ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΜΙΧΕΛΗΣ: Το καταφύγιο στον τελευταίο αγώνα του -Πότε θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία

Θλίψη προκάλεσε η είδηση του θανάτου του γνωστού ηθοποιού και ποιητή Γεράσιμου Μιχελή, σε ηλικία 70 ετών. Η απώλειά του βύθισε στον πόνο τον καλλιτεχνικό κόσμο και όλους όσοι είχαν την τύχη να συνεργαστούν μαζί του.

Ο Γεράσιμος Μιχελής έδωσε πολύχρονη και γενναία μάχη με τη νόσο του κινητικού νευρώνα (ALS), μια σκληρή ασθένεια που προσβάλλει σταδιακά τα νεύρα που ελέγχουν τις κινήσεις του σώματος. Παρά τις δυσκολίες, ο Γεράσιμος δεν άφησε ποτέ την ασθένεια να περιορίσει την ψυχή και τη δημιουργικότητά του. Μέσα σε αυτόν τον δύσκολο αγώνα, βρήκε καταφύγιο στην ποίηση, στη σκέψη και στην πίστη του, συνεχίζοντας να μοιράζεται το χαμόγελο και την καλοσύνη του με όσους είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν. Με αξιοπρέπεια και ελπίδα, αντιμετώπισε κάθε ημέρα κοιτώντας μπροστά, δίνοντας ένα παράδειγμα αντοχής και δύναμης.

Ο Γεράσιμος Μιχελής άφησε το αποτύπωμά του σε σημαντικές θεατρικές παραστάσεις, όπως στον Ξένο του Καμύ σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τσιάμη και στο Οικοδιδάσκαλο στο Φεστιβάλ Αθηνών, ενώ συμμετείχε σε εκδηλώσεις όπως εκείνη για τη «Γαλιλαία» στο Μέγαρο Μουσικής. Μέχρι το τέλος, παρέμεινε αφοσιωμένος στην ποίηση και στην αγάπη του για την τέχνη, αφήνοντας πίσω του έργο και ήθος.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Παρασκευή 18 Ιουλίου, στις 11:30, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ραγκαβά στην Πλάκα. Η ταφή θα πραγματοποιηθεί στο Γ΄ Νεκροταφείο, στις 13:00.

Ο αγαπημένος ηθοποιός και ποιητής φεύγει, αφήνοντας πίσω του το χαμόγελο, την ευγένεια και την ποιητική ματιά που σημάδεψαν τη ζωή και την πορεία του, θυμίζοντάς πως η τέχνη μένει, ακόμη κι όταν οι άνθρωποι φεύγουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

Η Tototheo Global ενισχύει τη διεθνή διασύνδεση της Κύπρου με το παγκόσμιο οικοσύστημα καινοτομίας

Corporate anchor στο νέο σχήμα που δημιουργείται στην Κύπρο...

13ΧΡΟΝΟΣ: Eντοπίστηκε με μαχαίρι σε εστία φωτιάς – Συμμετείχε σε άναμμα λαμπρατζιών

Κατά τη διάρκεια ελέγχων σε χώρους όπου συγκεντρώνονταν νεαροί...

H Citroën C3 Aircross είναι το «Best Users Car of Europe 2026»

Διπλή αναγνώριση για την Citroën C3 Aircross από κοινό...

«Θυμάμαι έναν πατέρα…»: Ένα μεγάλο αφιέρωμα στον αξέχαστο Στράτο Διονυσίου έρχεται στην Κύπρο!

Άγγελος, Στέλιος και Διαμαντής Διονυσίου σε ένα μεγάλο αφιέρωμα...

Topics

13ΧΡΟΝΟΣ: Eντοπίστηκε με μαχαίρι σε εστία φωτιάς – Συμμετείχε σε άναμμα λαμπρατζιών

Κατά τη διάρκεια ελέγχων σε χώρους όπου συγκεντρώνονταν νεαροί...

H Citroën C3 Aircross είναι το «Best Users Car of Europe 2026»

Διπλή αναγνώριση για την Citroën C3 Aircross από κοινό...

«Θυμάμαι έναν πατέρα…»: Ένα μεγάλο αφιέρωμα στον αξέχαστο Στράτο Διονυσίου έρχεται στην Κύπρο!

Άγγελος, Στέλιος και Διαμαντής Διονυσίου σε ένα μεγάλο αφιέρωμα...

ΚΑΙΡΟΣ: Ήλιος το πρωί, βροχή το απόγευμα

Η ημέρα ξεκινάει ηλιόλουστη σε όλο το νησί, χωρίς...

ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ: Ημέρα προετοιμασίας και προδοσίας

Η Μεγάλη Τετάρτη, η τρίτη ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας,...

Related Articles

Popular Categories