ΒΡΑΖΙΛΙΑ: ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ «ΝΤΥΘΗΚΕ» ΣΤΟ ΑΣΠΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΚΑΛΟΚΑΙΡΟ-ΤΟ ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ (βίντεο)

Το γύρο του κόσμου κάνουν οι εικόνες που έρχονται τις τελευταίες ημέρες από τη Βραζιλία, , όπου σφοδρό κύμα ψύχους προκάλεσε χιονοπτώσεις, με δεκάδες πόλεις να ντύνονται στα «λευκά».

Η τελευταία φορά που έπληξε τη χώρα η κακοκαιρία ήταν πριν από 64 χρόνια το 1957, όταν καταγράφηκαν 1,3 μέτρα χιονιού στην πολιτεία της Σάντα Καταρίνα.  Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρσία Climatempo, τουλάχιστον σε 43 πόλεις εκδηλώθηκαν χιονοπτώσεις ή χιονόνερο. Σύμφωνα με το μετεωρολογικό Ινστιτούτο της Βραζιλίας οι χαμηλές θερμοκρασίες αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι τον Αύγουστο και ίσως σχηματιστεί πάγος στις πολιτείες του Μάτο Γκρόσο ντο Σουλ, του Σάο Πάολο, του Μίνας Ζεράις και του Γκόιας.

Ειδικοί εκτιμούν πως ο παγετός μπορεί να προκαλέσει καταστροφές στις σοδειές καφέ, ζαχαροκάλαμου και πορτοκαλιών, που αποτελούν σημαντικό εξαγωγικό τομέα της χώρας. Οι κάτοικοι πάντως χαρήκαν γι’ το ασυνήθιστο γεγονός παρόλο που όλη αυτή η κλιματική αλλαγή πρέπει να μας προβληματίσει.

https://twitter.com/i/status/1420722790777380867

Hot this week

ΧΕΙΝΤΕΝ ΠΑΝΕΤΙΕΡ: Έφυγε από τη ζωή στα 36 της η ηθοποιός των «Heroes» και «Nashville»-(Βίντεο)

Σε ηλικία μόλις 36 ετών έφυγε ξαφνικά από τη...

ΛΑΡΝΑΚΑ: Σοβαρό τροχαίο με δύο αυτοκίνητα και μοτοσικλέτα – Τραυματίστηκε ο μοτοσικλετιστής-(Βίντεο)

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής, 16...

ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ ΚΟΣΜΟΥ: Και στο διάβα σου, ποιος ξέρει… μπορεί να συναντήσεις και την αλεπού

«Άλλο να δηλώνεις άνθρωπος και άλλο να είσαι». Μια...

ΛΟΝΔΙΝΟ: Από καταπράσινα έγιναν… καφέ – Η ξηρασία αλλάζει την εικόνα των πάρκων-(Βίντεο)

Εικόνα που δύσκολα θυμίζει το γνώριμο καταπράσινο Λονδίνο καταγράφεται...

Topics

ΛΟΝΔΙΝΟ: Από καταπράσινα έγιναν… καφέ – Η ξηρασία αλλάζει την εικόνα των πάρκων-(Βίντεο)

Εικόνα που δύσκολα θυμίζει το γνώριμο καταπράσινο Λονδίνο καταγράφεται...

Related Articles

Popular Categories