ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΜΠΡΙΑΝΙΔΗΣ: Ζητά άμεση παρέμβαση Χριστοδουλίδη για την οικονομική στήριξη των οικογενειών με άτομα με αναπηρία-Αναπάντητες επιστολές από το 2024

Ο πρόεδρος της Οργάνωσης Παραπληγικών Κύπρου, Δημήτρης Λαπριανίδης, καταγγέλλει με έντονη απογοήτευση την αδιαφορία του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας απέναντι στις εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις που βιώνουν οι οικογένειες με άτομα με αναπηρία. Μάλιστα, τονίζει την άμεση ανάγκη για παρέμβαση από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, προκειμένου να δοθεί επιτέλους λύση στα προβλήματα που ταλανίζουν αυτές τις οικογένειες.

Αναφέρει τις συγκλονιστικές ιστορίες ανθρώπων που παλεύουν καθημερινά για να προσφέρουν τα απαραίτητα στους αγαπημένους τους, αλλά χωρίς να λαμβάνουν την απαιτούμενη στήριξη από το κράτος. Αυτή η αδράνεια και η γραφειοκρατία κρατά τους πολίτες εγκλωβισμένους σε μια αυξανόμενη οικονομική πίεση, ενώ η αγωνία για την επιβίωση και την αξιοπρέπεια τους εντείνεται.

Ο κ. Λαμπριανίδης εκφράζει ξεκάθαρα την απογοήτευσή του και την αγανάκτησή του, τονίζοντας ότι οι αρμόδιες αρχές αγνοούν τις εκκλήσεις των οικογενειών με άτομα με αναπηρία, παρά τις συνεχείς προσπάθειές τους να επικοινωνήσουν και να εκφράσουν τις ανησυχίες και τις ανασφάλειές τους. Ο ίδιος ακούει καθημερινά τις κραυγές αγωνίας τους και απαιτεί με έμφαση από το κράτος να προσφέρει υπεύθυνη και αξιοπρεπή στήριξη.

Ο ίδιος είναι καθημερινά σε επαφή με οικογένειες που βρίσκονται σε απελπισία, τονίζει ότι οι επιστολές της προς το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας παραμένουν αναπάντητες, αφήνοντας τις οικογένειες χωρίς καμία προοπτική. Τα τηλεφωνήματα που δέχεται από πολίτες που παρακαλούν για βοήθεια δεν σταματούν να έρχονται, και κάθε φορά η απογοήτευση μεγαλώνει, αφού δεν φαίνεται να υπάρχει καμία επίσημη αντίδραση για την επίλυση του προβλήματος.

Με σθένος, επισημαίνει ότι η στήριξη που πρέπει να παρέχεται από το κράτος δεν μπορεί να είναι φιλανθρωπική. Η υποστήριξη που χρειάζονται τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους πρέπει να είναι αξιοπρεπής και με πλήρη σεβασμό στις ανάγκες τους. Η αγωνία της για ένα σύστημα πρόνοιας που να σέβεται τα δικαιώματα αυτών των πολιτών είναι βαθιά και αληθινή.

«Η αξιοπρέπεια και η ανθρωπιά πρέπει να είναι πάντα στην πρώτη γραμμή», καταλήγει, με μια απόλυτη έκκληση για δικαιοσύνη και στήριξη.

Αναφερόμενος στην ανάγκη για άμεση αλλαγή στον νόμο για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, ο κ. Λαπριανίδης, ζητά από τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη να αναλάβει πρωτοβουλία για να διορθωθεί αυτή η αδικία και να διασφαλιστεί ότι κανένας πολίτης, και ιδιαίτερα οι οικογένειες με άτομα με αναπηρία, δεν θα μείνει χωρίς την στήριξη που τους αξίζει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

ΑΓΛΑΝΤΖΙΑ: Ξεκίνησε η ψηφοφορία για την εκλογή νέου Αντιδημάρχου

Άνοιξαν το πρωί της Κυριακής 28 Ιουνίου οι κάλπες...

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Βλάβη στο δίκτυο της ΑΗΚ άφησε χωρίς ρεύμα τέσσερις περιοχές

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα παραμένουν από το πρωί της Κυριακής...

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Διπλασιάζει τα πρόστιμα για τα social media των ανηλίκων – Τι ισχύει στην Κύπρο

Η Αυστραλία εντείνει την προσπάθειά της να περιορίσει την...

ΛΑΓΟΚΕΦΑΛΟΙ: Η Κύπρος απομάκρυνε πάνω από 100 τόνους – Το μοντέλο που ακολουθεί η Ελλάδα

Περισσότερους από 100 τόνους λαγοκέφαλου έχει απομακρύνει η Κύπρος...

Topics

ΑΓΛΑΝΤΖΙΑ: Ξεκίνησε η ψηφοφορία για την εκλογή νέου Αντιδημάρχου

Άνοιξαν το πρωί της Κυριακής 28 Ιουνίου οι κάλπες...

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Βλάβη στο δίκτυο της ΑΗΚ άφησε χωρίς ρεύμα τέσσερις περιοχές

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα παραμένουν από το πρωί της Κυριακής...

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Διπλασιάζει τα πρόστιμα για τα social media των ανηλίκων – Τι ισχύει στην Κύπρο

Η Αυστραλία εντείνει την προσπάθειά της να περιορίσει την...

ΛΑΓΟΚΕΦΑΛΟΙ: Η Κύπρος απομάκρυνε πάνω από 100 τόνους – Το μοντέλο που ακολουθεί η Ελλάδα

Περισσότερους από 100 τόνους λαγοκέφαλου έχει απομακρύνει η Κύπρος...

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ανθρωποκυνηγητό στον Στρόβολο – Άνδρας φέρεται να μαχαίρωσε τη σύζυγο και την πεθερά του

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα του Σαββάτου στον Στρόβολο, έπειτα...

ΙΣΤΙΟΦΟΡΟ «ELISAVET»: Προσφέρει μοναδικές θαλάσσιες εμπειρίες στις ακτές της Κύπρου

Η ζήτηση για εξατομικευμένες και ποιοτικές εμπειρίες αναψυχής στη...

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Ο ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ για το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας για Άτομα με Αυτισμό

Οκτώ αρχιτεκτονικά γραφεία έλαβαν βραβεία και τιμητικές διακρίσεις Το έργο,...

Related Articles

Popular Categories