ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΓΗΣ: ΓΝΩΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΗΝΥΜΑ

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γης γιορτάζεται σήμερα 22 Απριλίου και γνωστά πρόσωπα της επικαιρότητας θέλησαν από το πρωί να στείλουν το δικό τους μήνυμα αισιοδοξίας και περιβαλλοντικής συνείδησης. Η έμπνευση του θεσμού αποδίδεται στον ακτιβιστή Τζον Μακ Κόννελλ.  To 2009, τα Ηνωμένα Έθνη όρισαν τις 22 Απριλίου ως «Διεθνή Ημέρα της Μητέρας Γης». Η Ημέρα της Γης έχει προγραμματιστεί για τις 22 Απριλίου τουλάχιστον μέχρι το 2025.

ΑΝΙΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

«Η Παγκόσμια Ημέρας Γης πρέπει να γίνει η αφορμή για να αλλάξουμε τρόπο σκέψης. Να αλλάξουμε πρακτικές. Η προστασία της γης, των ζωντανών οργανισμών της, των βιοτόπων της, της ζωής της ίδιας, επιβάλλεται να γίνει τρόπος ζωής. Όχι μόνο για τα άτομα σε προσωπικό επίπεδο αλλά και για τα ίδια τα κράτη στο σύνολό τους.  Η Περιβαλλοντική συνείδηση δεν μπορεί να είναι μόνο προσωπική επιλογή και κατεύθυνση. Υποχρέωση μας να οδηγήσουμε τον πλανήτη μας σ’ ένα καλύτερο μέρος να ζούμε εμείς και οι επόμενες γενιές».

ΚΛΕΛΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

«Εργαζόμαστε για αυτή τη μέρα κάθε μέρα. Η σημερινή δεν μπορεί να είναι μέρα γιορτής, αλλά προβληματισμού και αναγνώρισης για όσα μας προσφέρει και πώς εμείς της συμπεριφερόμαστε. Η Γη έχει τους δικούς της κανόνες και τους δικούς της ρυθμούς. Ο καλύτερος τρόπος να την υπηρετούμε είναι γνωρίζοντας την, και προσαρμόζοντας την καθημερινότητα μας στις δικές της λειτουργίες. Η αξίωσή μας ως δυνατοί και ισχυρότεροι, με τη λαθεμένη εντύπωση ότι μπορούμε να σώσουμε τη γη μάς έχει αποπροσανατολίσει από τον πραγματικό στόχο που δεν είναι άλλος από το να σώσουμε εν τέλει το ανθρώπινο γένος και όλα τα πλάσματα με τα οποία μοιραζόμαστε τον πλανήτη μας.  Οι πληγές που δημιουργούμε καθημερινά στον πλανήτη επουλώνονται από τον ίδιο. Περνά χρόνος, αλλά επανέρχεται. Το πρόβλημα που εντοπίζεται αφορά εμάς και όλα όσα με τα οποία καλούμαστε να συνυπάρξουμε.  Παράγουμε ρύπους, οι οποίοι γίνονται ο αέρας που αναπνέουμε. Μολύνουμε τη γη με αλόγιστη χρήση φυτοφαρμάκων, ανεξέλεγκτη απόθεση σκουπιδιών και αποβλήτων, κι αυτά γίνονται το νερό που πίνουμε και η τροφή που καταναλώνουμε. Η βιοποικιλότητα και οι οικοσυστημικές της υπηρεσίες για χρόνια ήταν στη διάθεση μας ΔΩΡΕΑΝ. Εμείς, αλόγιστα ξοδεύαμε χωρίς να εξετάσουμε το απόθεμα. Φτάσαμε σήμερα στο σημείο μηδέν συνειδητοποιώντας ότι δεν είναι ανεξάντλητοι οι πόροι. Στο σημείο εκείνο που συνειδητοποιούμε περισσότερο από ποτέ, πόσο παρασιτικά λειτουργήσαμε για δεκαετίες. Η επιλογή που μας μένει είναι να στραφούμε με σεβασμό προς τη Μάνα Γη και να επουλώσουμε κατά το μέγιστο δυνατό τις πληγές της. Η στροφή προς την Κυκλική Οικονομία είναι ο μόνος δρόμος. Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία κλειδώνει πλείστα όσων οφείλουμε για να έχουμε ελπίδες καλύτερης διαβίωσης για εμάς και τα παιδιά μας».

ΣΑΒΙΑ ΟΡΦΑΝΙΔΟΥ

«Παγκόσμια Ημέρα της Γης!  Στόχος μας η ευαισθητοποίηση της ανθρωπότητας για ένα «πράσινο» μέλλον, ένα μέλλον όπου ο ανθρωπος και το περιβάλλον θα συνυπάρχουν σε αρμονία. Είναι επιτακτική η ανάγκη για προώθηση των δράσεων της Πράσινης Συμφωνίας και της Συμφωνίας του Παρισιού για την κλιματική ουδετερότητα. Υποχρέωση όλων μας να σεβόμαστε το περιβάλλον για ένα καλύτερο μέλλον για μας και για τα παιδιά μας»

ΘΕΟΔΩΡΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ

«ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΓΗΣ

22 Απριλίου Διεθνή Ημέρα της Μητέρας Γης σήμερα, ημέρα ευαισθητοποίησης και συνειδητοποίησης των συνεπειών της επέμβασης του ανθρώπου στο περιβάλλον. Δεν πρέπει να υπάρχει καμία πολιτική η οποία να μην ενσωματώνει και την προστασία του περιβάλλοντος. Γιατί μόνο με την καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης μπορεί να πάει μπροστά μια κοινωνία!»


ΡΕΝΑ ΔΗΜΟΣΘΕΝΟΥΣ

«Σήμερα, υποσχόμαστε να κάνουμε την γη ένα καλύτερο μέρος».

Hot this week

BLUE ISLAND: Τραγανοί αθερινοκεφτέδες από τη Χρύσω Λέφου – Η γεύση της θάλασσας στο πιάτο μας

Οι Αθερινοκεφτέδες είναι από εκείνους τους μεζέδες που δύσκολα...

BLUE ISLAND: Κυπριακός τόνος γιαχνιστός με άρωμα παράδοσης-(Βίντεο)

Ο τόνος γιαχνιστός από τις Ψαραγορές Blue Island είναι...

ΠΑΦΟΣ: Στη φυλακή για οκτώ ημέρες ο 30χρονος για τους πυροβολισμούς στο κέντρο της πόλης

Στην έκδοση διατάγματος οκταήμερης προσωποκράτησης προχώρησε σήμερα, Παρασκευή το Δικαστήριο...

BLUE ISLAND: Το χταπόδι κρασάτο που φέρνει την Αμμόχωστο στο πιάτο σας

Οι Ψαραγορές Blue Island μάς ταξιδεύουν στις γεύσεις της...

ΕΚΑΝΕ ΠΙΣΩ Ο ΤΡΑΜΠ: Η δήλωση για το Ιράν έριξε τις τιμές του πετρελαίου

Ανάσα στις διεθνείς αγορές πετρελαίου έφερε η δήλωση του...

Topics

BLUE ISLAND: Τραγανοί αθερινοκεφτέδες από τη Χρύσω Λέφου – Η γεύση της θάλασσας στο πιάτο μας

Οι Αθερινοκεφτέδες είναι από εκείνους τους μεζέδες που δύσκολα...

BLUE ISLAND: Κυπριακός τόνος γιαχνιστός με άρωμα παράδοσης-(Βίντεο)

Ο τόνος γιαχνιστός από τις Ψαραγορές Blue Island είναι...

ΠΑΦΟΣ: Στη φυλακή για οκτώ ημέρες ο 30χρονος για τους πυροβολισμούς στο κέντρο της πόλης

Στην έκδοση διατάγματος οκταήμερης προσωποκράτησης προχώρησε σήμερα, Παρασκευή το Δικαστήριο...

BLUE ISLAND: Το χταπόδι κρασάτο που φέρνει την Αμμόχωστο στο πιάτο σας

Οι Ψαραγορές Blue Island μάς ταξιδεύουν στις γεύσεις της...

ΕΚΑΝΕ ΠΙΣΩ Ο ΤΡΑΜΠ: Η δήλωση για το Ιράν έριξε τις τιμές του πετρελαίου

Ανάσα στις διεθνείς αγορές πετρελαίου έφερε η δήλωση του...

ΝΕΑ ΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ ΒΙΣΣΗ-ΚΑΡΒΕΛΑ: Στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ τα εκατομμύρια του ΟΑΚΑ

Από προσωπική και επαγγελματική διαμάχη, σε μια υπόθεση με...

ΛΑΡΝΑΚΑ: Μεγάλη πυρκαγιά σε αποθήκη – Μαύροι καπνοί σκέπασαν τον ουρανό-(Βίντεο)

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης, 8 Οκτωβρίου,...

ÓRIS X THE CLUMSIES

Μια μοναδική συνεργασία συνεχίζεται στο Trilogy Το ÓRIS Fire...

Related Articles

Popular Categories