ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΡΚΗΣ: «ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΥΚΛΟΣ, ΕΚΛΕΙΣΕ ΧΘΕΣ…»-Ο ΔΙΚΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΡΕΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Το δικό του απολογισμό στην ποδοσφαιρική του καριέρα δημοσίευσε πριν από λίγη ώρα ο Κύπριος ποδοσφαιριστής Γιώργος Μερκής. Ο ποδοσφαιριστής και αρχηγός της ομάδας του ΑΠΟΕΛ, δημοσίευσε ένα συγκινητικό κείμενο γράφοντας ότι «ένας μεγάλος κύκλος, έκλεισε χθες…». Από την άλλη η σύζυγός του, Αντρεα Κυριάκου πήγε χθες στο γήπεδο και εμφανώς συγκινημένη στάθηκε δίπλα στον σύζυγό της, δημοσιεύοντας φωτογραφικό υλικό αλλά και λόγια αγάπης.

«Last Dance! Ένας μεγάλος κύκλος, έκλεισε χθες. Θα μπορούσα να αγωνιστώ ακόμα, όμως δεν θα μου πρόσφερε κανένα ηθικό αντάλλαγμα. Ευχαριστώ τον Θεό, που πήρα την απόφαση, στην σωστή στιγμή. Στον Απόλλωνα από τα 6 μου, τα έδωσα όλα για να υπερασπίζομαι, το σήμα που φορούσα. Αγωνίστηκα 337 παιχνίδια με 19 γκολ. 252 αγώνες για το πρωτάθλημα με 19 γκολ, 65 στο κύπελλο με 4 γκολ, 17 στην Ευρώπη και 3 στο Super Cup. Η καριέρα μου εκεί δεν έκλεισε όπως έπρεπε. Όμως ο κόσμος του Απόλλωνα εκτιμά και ξέρει την αλήθεια. Πανηγυρίσαμε μαζί 1 πρωτάθλημα, 2 κύπελλα και 1 Super Cup ενώ προκριθήκαμε δύο φορές σε όμιλο του Europa. Είμαι περήφανος που είμαι ο μοναδικός που τα πέτυχε όλα.

Το 2ο κεφάλαιο στην καριέρα μου δεν ήταν το ίδιο χρονικά όμως στα 5,5 χρόνια στο ΑΠΟΕΛ, έζησα σχεδόν τα πάντα. Με εμπιστεύτηκαν στην πιο δύσκολη στιγμή μου. Η αύρα του πρωταθλητή στα αποδυτήρια ήταν ότι έψαχνα για να ξεκινήσω ξανά. Με το ΑΠΟΕΛ αγωνίστηκα 182 φορές. 126 στο πρωτάθλημα με 10 γκολ, 22 στο κύπελλο με 1 γκολ, 4 στο Super Cup με 1 γκολ και 30 στην Ευρώπη με 3 γκολ. Κατέκτησα 4 πρωταθλήματα και 1 super cup. Έζησα το όνειρο του Champions League. Πανηγύρισα πρόκριση από όμιλο και παρουσία στους «16». Ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ ήταν επίσης ένα ιδιαίτερο κεφάλαιο. Στον εξώστη, το 2016, ένιωσα την επιφύλαξη προς εμένα.Ήταν ένα στοίχημα που ήθελα να κερδίσω. Την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό τους. Πιστεύω ότι κατάφερα, να τους βλέπω στα μάτια φορώντας το περιβραχιόνιο και την ασπίδα στο στήθος.

Το 3ο κεφάλαιο ήταν η Εθνική. Με αίσθημα τιμής αγωνίστηκα για 54 αγώνες με ένα γκολ.
Και τιμήθηκα με το περιβραχιόνιο του Αρχηγού. Έζησα μια γεμάτη καριέρα με 573 αγώνες και 35 γκολ. Νιώθω ευλογημένος. Ευχαριστώ όλους τους προπονητές που συνεργάστηκα, τους συμπαίκτες μου και τους αντιπάλους. Ευχαριστώ τον κόσμο του Απόλλωνα που ήταν κομμάτι της ζωής μου. Και όσους μέσα στην ομάδα έδειξαν σεβασμό. Ευχαριστώ το ΑΠΟΕΛ που με σεβάστηκε και με έκανε κομμάτι της ιστορίας του.Ευχαριστώ την Ομοσπονδία, τους διαιτητές και τα ΜΜΕ που πάντα μου έδειξαν σεβασμό.
Τέλος, ευχαριστώ την οικογένεια μου. Αυτοί ξέρουν καλύτερα τις θυσίες, των τελευταίων 20 χρόνων. Φεύγω με το κεφάλι ψηλά και περήφανος για την κάθε στιγμή…»
.

Το δικό της μήνυμα, όμως έστειλε χθες και η σύζυγός του Γιώργου Μερκή, Άντρεα Κυριάκου. Η ίδια βρέθηκε στο  γήπεδο και σε κάποια στιγμή του αγώνα που ο ποδοσφαιριστής και αρχηγός του ΑΠΟΕΛ, αποχαιρέτησε τους λιγοστούς φιλάθλους λόγω της πανδημίας και τους συμπαίκτες του, η ίδια συγκινήθηκε ενώ λίγο αργότερα ανάρτησε φωτογραφικό υλικό όταν ο σύζυγος της παρέλαβε τιμητικές πλακέτες. «Για πάντα ο αρχηγός μου», «Είσαι τα πάντα για μένα».

Hot this week

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Φωτογραφία και ποίηση σε έναν κοινό διάλογο τέχνης και προσφοράς

Ανοίγει επίσημα τις πύλες της η έκθεση «Echoes of...

ΚΑΝΝΕΣ: Η κυπριακή τέχνη στο κόκκινο χαλί – Πώς να γνωρίσουμε τον καλλιτέχνη

Στο Φεστιβάλ Καννών έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση η ηθοποιός Sabrina...

ΠΑΦΟΣ: 15 χρόνια φυλάκιση σε 35χρονο για απόπειρα φόνου σε φαρμακείο

Ποινή φυλάκισης διάρκειας 15 ετών επέβαλε σήμερα το Μόνιμο...

CY-ALERT: Η Κύπρος ενεργοποιεί το σύστημα άμεσης προειδοποίησης πολιτών – Έρχονται προειδοποιητικά μηνύματα-(Βίντεο)

Το νέο Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης Πληθυσμού CY-Alert τίθεται σε...

«ΤΑΞΙΔΙ ΑΞΙΩΝ» ΤΗΣ LIDL ΚΥΠΡΟΥ: Όταν οι εταιρικές αξίες γίνονται τραγούδι και έμπρακτη επένδυση στη νέα γενιά

Με 20 νέες θέσεις Υποδιευθυντών/ριών Καταστημάτων, η εταιρεία μετατρέπει...

Topics

ΚΑΝΝΕΣ: Η κυπριακή τέχνη στο κόκκινο χαλί – Πώς να γνωρίσουμε τον καλλιτέχνη

Στο Φεστιβάλ Καννών έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση η ηθοποιός Sabrina...

ΠΑΦΟΣ: 15 χρόνια φυλάκιση σε 35χρονο για απόπειρα φόνου σε φαρμακείο

Ποινή φυλάκισης διάρκειας 15 ετών επέβαλε σήμερα το Μόνιμο...

«ΤΑΞΙΔΙ ΑΞΙΩΝ» ΤΗΣ LIDL ΚΥΠΡΟΥ: Όταν οι εταιρικές αξίες γίνονται τραγούδι και έμπρακτη επένδυση στη νέα γενιά

Με 20 νέες θέσεις Υποδιευθυντών/ριών Καταστημάτων, η εταιρεία μετατρέπει...

«ΠΕΡΠΑΤΩ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΩ»: Το Σωματείο LIONS Κύπρου διοργανώνει φιλανθρωπικό δείπνο

Το Σωματείο LIONS Κύπρου «ΠΕΡΠΑΤΩ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΩ» διοργανώνει φιλανθρωπικό...

SERENA BEACH RESTAURANT: O απόλυτος καλοκαιρινός προορισμός!

Στον μαγευτικό χώρο του Serena Beach Restaurant, που άνοιξε...

Related Articles

Popular Categories