ΑΡΠΑΓΗ ΜΙΚΡΟΥ ΡΑΙΝΕΡ: Στη Νορβηγία ο 6χρονος – Το μυστήριο e-mail του πατέρα

Συνεχίζεται το θρίλερ για γερά νεύρα με την υπόθεση αρπαγής του 6χρονου Ράινερ στην Κηφισιά, καθώς το παιδάκι βρίσκεται στη Νορβηγία με τον πατέρα του. Συγκεκριμένα, ο νορβηγικής καταγωγής πατέρας του 6χρονου έστειλε e-mail στη δικηγόρο που τον εκπροσωπούσε στο παρελθόν και ισχυρίστηκε πως ο Ράινερ είναι μαζί του στη Νορβηγία και είναι καλά στην υγεία του.

Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν πως εκείνος που τον άρπαξε, τον έβγαλε από τη χώρα με πλαστό διαβατήριο, πετώντας σε πρώτη φάση από τη Θεσσαλονίκη στη Δανία. Σύμφωνα με τις έρευνες, οι δύο άνδρες που από ό,τι φαίνεται είχαν σχεδιάσει με κάθε λεπτομέρεια την αρπαγή του παιδιού, πρέπει να διέφυγαν από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, καθώς στην Μακεδονική πόλη εντοπίστηκε για τελευταία φορά το στίγμα του κινητών τους τηλεφώνων.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος, επιβεβαίωσε το γεγονός, λέγοντας πως ένας άνδρας που δήλωσε δικηγόρος του νορβηγού πατέρα επικοινώνησε με το «Χαμόγελο του Παιδιού» και δήλωσε ότι το παιδί βρίσκεται ασφαλές στη Νορβηγία. Ζήτησε μάλιστα να «κατεβάσουν» το amber alert για τον εντοπισμό του 6χρονου, με το Χαμόγελο του Παιδιού να απαντά ότι κάτι τέτοιο γίνεται μόνο μετά από εντολή εισαγγελέα.

Πάντως σε περίπτωση που συνέβησαν τα παραπάνω θα αποτελεί ερώτημα πως κατάφερε ο άνδρας που πήρε τον μικρό  να βγει μαζί του από την Ελλάδα, καθώς η κινητοποίηση των Αρχών ήταν από την πρώτη στιγμή τεράστια και γίνονταν εξονυχιστικοί έλεγχοι ακόμα και στα σύνορα. Την ίδια ώρα η μητέρα του αγοριού να απευθύνει δραματική έκκληση μέσα από το MEGA:

«Το μόνο που θέλω είναι να βρεθεί το παιδί μου. Κάνω έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι να ενημερώσει τις Αρχές. Κάνω μια έκκληση σε όποιον έχει κάνει αυτήν την πράξη, σας παρακαλώ να τον επιστρέψετε σπίτι μας για το καλό του παιδιού μου».

Μέχρι και πριν τις τελευταίες εξελίξεις, το πιθανότερο σενάριο πίσω από την αρπαγή του 6χρονου ήταν να βρίσκεται ο πατέρας του ο οποίος είναι Νορβηγός και αυτό διότι οι δύο γονείς είχαν έντονη δικαστική διαμάχη. Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη με τους αστυνομικούς να «χτενίζουν» όλα τα πιθανά σημεία από τα οποία πέρασε το λευκό βαν που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας γειτονικών σπιτιών.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος τόνισε ότι «η διαφορά της συγκεκριμένης αρπαγής με άλλες τέτοιες υποθέσεις, είναι ότι έγινε μέσα από μια μαφιόζικη διαδικασία, με έναν άνθρωπο να εισβάλει μέσα στο σπίτι και να παίρνει το παιδί από την γιαγιά του». Σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο, «λέμε πως είναι ο πατέρας αλλά δεν μπορείς να είσαι σίγουρος». Όπως συμπλήρωσε, «δεν είναι το θέμα να πάμε με το μέρος του ενός γονιού ή του άλλου», αλλά το ενδιαφέρον είναι να βρεθεί το παιδί. «Ένα παιδί που αρπάζεται με τέτοιο τρόπο, μες την ψυχούλα του υπάρχουν πολλά προβλήματα. Φεύγει από την ασφάλεια του σπιτιού του», είπε ο κ. Γιαννόπουλος. «Αν δεν είναι έτοιμοι στο αεροδρόμιο να δουν, να προσέχουν κάθε παιδί που περνάει, ενδεχομένως να έχει φύγει», τόνισε ο κ. Γιαννόπουλος και ενημέρωσε ότι το Χαμόγελο του Παιδιού έχει κινητοποιήσει διαδικασίες εξεύρεσης του 6χρονου στη Νορβηγία, σε συνεργασία με το Missing Children Europe.

Πηγή: in.gr

Hot this week

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ: Ορατοί και ισότιμοι στην κοινωνία

Ομόφωνα ψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής η νέα...

ΛΗΔΡΑΣ-ΟΝΑΣΑΓΟΡΟΥ: Νέα εποχή για το ιστορικό κέντρο της Λευκωσίας-Ξεκινούν μετά το Πάσχα τα έργα

Μέσα στον Απρίλιο ξεκινά η νέα αναπτυξιακή πορεία για...

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ: Νέα δεδομένα στην ογκολογική φροντίδα με το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου

Σε μια εξέλιξη με ουσιαστικό αντίκτυπο στην καθημερινότητα των...

ΚΙΤΡΙΝΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Διπλό σκηνικό καιρού – Καταιγίδες στα ορεινά, ηλιοφάνεια αλλού

Συνέχεια θα έχουν και αυτή την εβδομάδα οι καταιγίδες...

Topics

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ: Ορατοί και ισότιμοι στην κοινωνία

Ομόφωνα ψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής η νέα...

ΤΗΕ ΑRT REAL ESTATE RETURNS: Εξαιρετικές ευκαιρίες επένδυσης σε γραφειακούς χώρους από την Gordian

Η Gordian προσφέρει μια ευρεία γκάμα επαγγελματικών ακινήτων στη...

ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ: Aποστέλλει ανθρωπιστική βοήθεια στον Λίβανο

Ο Ροταριανός Όμιλος Λευκωσίας Λευκοθέα (RCNL), συνεχίζοντας τη δέσμευσή...

Related Articles

Popular Categories