Τετάρτη, 11 Μαρτίου, 2026
5.3 C
Cyprus

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ: KAKOΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ (βίντεο)

Το χειροκρότημα του κοινού είναι αυτό που θέλει ο Γρηγόρης Βαλτινός και όχι τις διαδικτυακές προβολές, θεωρώντας ότι με αυτό τον τρόπο κακοποιείται η τέχνη του θεάτρου. Πιστεύει ότι μέσα στις θεατρικές αίθουσες ο κόσμος έχει μια ομαδικότητα «Ο θεατής αισθάνεται στη θεατρική αίθουσα μία ομαδικότητα, μία συντροφικότητα, μία επικοινωνία. Αυτό είναι το χειροκρότημα. Γίνεται μία τεράστια έκπτωση. Δεν θα παθαίναμε τίποτα να μέναμε και 5 μήνες χωρίς θέατρο διότι ο κόσμος θα επέστρεφε με μεγαλύτερη λαχτάρα. Επιλέγω αυτό, λοιπόν, από το να κακοποιήσω την τέχνη μου».

Ο ταλαντούχος ηθοποιός μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Έλα Χαμογέλα» για το θέατρο, την τηλεόραση αλλά και την οικογένεια του. Ο ίδιος είναι προσγειωμένος και πατά γερά στην γη παρόλο τις επιτυχίες και τις συνεργασίες που είχε στην ζωή του, τόσο στο χώρο του θεάτρου όσο και της τηλεόρασης. Όταν ήταν σε νεαρή ηλικία συνεργάστηκε με μύθους της θεατρικής σκηνής όπως η Μελίνα Μερκούρη, η Αλίκη Βουγιουκλάκη, η Τζένη Καρέζη αλλά και τη Ζωή Λάσκαρη «Δεν πήραν τα μυαλά μου αέρα. Αντιμετωπίζω όλα τα πράγματα με μία ταπεινότητα. Αντί να πάρω αέρα, τρόμαξα».

«Αντιμετωπίζω όλα τα πράγματα με μία ταπεινότητα»

Ο Γρηγόρης Βαλτινός αναφέρει πώς ξεκίνησε τη καριέρα του «Όταν ξεκίνησα δεν είχα αυτοκίνητο,  τότε έπαιρνα το βασικό μισθό που ήταν 15.000 χιλιάρες δραχμές. Μόλις, λοιπόν είχα αυτό το καλό ξεκίνημα μου την «πέσανε» διάφορες παραστάσεις δεύτερης κατηγορίας, αλλά και βιντεοταινίες. Τότε, λοιπόν, μου δώσανε 2.000.000 δραχμές για να κάνω βιντεοταινία με τα οποία θα μπορούσα να αγοράσω πέντε αυτοκίνητα αλλά και να αγοράσω και διαμέρισμα. Δεν τα πήρα…και όλοι μου λέγανε ότι είμαι χαζός…. Έλεγα πάντοτε ότι θα τα πάρω αργότερα…Δεν πειράζει…»

Το αργότερα ήρθε όπως διευκρινίζει ο Γρηγόρης Βαλτινός μέσω της τηλεόρασης που την εκτιμάει αφάνταστα, γι’ αυτό άλλωστε είναι «γκρινιάρης» μαζί της. «Έκανα δουλειές για οικονομικούς λόγους. Η τηλεόραση πάντα βοηθάει».

«Στα παιδιά των γνωστών ηθοποιών ο ανταγωνισμός είναι κυρίως με τους γονείς»

Μιλώντας για τη προσωπική του ζωή ο δημοφιλής ηθοποιός διευκρινίζει ότι ο ένας του γιος ακολουθεί τα χνάρια του στην υποκριτική, αυτό δεν τον ευχαριστεί όμως ιδιαίτερα γιατί υπάρχει σύγκριση.  «Δεν ήθελα γιατί είναι μία πάρα πολύ δύσκολη δουλειά, απαιτεί θυσίες. Ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος. Και στα παιδιά των γνωστών ηθοποιών ο ανταγωνισμός είναι κυρίως με τους γονείς». Όσον αφορά την σύζυγό του «Η σύζυγός μου είχε μια αίσθηση ηθικής, δικαίου, χιούμορ και υπομονή». Ο ίδιος αναφέρει σε σχετική ερώτηση ότι «δεν ήταν δύσκολο να είναι σύζυγός του Γρηγόρη Βαλτινού. Γιατί κι εγώ ήμουν πάντα κοντά τους, πάντα εδώ».

https://streamable.com/t9ainp

Hot this week

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ: Παιδιά δημιουργούν φουλάρια στη Λεμεσό — «Χωρίς κανόνες, κάθε γραμμή μετρά»

Γέλια και χρώματα πλημμύρισαν το νηπιαγωγείο «Γελαστή Πολιτεία» στη...

ΛΑΡΝΑΚΑ: Bίντεο από τη φωτιά που προκλήθηκε σε διαμέρισμα-Το κτίριο εκκενώθηκε

Ένα βίντεο δείχνει τη φωτιά που ξέσπασε νωρίς το...

ΥΦ. ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ: Προσωρινή παράταση εισόδου για υπηκόους τρίτων χωρών λόγω κρίσης στη Μέση Ανατολή

Το Υφυπουργείο Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας ανακοίνωσε την εφαρμογή...

Topics

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ: Παιδιά δημιουργούν φουλάρια στη Λεμεσό — «Χωρίς κανόνες, κάθε γραμμή μετρά»

Γέλια και χρώματα πλημμύρισαν το νηπιαγωγείο «Γελαστή Πολιτεία» στη...

ΥΦ. ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ: Προσωρινή παράταση εισόδου για υπηκόους τρίτων χωρών λόγω κρίσης στη Μέση Ανατολή

Το Υφυπουργείο Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας ανακοίνωσε την εφαρμογή...

LΙDL ΚΥΠΡΟΥ: Η νέα 360° καμπάνια της – «Όποιος ξέρει, ξέρει»

Η νέα 360° καμπάνια της Lidl Κύπρου αναδεικνύει την...

Related Articles

Popular Categories