΥΣΙΩΤΗΣ: «Πήραν κατάθεση και από τον τυπογράφο» – Νέα αιχμηρή ανάρτηση για το «Κράτος Μαφία»

Στη διαδικασία διερεύνησης γύρω από το βιβλίο του «Κράτος...

Topics

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ: Μη παραδοχή από 46χρονο πατέρα και τα δύο ενήλικα παιδιά του για 122 σοβαρές κατηγορίες

Μη παραδοχή στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν απάντησαν σήμερα ενώπιον...

ΔΗΜΟΤΙΚΑ: Ξεκινούν χωρίς βιβλία – Έντονες αντιδράσεις από εκπαιδευτικούς

Προβληματισμό και αντιδράσεις προκαλεί η καθυστέρηση στην παράδοση σχολικών...

Related Articles

Popular Categories