ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΓΗΣ: ΓΝΩΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΗΝΥΜΑ

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γης γιορτάζεται σήμερα 22 Απριλίου και γνωστά πρόσωπα της επικαιρότητας θέλησαν από το πρωί να στείλουν το δικό τους μήνυμα αισιοδοξίας και περιβαλλοντικής συνείδησης. Η έμπνευση του θεσμού αποδίδεται στον ακτιβιστή Τζον Μακ Κόννελλ.  To 2009, τα Ηνωμένα Έθνη όρισαν τις 22 Απριλίου ως «Διεθνή Ημέρα της Μητέρας Γης». Η Ημέρα της Γης έχει προγραμματιστεί για τις 22 Απριλίου τουλάχιστον μέχρι το 2025.

ΑΝΙΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

«Η Παγκόσμια Ημέρας Γης πρέπει να γίνει η αφορμή για να αλλάξουμε τρόπο σκέψης. Να αλλάξουμε πρακτικές. Η προστασία της γης, των ζωντανών οργανισμών της, των βιοτόπων της, της ζωής της ίδιας, επιβάλλεται να γίνει τρόπος ζωής. Όχι μόνο για τα άτομα σε προσωπικό επίπεδο αλλά και για τα ίδια τα κράτη στο σύνολό τους.  Η Περιβαλλοντική συνείδηση δεν μπορεί να είναι μόνο προσωπική επιλογή και κατεύθυνση. Υποχρέωση μας να οδηγήσουμε τον πλανήτη μας σ’ ένα καλύτερο μέρος να ζούμε εμείς και οι επόμενες γενιές».

ΚΛΕΛΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

«Εργαζόμαστε για αυτή τη μέρα κάθε μέρα. Η σημερινή δεν μπορεί να είναι μέρα γιορτής, αλλά προβληματισμού και αναγνώρισης για όσα μας προσφέρει και πώς εμείς της συμπεριφερόμαστε. Η Γη έχει τους δικούς της κανόνες και τους δικούς της ρυθμούς. Ο καλύτερος τρόπος να την υπηρετούμε είναι γνωρίζοντας την, και προσαρμόζοντας την καθημερινότητα μας στις δικές της λειτουργίες. Η αξίωσή μας ως δυνατοί και ισχυρότεροι, με τη λαθεμένη εντύπωση ότι μπορούμε να σώσουμε τη γη μάς έχει αποπροσανατολίσει από τον πραγματικό στόχο που δεν είναι άλλος από το να σώσουμε εν τέλει το ανθρώπινο γένος και όλα τα πλάσματα με τα οποία μοιραζόμαστε τον πλανήτη μας.  Οι πληγές που δημιουργούμε καθημερινά στον πλανήτη επουλώνονται από τον ίδιο. Περνά χρόνος, αλλά επανέρχεται. Το πρόβλημα που εντοπίζεται αφορά εμάς και όλα όσα με τα οποία καλούμαστε να συνυπάρξουμε.  Παράγουμε ρύπους, οι οποίοι γίνονται ο αέρας που αναπνέουμε. Μολύνουμε τη γη με αλόγιστη χρήση φυτοφαρμάκων, ανεξέλεγκτη απόθεση σκουπιδιών και αποβλήτων, κι αυτά γίνονται το νερό που πίνουμε και η τροφή που καταναλώνουμε. Η βιοποικιλότητα και οι οικοσυστημικές της υπηρεσίες για χρόνια ήταν στη διάθεση μας ΔΩΡΕΑΝ. Εμείς, αλόγιστα ξοδεύαμε χωρίς να εξετάσουμε το απόθεμα. Φτάσαμε σήμερα στο σημείο μηδέν συνειδητοποιώντας ότι δεν είναι ανεξάντλητοι οι πόροι. Στο σημείο εκείνο που συνειδητοποιούμε περισσότερο από ποτέ, πόσο παρασιτικά λειτουργήσαμε για δεκαετίες. Η επιλογή που μας μένει είναι να στραφούμε με σεβασμό προς τη Μάνα Γη και να επουλώσουμε κατά το μέγιστο δυνατό τις πληγές της. Η στροφή προς την Κυκλική Οικονομία είναι ο μόνος δρόμος. Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία κλειδώνει πλείστα όσων οφείλουμε για να έχουμε ελπίδες καλύτερης διαβίωσης για εμάς και τα παιδιά μας».

ΣΑΒΙΑ ΟΡΦΑΝΙΔΟΥ

«Παγκόσμια Ημέρα της Γης!  Στόχος μας η ευαισθητοποίηση της ανθρωπότητας για ένα «πράσινο» μέλλον, ένα μέλλον όπου ο ανθρωπος και το περιβάλλον θα συνυπάρχουν σε αρμονία. Είναι επιτακτική η ανάγκη για προώθηση των δράσεων της Πράσινης Συμφωνίας και της Συμφωνίας του Παρισιού για την κλιματική ουδετερότητα. Υποχρέωση όλων μας να σεβόμαστε το περιβάλλον για ένα καλύτερο μέλλον για μας και για τα παιδιά μας»

ΘΕΟΔΩΡΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ

«ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΓΗΣ

22 Απριλίου Διεθνή Ημέρα της Μητέρας Γης σήμερα, ημέρα ευαισθητοποίησης και συνειδητοποίησης των συνεπειών της επέμβασης του ανθρώπου στο περιβάλλον. Δεν πρέπει να υπάρχει καμία πολιτική η οποία να μην ενσωματώνει και την προστασία του περιβάλλοντος. Γιατί μόνο με την καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης μπορεί να πάει μπροστά μια κοινωνία!»


ΡΕΝΑ ΔΗΜΟΣΘΕΝΟΥΣ

«Σήμερα, υποσχόμαστε να κάνουμε την γη ένα καλύτερο μέρος».

Hot this week

ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ 2026: 5 λάθη που κάνουμε όλοι — και πώς να ψωνίσεις πραγματικά έξυπνα φέτος

Η ταμπέλα «-50%» κάνει κάτι στον εγκέφαλό μας. Ας...

ΩΡΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ ΓΙΑ «ΣΑΝΤΗ»: Αύριο οι απαντήσεις της Αστυνομίας για την πολύκροτη υπόθεση

Ανακοινώνεται το πόρισμα Αύριο, Τετάρτη, η Αστυνομία αναμένεται να παρουσιάσει...

Η ΚΥΠΡΟΣ ΣΤΗΝ «ΚΟΚΚΙΝΗ ΖΩΝΗ» ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ: Έρχονται ευρωπαϊκά αεροσκάφη και εκατοντάδες πυροσβέστες για την αντιπυρική περίοδο

Στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού σχεδιασμού Η Κύπρος συγκαταλέγεται στις χώρες...

ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΘΑΝΑΤΟ ΜΙΚΡΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ: Νέα τροπή στη δίκη – Η υπεράσπιση ζητά να εξεταστεί η νοητική κατάσταση της μητέρας

Διαδικαστικό αίτημα στην έναρξη της συνεδρίασης Με αίτημα της υπεράσπισης...

DASH CAM: Η κάμερα στο αυτοκίνητο γίνεται «μάρτυρας» στα τροχαία – Τι αλλάζει από τον Ιούλιο

Νομοθετική κάλυψη για τις κάμερες οχημάτων Από τις 23 Ιουλίου...

Topics

ΩΡΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ ΓΙΑ «ΣΑΝΤΗ»: Αύριο οι απαντήσεις της Αστυνομίας για την πολύκροτη υπόθεση

Ανακοινώνεται το πόρισμα Αύριο, Τετάρτη, η Αστυνομία αναμένεται να παρουσιάσει...

DASH CAM: Η κάμερα στο αυτοκίνητο γίνεται «μάρτυρας» στα τροχαία – Τι αλλάζει από τον Ιούλιο

Νομοθετική κάλυψη για τις κάμερες οχημάτων Από τις 23 Ιουλίου...

ΝΕΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΑΠΑΤΗ: Προσποιούνται οργανισμούς πληρωμών και «ψαρεύουν» στοιχεία πολιτών

Αυτόματες κλήσεις με στόχο τους πολίτες Πολλαπλές αναφορές για απόπειρες...

ΦΑΒΟΡΙ ΓΙΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ: Ο υπερυπολογιστή Οpta είπε και ελάλησε!

Οι προβλέψεις πριν από τη μεγάλη σέντρα Με αντίστροφη μέτρηση...

Related Articles

Popular Categories