ΒΡΑΖΙΛΙΑ: ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ «ΝΤΥΘΗΚΕ» ΣΤΟ ΑΣΠΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΚΑΛΟΚΑΙΡΟ-ΤΟ ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ (βίντεο)

Το γύρο του κόσμου κάνουν οι εικόνες που έρχονται τις τελευταίες ημέρες από τη Βραζιλία, , όπου σφοδρό κύμα ψύχους προκάλεσε χιονοπτώσεις, με δεκάδες πόλεις να ντύνονται στα «λευκά».

Η τελευταία φορά που έπληξε τη χώρα η κακοκαιρία ήταν πριν από 64 χρόνια το 1957, όταν καταγράφηκαν 1,3 μέτρα χιονιού στην πολιτεία της Σάντα Καταρίνα.  Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρσία Climatempo, τουλάχιστον σε 43 πόλεις εκδηλώθηκαν χιονοπτώσεις ή χιονόνερο. Σύμφωνα με το μετεωρολογικό Ινστιτούτο της Βραζιλίας οι χαμηλές θερμοκρασίες αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι τον Αύγουστο και ίσως σχηματιστεί πάγος στις πολιτείες του Μάτο Γκρόσο ντο Σουλ, του Σάο Πάολο, του Μίνας Ζεράις και του Γκόιας.

Ειδικοί εκτιμούν πως ο παγετός μπορεί να προκαλέσει καταστροφές στις σοδειές καφέ, ζαχαροκάλαμου και πορτοκαλιών, που αποτελούν σημαντικό εξαγωγικό τομέα της χώρας. Οι κάτοικοι πάντως χαρήκαν γι’ το ασυνήθιστο γεγονός παρόλο που όλη αυτή η κλιματική αλλαγή πρέπει να μας προβληματίσει.

https://twitter.com/i/status/1420722790777380867

Hot this week

Η εμφάνιση που έκανε τους κριτές να δακρύσουν και κέρδισε το Golden Buzzer

Κάποιες εμφανίσεις δεν ξεχωρίζουν μόνο για το ταλέντο τους,...

Ο χάσκι που δεν έφευγε χωρίς τον νέο του φίλο!

Μερικές φορές, οι πιο αστείες στιγμές είναι και οι...

ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ: Οι 10 αριστούχοι με το απόλυτο 20 -Τέσσερις ανοίγουν τον δρόμο για την Ιατρική

Με το απόλυτο 20 στις Παγκύπριες Εξετάσεις 2026 ξεχώρισαν...

ΚΑΥΣΩΝΑΣ: «Φρένο» στις βαριές εργασίες από το μεσημέρι – Ποιοι εργαζόμενοι προστατεύονται από την υποχρεωτική διακοπή

Σε εφαρμογή τίθενται σήμερα αυστηρά μέτρα προστασίας των εργαζομένων...

Topics

Η εμφάνιση που έκανε τους κριτές να δακρύσουν και κέρδισε το Golden Buzzer

Κάποιες εμφανίσεις δεν ξεχωρίζουν μόνο για το ταλέντο τους,...

Ο χάσκι που δεν έφευγε χωρίς τον νέο του φίλο!

Μερικές φορές, οι πιο αστείες στιγμές είναι και οι...

Related Articles

Popular Categories