ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ: Έφυγε από τη ζωή ο ερμηνευτής – Στις επιτυχίες του ήταν το «Αδέρφια μου αλήτες πουλιά» και «Θέλω κοντά σου να μείνω»- (Βίντεο)

Έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος ερμηνευτής της δεκαετίας του ’50-’60, Γιάννης Βογιατζή ο οποίος το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο.

Ο ταλαντούχος ερμηνευτής το άστρο του οποίο μεσουράνησε τις δεκατίες ’50 με ’60 έφυγε σε ηλικία 89 ετών.

Γεννημένος στις 20 Δεκεμβρίου 1934 ο Γιάννης Βογιατζής ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το τραγούδι από τις βραδιές ταλέντων του Ζοζέφ Κορίνθιου, ενώ δραστηριοποιήθηκε του σε όλους τους χώρους όπου λειτουργούσε το τραγούδι, στο θέατρο, στον κινηματογράφο και στο ραδιόφωνο. Ο Γιάννης Βογιατζής ήταν πρώτος εξάδελφος του αγαπημένου ηθοποιού, Γιάννη Βογιατζή.

Από το 1958 έως το 1962 ήταν επίσημος τραγουδιστής των ανακτόρων. Βραβεύτηκε δυο φορές με το 1ο βραβείο στο Φεστιβάλ Ελληνικού Τραγουδιού της Θεσσαλονίκης, το 1963 με το τραγούδι «Πέταξε ένα πουλί» (των Κώστα Κλάββα και Αλέξη Αλεξόπουλου) και το 1970 με το τραγούδι «Αδέρφια μου αλήτες πουλιά» (των Τόλη Βοσκόπουλου και Ηλία Λυμπερόπουλου).

Συνεργάστηκε δισκογραφικά με όλους τους γνωστούς δημιουργούς του ελαφρού τραγουδιού, ενώ επίσης ερμήνευσε τραγούδια των: Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Μίμη Πλέσσα, Γιώργου Μουζάκη, Γιώργου Θεοδοσιάδη, Κώστα Καπνίση, κ.ά.

Μερικές από τις πιο γνωστές και μεγαλύτερες επιτυχίες του είναι τα: Ένας ουρανός μ’αστέρια, Η πρώτη μας νύχτα, Σου τό’πα μια, Σ’αγαπώ σ’όλες τις γλώσσες , Αδέρφια μου αλήτες πουλιά, Νύχτα καλοκαιριού, Θέλω κοντά σου να μείνω, κ.ά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βογιατζής υπήρξε επίσης η «φωνή» του Παναθηναϊκού, καθώς εκτός από παθιασμένος φίλαθλος, τραγούδησε και τον ύμνο της ομάδας.

Το 1970, πριν την εμφάνιση στο Φεστιβάλ Τραγουδιού της Θεσσαλονίκης, έκανε εγχείρηση για πολύποδες και μετά από τρία χρόνια σταμάτησε το τραγούδι, ωστόσο το 1978 επέστρεψε και συνέχισε να τραγουδά. Ορισμένες από τις ταινίες του κλασικού ελληνικού κινηματογράφου στις οποίες συμμετείχε ήταν οι: Ραντεβού στον αέρα (1966), Ο εμίρης και ο κακομοίρης (1964), Η Αθήνα τη νύχτα (1962), Μικροί και μεγάλοι εν δράσει (1963), κ.ά.Έπειτα από 25 χρόνια πολιτικού γάμου, παντρεύτηκε το 2007 τη γυναίκα του και με θρησκευτικό γάμο.

Hot this week

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: «Φτηνά τη γλιτώσαμε» φέτος με τις λαμπρατζιές – Δύο ανήλικοι τραυματίες από κροτίδες στη Λάρνακα

Με δύο περιστατικά τραυματισμών ανηλίκων από κροτίδες σημαδεύτηκε η...

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΧΑΟΣ: Επικίνδυνες εστίες φωτιάς σε διάφορες περιοχές της Κύπρου από λαμπρατζιές – (Βίντεο)

Πασχαλινή αναστάτωση καταγράφηκε το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου σε...

ΓΕΡΜΑΣΟΓΕΙΑ: Πρωτόγνωρη τραγωδία από την κατάρρευση μέρους πολυκατοικίας-Εντοπίστηκε δεύτερος νεκρός

Πρωτόγνωρο για την Κύπρο είναι το γεγονός της κατάρρευσης...

Topics

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΧΑΟΣ: Επικίνδυνες εστίες φωτιάς σε διάφορες περιοχές της Κύπρου από λαμπρατζιές – (Βίντεο)

Πασχαλινή αναστάτωση καταγράφηκε το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου σε...

ΛΕΜΕΣΟΣ: Κατάρρευση τμήματος πολυκατοικίας στη Γερμασόγεια – Επιχείρηση διάσωσης σε εξέλιξη-(Φώτο)

Συναγερμός σήμανε στη Λεμεσό, στην περιοχή της Γερμασόγειας, όταν...

ΕΝΤΟΝΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ: Στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας–Λάρνακας – Περιορισμένη ορατότητα

Σύμφωνα με την Αστυνομία, έντονη καταιγίδα πλήττει αυτή την...

Related Articles

Popular Categories