11.8 C
Nicosia
Σάββατο, 26 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΒΑΛΕΡΙ ΜΠΑΚΟ: Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΒΙΑΣΜΩΝ ΚΑΙ...

ΒΑΛΕΡΙ ΜΠΑΚΟ: Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΒΙΑΣΜΩΝ ΚΑΙ ΞΥΛΟΔΑΡΜΩΝ-Η ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑ

-

Η πολύκροτη ιστορία της Βαλερί Μπακό που απασχόλησε τα Γαλλικά Δικαστήρια έλαβε τέλος. Η 40χρονη γυναίκα η οποία δικαζόταν επειδή σκότωσε τον βίαιο πατριό της, αργότερα σύζυγό και προαγωγό της, καταδικάστηκε σε «συμβολική» ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, εκ των οποίων τα τρία με αναστολή.

Η ιστορία της Βαλερί Μπακό συγκλονιστική. Η γυναίκα αυτή δεν αρνήθηκε ποτέ ότι σκότωσε τον σύζυγό της, Ντανιέλ Πολέτ. Για την ακρίβεια, στο βιβλίο της, «Tout le monde savait» (Όλος ο κόσμος γνώριζε), μοιράστηκε με το αναγνωστικό κοινό λεπτομέρειες για το πώςτον πυροβόλησε και, στη συνέχεια, έθαψε το πτώμα του στο δάσος, με τη βοήθεια των δύο -εκ των τεσσάρων- παιδιών της. Η δίκη που είχε συγκλονίσει τη Γαλλική κοινή γνώμη τελείωσε με την κατάθεση των παιδιών της και σήμερα βγήκε η απόφαση. Τα παιδιά της Μπακό διατύπωσαν την πεποίθηση στο δικαστήριο ότι, αν η μητέρα τους δεν είχε προβεί σε αυτή την αποτρόπαια πράξη να σκοτώσει τον πατέρα τους, θα είχε πεθάνει η ίδια αργά ή γρήγορα από το χέρι του. 

Η Καρλίν Μπακό, κόρη της κατηγορουμένης, κατέθεσε επιπλέον ότι μια μέρα πριν τη δολοφονία, ο πατέρας της είχε ρωτήσει τη μητέρα της «πώς τα πάει σεξουαλικά» η κόρη τους. Η έφηβη κοπέλα ήταν τότε 14 ετών και η πρόταση αυτή του πατέρα της, φανέρωνε πιθανώς την πρόθεσή του να αρχίσει να την εκδίδει μαζί με την μητέρα της. Αυτός φαίνεται να ήταν και ο καταλυτικός λόγος που τελικά όπλισε το χέρι της 40χρονης.

Το θύμα για πολλά χρόνια ζούσε κάτω από την σκιά του τυραννικού συζύγου της, που την βίαζε, την ξυλοκοπούσε και την εξέδιδε επί χρόνια. Η Μπακό δικαζόταν επειδή στις 13 Μαρτίου 2016 σκότωσε με μια σφαίρα στο κεφάλι τον πρώην πατριό της και κατόπιν σύζυγό της, Ντανιέλ Πολέτ, 61 ετών. Με την απόφαση του δικαστηρίου η Βαλερί Μπακό λύγισε και λιποθύμησε, όμως μέσα της ήξερε ότι είχε πλέον απελευθερωθεί.

Η ιστορία της Βαλερί είχε συγκλονίσει την Γαλλία και είχε προβληθεί από τα Γαλλικά Μέσα Ενημέρωσης, ενώ σχεδόν 600.000 άνθρωποι είχαν  υπογράψει αίτημα με το οποίο ζητούσαν την αθώωση της Βαλερί Μπακό.

https://youtu.be/3bv2uO30pWg
- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: