ΒΡΑΖΙΛΙΑ: ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ «ΝΤΥΘΗΚΕ» ΣΤΟ ΑΣΠΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΚΑΛΟΚΑΙΡΟ-ΤΟ ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ (βίντεο)

Το γύρο του κόσμου κάνουν οι εικόνες που έρχονται τις τελευταίες ημέρες από τη Βραζιλία, , όπου σφοδρό κύμα ψύχους προκάλεσε χιονοπτώσεις, με δεκάδες πόλεις να ντύνονται στα «λευκά».

Η τελευταία φορά που έπληξε τη χώρα η κακοκαιρία ήταν πριν από 64 χρόνια το 1957, όταν καταγράφηκαν 1,3 μέτρα χιονιού στην πολιτεία της Σάντα Καταρίνα.  Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρσία Climatempo, τουλάχιστον σε 43 πόλεις εκδηλώθηκαν χιονοπτώσεις ή χιονόνερο. Σύμφωνα με το μετεωρολογικό Ινστιτούτο της Βραζιλίας οι χαμηλές θερμοκρασίες αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι τον Αύγουστο και ίσως σχηματιστεί πάγος στις πολιτείες του Μάτο Γκρόσο ντο Σουλ, του Σάο Πάολο, του Μίνας Ζεράις και του Γκόιας.

Ειδικοί εκτιμούν πως ο παγετός μπορεί να προκαλέσει καταστροφές στις σοδειές καφέ, ζαχαροκάλαμου και πορτοκαλιών, που αποτελούν σημαντικό εξαγωγικό τομέα της χώρας. Οι κάτοικοι πάντως χαρήκαν γι’ το ασυνήθιστο γεγονός παρόλο που όλη αυτή η κλιματική αλλαγή πρέπει να μας προβληματίσει.

https://twitter.com/i/status/1420722790777380867

Hot this week

ΕΘΝΙΚΟ ΡΕΚΟΡ ΣΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: 62χρονη έγινε για πρώτη φορά μητέρα – «Ποτέ δεν τα παράτησα»

Μια ξεχωριστή περίπτωση που έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των...

ΠΡΩΤΑΡΑΣ: Θαλάσσιο ατύχημα με jet ski – Τραυματίστηκαν παιδί και ενήλικας

Θαλάσσιο ατύχημα σημειώθηκε το Σάββατο, 15 Αυγούστου, στον Πρωταρά,...

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ: Νομική προσφυγή από πατέρα φοιτήτριας με οπτική αναπηρία – H απόφαση της Μαρίας Λοττίδη

Στη Δικαιοσύνη αποφάσισε να προσφύγει ο πατέρας φοιτήτριας με...

Topics

ΕΘΝΙΚΟ ΡΕΚΟΡ ΣΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: 62χρονη έγινε για πρώτη φορά μητέρα – «Ποτέ δεν τα παράτησα»

Μια ξεχωριστή περίπτωση που έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των...

ΠΡΩΤΑΡΑΣ: Θαλάσσιο ατύχημα με jet ski – Τραυματίστηκαν παιδί και ενήλικας

Θαλάσσιο ατύχημα σημειώθηκε το Σάββατο, 15 Αυγούστου, στον Πρωταρά,...

ΟΔΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ: Ποιοι δρόμοι επηρεάζονται από κυκλοφοριακές ρυθμίσεις – Πού χρειάζεται προσοχή

Δεκαπενταύγουστος και οι δρόμοι γεμίζουν από κόσμο που ετοιμάζεται...

15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: Η γιορτή της Παναγίας που κρατά ζωντανή την πίστη και την ελπίδα

Ο Δεκαπενταύγουστος δεν είναι απλώς μια μεγάλη θρησκευτική γιορτή....

Related Articles

Popular Categories