ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ: Η 9χρονη που πουλήθηκε από τον πατέρα της σε 55χρονο για …2.200 δολάρια (Βίντεο-Φώτο)

Τραγικές ιστορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας με έναν πατέρα που πούλησε το 9χρονο κοριτσάκι του ως νύφη σε 55χρονο προκαλεί αποτροπιασμό και κάνει το γύρο του κόσμου. Η μικρούλα πουλήθηκε στον 55χρονο για …2.200 δολάρια και δείχνει την αρρωστημένη «παράδοση» των παιδιών-νύφες.

Τα λόγια του κοριτσιού, στις 22 Οκτωβρίου, στο CNN, πρόδιδαν τον τρόμο της μικρής που αποκάλυψε ότι φοβόταν τον 55χρονο, ενώ όπως είπε ζει καθημερινά με τον εφιάλτη της κακοποίησης. «Ο πατέρας μου με πούλησε επειδή δεν είχαμε ψωμί, ρίζι και αλεύρι. Με πούλησε σε έναν μεγάλο άντρα», δήλωσε η μικρή με μεγάλη στενοχώρια. Δεν είναι λίγες, την ίδια ώρα, οι οικογένειες στο Αφγανιστάν που πλήττονται από την οικονομική ανέχεια, μη μπορώντας να εξασφαλίσουν ούτε τα βασικά, όπως το φαγητό.

«Αυτή είναι η νύφη σου, σε παρακαλώ να την προσέχεις», είπε στον γαμπρό ο πατέρας της 9χρονης καθώς με δάκρυα στα μάτια παρέδιδε την ανυπεράσπιστη κόρη του στον 55χρονο έναντι 2.200 δολαρίων, ένα ποσό που, όπως ο ίδιος δήλωσε στο CNN, θα βοηθήσει την οικογένεια να ανταποκριθεί στις ανάγκες της για λίγους μήνες.

Η πώληση της μικρής Αφγανής στον 55χρονο Κόρμπακ από τον πατέρα της Αμπντούλ έγινε στις 24 Οκτωβρίου, ενώ όπως ο ίδιος ο πατέρας της αποκάλυψε, πριν μερικούς μήνες είχε «παντρέψει» και την 12χρονη αδελφή της Παρουάνα. Η πείνα είναι που σπρώχνει αρκετές οικογένειες στο Αφγανιστάν να πουλήσουν τις ανήλικες κόρες τους για λίγα χρήματα, ειδικότερα, τώρα που μπαίνει ο Χειμώνας και οι ανάγκες μεγαλώνουν. Η οικογένεια της 9χρονης νύφης ζει σε καταυλισμό στο Μπαντγκίς, στο βορειοδυτικό Αφγανιστάν, εδώ και τέσσερα χρόνια. «Είμαστε οκτώ μέλη στην οικογένεια. Έπρεπε να την πουλήσω για να ζήσουν οι υπόλοιποι», δήλωσε στο CNN ο πατέρας της «νύφης» συγκινημένος και είπε πως τη νύχτα δεν κοιμάται από τις τύψεις.

Όσο για την 9χρονη, μέχρι την τελευταία στιγμή παρακαλούσε τους γονείς της να αλλάξουν γνώμη, ήθελε να συνεχίσει το σχολείο και να γίνει δασκάλα, αλλά μετά την λιτή γαμήλια τελετή στην φτωχική καλύβα της οικογένειας ο 55χρονος την άρπαξε από το χέρι και την έσπρωξε προς το αυτοκίνητό του… Πάντως, ο ίδιος μιλώντας στο CNN ανέφερε πως ήδη έχει σύζυγο, δεν περιέγραψε την αγορά της 9χρονης ως γάμο και υποστήριξε ότι θα την προσέχει σαν παιδί του.

Μετά την ανάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν στις 15 Αυγούστου, οι ιστορίες, όπως αυτή της 9χρονης Παρουάνα, έχουν αυξηθεί. Αν και ο γάμος σε παιδιά κάτω των 15 ετών απαγορεύεται στην χώρα, τα παιδιά – νύφες ήταν πάντα ένα συχνό φαινόμενο στις φτωχές αγροτικές περιοχές. «Μέρα με τη μέρα ο αριθμός των οικογενειών που πουλούν τα παιδιά τους αυξάνεται», δήλωσε στο CNN ο Μοχάμαντ Νάιεμ Νάζεμ, ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Μπαντγκίς. «Λόγω της έλλειψης φαγητού και εργασίας οι οικογένειες αισθάνονται πως αυτό είναι που πρέπει να κάνουν», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο μισός πληθυσμός του Αφγανιστάν αντιμετωπίζει οξεία επισιτιστική ανασφάλεια, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του ΟΗΕ ενώ περισσότερα από τρία εκατομμύρια παιδιά κάτω των 5 ετών θα βρεθούν αντιμέτωπα με οξύ υποσιτισμό τους επόμενους μήνες. Στο μεταξύ, οι τιμές των βασικών αγαθών ανεβαίνουν, οι τράπεζες δεν έχουν ρευστό και οι εργαζόμενοι δεν πληρώνονται.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Hot this week

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Πυροβολισμοί κατά εν κινήσει οχήματος – Εξετάζεται και σενάριο απόπειρας φόνου

Συναγερμός σήμανε στις Αρχές μετά από καταγγελία για πυροβολισμούς...

Η Lidl Κύπρου αναδεικνύεται «Νo. 1 στη σχέση ποιότητας-τιμής» για 3η φορά

Η νέα διάκριση Best Buy Award 2026-2027 επιβεβαιώνει τη...

Τράπεζα Κύπρου: Καλύτερη ψηφιακή τράπεζα της Κύπρου στα Euromoney Awards for Excellence 2026

Η Τράπεζα Κύπρου απέσπασε τη διάκριση της Καλύτερης Ψηφιακής...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ: Οδηγός κατέγραψε γυναίκα να ποδηλατεί στον αυτοκινητόδρομο – (Βίντεο)

Ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο στον αυτοκινητόδρομο...

Το Citroën C3 Aircross παραλαμβάνει το βραβείο «AUTOBEST Best Users’ Car»

Η Citroën παρέλαβε και επίσημα το βραβείο AUTOBEST “Best...

Topics

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Πυροβολισμοί κατά εν κινήσει οχήματος – Εξετάζεται και σενάριο απόπειρας φόνου

Συναγερμός σήμανε στις Αρχές μετά από καταγγελία για πυροβολισμούς...

Τράπεζα Κύπρου: Καλύτερη ψηφιακή τράπεζα της Κύπρου στα Euromoney Awards for Excellence 2026

Η Τράπεζα Κύπρου απέσπασε τη διάκριση της Καλύτερης Ψηφιακής...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ: Οδηγός κατέγραψε γυναίκα να ποδηλατεί στον αυτοκινητόδρομο – (Βίντεο)

Ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο στον αυτοκινητόδρομο...

Το Citroën C3 Aircross παραλαμβάνει το βραβείο «AUTOBEST Best Users’ Car»

Η Citroën παρέλαβε και επίσημα το βραβείο AUTOBEST “Best...

ΜΙΣΘΟΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: Η αλήθεια πίσω από τα €2.601 – Τι δείχνουν πραγματικά οι αριθμοί

Τα €2.601 ως μέσος ακαθάριστος μισθός στην Κύπρο ακούγονται...

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: Νεκρός 26χρονος λουόμενος στην περιοχή Κάππαρη

Τραγική κατάληξη είχε η νυχτερινή έξοδος ενός 26χρονου άνδρα...

Related Articles

Popular Categories